Skocz do zawartości

Zasilacze do 2x GTX 570

Recommended Posts

Czy zasilacz CORSAIR CMPSU-950TXEU mimo iż ma 6 złącz zasilania PCI 8-pinowych będzie w stanie zasilić dwa GTX 570 (od Palita)? Słyszałem że te dwie grafiki potrzebują cztery 6-pinowe wtyczki a tych ten zasilacz nie posiada w ogule. CZy da się jakoś to obejść? Jakie jeszcze zasilacze polecacie o mocy min. 900W i cenie (z przesyłką) do 550 zł.

P.S. Co myślicie o tych http://www.ceneo.pl/Zasilacze_do_obudow ... 113808.htm

Arved ten zasilacz nie ma być tylko do 2 GTX 570 :).

Zestaw ten ma wyglądać tak:

i5 2500

8GB DDR III 1333MHz

2x GTX 570 lub może jeden GTX 590

obudowa z wentylami 120mm i 140mm oraz jeden 200mm LED

płyta gł. - jeszcze nie wiem ale min. 3 sloty PCI-e 16x

HDD 7200 obr/min

2x nagrywarka DVD

Arved ten zasilacz nie ma być tylko do 2 GTX 570 .

:) O nieee, a ja myślałem, że tylko karty chcesz do niego podpiąć i patrzeć jak wentylatory się kręcą :D Przecież uciągnie cały zestaw bez problemu :) Na co ci 8GB RAMu- programujesz ?

Arved ten zasilacz nie ma być tylko do 2 GTX 570 .

:) O nieee, a ja myślałem, że tylko karty chcesz do niego podpiąć i patrzeć jak wentylatory się kręcą :D Przecież uciągnie cały zestaw bez problemu :) Na co ci 8GB RAMu- programujesz ?

nie programuje ale oszczędzam bo przecież kiedyś gry wykorzystają w pełni potencjał 8GB a na razie mam więcej klatek :)

Ja proponuję Seasonic'a > http://www.esc.pl/product_info.php?cPat ... s_id=32328 <

- Ma jedna mocną (640W) linię +12V

- I Golda. :)

O zasilanie karty się nie martw, do każdej karty dostajesz odpowiednie przejściówki. :)

E: Masz już ten zestaw?

Zestawu jeszcze nie mam (czekam GTX 590).

O co chodzi z tym 640W z linią +12V? Przecież ten zestaw wyciągnie co najmniej 850W a niby dzięki tej lini wystarczy 640W??? :)

ie programuje ale oszczędzam bo przecież kiedyś gry wykorzystają w pełni potencjał 8GB a na razie mam więcej klatek

Nie będziesz miał wiecej klatek przy 8GB, a prędzej zmienisz całą platformę niż gry zaczną wykorzystywać 8GB.

Zestawu jeszcze nie mam (czekam GTX 590). O co chodzi z tym 640W z linią +12V? Przecież ten zestaw wyciągnie co najmniej 850W a niby dzięki tej lini wystarczy 640W???

Obliczyłeś że zestaw pobierze 850W, a nie wiesz co to znaczy że zasilacz ma 640W na lini +12V :D Gratulacje :) Zestaw po OC kart i CPU nie pobierze w 100% stresie więcej niż 650W :oops:
ie programuje ale oszczędzam bo przecież kiedyś gry wykorzystają w pełni potencjał 8GB a na razie mam więcej klatek
Nie będziesz miał wiecej klatek przy 8GB, a prędzej zmienisz całą platformę niż gry zaczną wykorzystywać 8GB.
Zestawu jeszcze nie mam (czekam GTX 590). O co chodzi z tym 640W z linią +12V? Przecież ten zestaw wyciągnie co najmniej 850W a niby dzięki tej lini wystarczy 640W???
Obliczyłeś że zestaw pobierze 850W' date=' a nie wiesz co to znaczy że zasilacz ma 640W na lini +12V :) Gratulacje :) Zestaw po OC kart i CPU nie pobierze w 100% stresie więcej niż 650W :oops:[/quote']

1. Pierwsze słysze że mając 8GB RAM-u nie będę miał więcej klatek niż przy 4GB :) (udowodnij)

2. Możliwe że nie wiem nic o tej lini bo moc wyliczam za pomocą kalkulatora (http://www.thermaltake.outervision.com/)

Tu masz propozycję ode mnie > http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=37371< i jeszcze jakiś monitor do tego za 700zł, bo za 550zł nic dobrego nie kupisz. :)

Przykro mi, ale za 5250zł nie złożysz kompa z dobrym monitorem i 2xGTX570.

Mam jednak pare "ale":

1. Specjalnie napisałem że chcę i5 2500 (a nie K) bo nie umiem podkręcać i ta wersja K mi się nigdy nie przyda.

2. Nie przeszkadza mi hałas (gram i słucham muzyki na dobrych słuchawkach) wentylatora więc jeśli nie będę podkręcał to fabryczny cooler mi wystarczy.

3. Nie przeszkadza mi czekanie (można słuchać wtedy muzyki :) - ale płacić 400zł za oszczędność tych 3-4 sekund [przy kopiowaniu 3-4 min] chyba się nie opłaca) więc dysk SDD jest mi zupełnie niepotrzebny (za jego cenę można mieć Windowsa 7 którego żeś nie wymienił w tej konfiguracji)

4. Nie wiem czemu połowa ludzi lubi esc.pl (a druga połowa na niego narzeka) skoro w arest.pl jest nie porównwalnie taniej (najtaniej w polsce :) ).

5. W arescie mam o 200zł tańszą grafikę i ram,nagrywarkę DVD, obudowę - http://www.arest.pl/konfiguracja-495159 (na razie nie ma tam płyty gł. bo wycofali z oferty arestu te najlepsze ale za chwile się napewno coś pojawi)

6. Nadal nie rozumiem skąd masz taką małą moc zasilacza (może w tym twoim linku to jest moc w stanie spoczynku ale ja żeby był mój zasilacz gotów na wszystko wyliczyłem jego moc przy 100% obciążeniu wszystkich części np. gdy za 4 lata w minimalnych detalach odpadle Crysisa 5 :D ) - ja korzystam z tego kalkulatora (http://www.thermaltake.outervision.com/) i wychodzi mi ok 830W

1. Podkręcanie tego procka, to żadna sztuka. Zwiększasz tylko mnożnik i napięcie. :)

2. SSD jest około 3x-4x szybszy niż zwykły HDD, więc jeśli na zwykłym dysku kopiowanie trwa 3min to na SSD będzie trwało niecałą minutę.

3. Ok, załóżmy, że ten zestaw jest dobry. Dolicz do tego mobo za 500zł. I co, kupisz monitor za 200zł?

4. Te internetowe kalkulatory to można o kant d**y rozbić. Zajrzyj do tego testu, który podałem wcześniej i nim się sugeruj. :D

1. Jednak nie jestem zainteresowany :)

2. Nadal jednak uważam że jeśli dla mnie naprawdę ten czas nie ma różnicy (przeważnie na ten PC będę "wchodzić" po to żeby włączyć jakąś grę więc takie kopiowanie na co mi?) wydanie tych 400 zł to wyrzucanie kasy w błoto

3. morris źle mnie zrozumiałeś ja mam na PC (sama skrzynka) wydać 5250 zł a na monitor to mam odzielnie przeznaczone pieniądze (i za 550 zł można - uwierz mi- kupić porządny LCD (jakieś promocje w MediaMarkt itp.) który od tego za 700 zł po prostu będzie się różnił tylko czasem reakcji (który i tak jest tak kombinowany że dla mnie to wszystko to oszustwo [chyba że dany monitor ma recenzję ale niestety nie każdy ma takową w której piszą o rzeczywistym czasie reakcji])

4. Jak ten test zrozumieć na tyle żeby mu uwierzyć (fajne zdanie :D ). Bo google translator nic nie pomaga, wręcz przeciwnie a po angielsku to tak niepewnie gadam (dlatego też wole się nie mieszać do podkręcania w angielskim BIOSIE)

panowie nie karmcie trolla :)

przecież nie dość, że wie lepiej od nas, to do tego już wypatrzył promocje w sklepie nie dla idiotów i na pewno będzie zadowolony ze swoich zakupów, o czym zapewne niebawem będziemy mieli niewątpliwą przyjemność przeczytać w nowym temacie

panowie nie karmcie trolla :)

przecież nie dość, że wie lepiej od nas, to do tego już wypatrzył promocje w sklepie nie dla idiotów i na pewno będzie zadowolony ze swoich zakupów, o czym zapewne niebawem będziemy mieli niewątpliwą przyjemność przeczytać w nowym temacie

Jakiego trola? :) Ja się w temacie pytałem o jedną rzecz na którą uzyskałem niekompletną odpowiedz i to oni zaczeli rozmawiać na inne tematy.Jak zakupię to już nie będzie odwrotu więc po co mam zakładać o tym temat. Może podałbyś przykład gdy zakładam temat o czymś co kupiłem skoro jesteś tego taki pewien? Skoro uważasz że jestem trollem to czemu czytasz moje tematy doszukując się przy tym dziury w całym :D )

Jak już tak o tym LCD gadamy to załóżmy że mam jakiś monitor z wejściem DVI-D i dwie karty GTX 570. To po pierwsze widać na fotkach że te karty ( wiele innych) mają wyjście DVI-D Dual Link to do czego są niektóre kable pojedyńcze DVI-D? Jeżeli do tego tandemu podłącze 1 LCD to czy jest różnica do której karty podepnę kabel? Jakiego kabla/przejściówki muszę użyć żeby mieć 85Hz (i czy do tylu HZ trzeba mieć jakiś odpowiedni monitor?)

Ok, widzę, że cię nie przekonam :D . Masz tu swój wymarzony zestaw > http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=37372 <

Dałem 2 dyski, które możesz połączyć w RAID0 ( taka funkcja w biosie ) wtedy komputer też znacznie przyśpiesza. :)

Aha i jeszcze jedna kwestia, którą powinniśmy rozstrzygnąć na samym początku. Po co ci 2xGTX570. Bo jeśli nie masz zamiaru grać w rozdzielczości wyższej niż 1920x1080 to te karty będą się zwyczajnie nudziły. Do Full HD z dużym zapasem wystarczy nawet 2xGTX560. Przemyśl to.

Chodziło mi tylko o jedno zdanie z tej strony "System Wattage with GPU in FULL Stress = 578W" co się tłumaczy Pobór prądu całego zestawu ( w tym wypadku z 2xGTX570 na pokładzie) pod pełnym obciążeniem wynosi 578W

Dobre jest to że Arved ma udowodnić, ze przy 8GB ramu będzie wiecej klatek :) Ciekawe ile więcej? 2x skoro wszyscy mają 4GB a kolega będzie miał 8GB :D:) :) To jakiś super sprzedawca skoro udaje mu sie ludzi przekonywać :) To jak kiedyś w marketach były promocje, że procek jest 12GHz, bo 4 rdzenie po 3GHz :)

I pewnie jeszcze te 8GB pod win XP :)

Ok, widzę, że cię nie przekonam :D . Masz tu swój wymarzony zestaw > http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=37372 <

Dałem 2 dyski, które możesz połączyć w RAID0 ( taka funkcja w biosie ) wtedy komputer też znacznie przyśpiesza. :)

Aha i jeszcze jedna kwestia, którą powinniśmy rozstrzygnąć na samym początku. Po co ci 2xGTX570. Bo jeśli nie masz zamiaru grać w rozdzielczości wyższej niż 1920x1080 to te karty będą się zwyczajnie nudziły. Do Full HD z dużym zapasem wystarczy nawet 2xGTX560. Przemyśl to.

Chodziło mi tylko o jedno zdanie z tej strony "System Wattage with GPU in FULL Stress = 578W" co się tłumaczy Pobór prądu całego zestawu ( w tym wypadku z 2xGTX570 na pokładzie) pod pełnym obciążeniem wynosi 578W

1. Tego właśnie nie rozumiem. Skoro mogę sobie na to pozwolić to dlaczego nie mam mieć większej ilości klatek które uzyskam na GTX 570 SLI względem GTX 560 SLI i na przykład za pare lat nie będę miał niekomfortowych 15FPS na 2xGTX 560 ale przyjemne dla oka 30FPS dzięki 2x GTX 570?

2. Ale przecierz czy ten testowany zestaw nie był nieco inny?

P.S. Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś odpowiedział na to:

Załóżmy że mam jakiś monitor z wejściem DVI-D i dwie karty GTX 570. To po pierwsze widać na fotkach że te karty ( wiele innych) mają wyjście DVI-D Dual Link to do czego są niektóre kable pojedyńcze DVI-D? Jeżeli do tego tandemu podłącze 1 LCD to czy jest różnica do której karty podepnę kabel? Jakiego kabla/przejściówki muszę użyć żeby mieć 85Hz (i czy do tylu HZ trzeba mieć jakiś odpowiedni monitor?)

Tak, miał i7 po OC, która ciągnie jeszcze więcej energii niż nowe i5 :D Ale Twój kalkulator i tak jest wszystkowiedzący i ich miernik się pewnie walnął o 200W- taki błąd pomiarowy.

Jeżeli do tego tandemu podłącze 1 LCD to czy jest różnica do której karty podepnę kabel?

Nie ma różnicy.

Dobre jest to że Arved ma udowodnić, ze przy 8GB ramu będzie więcej klatek

On mnie uświadomił, że źle zrobiłem kupując SLI, a nie 8GB RAM. MOgłem wydać mniej kasy na dodatkowe 4GB RAMu, a mieć więcej klatek, tak jak przy drugiej karcie przecież :)

Arved nie denerwuj się tak. :)

GTX'y560 połączone w SLI wystarczą ci na bardzo długo. Naprawdę nie opłaca się kupować dwóch tak drogich kart, bo potem bardzo dużo stracisz. Dobry przykład to GTX280, zaraz po premierze kosztował 1200-1300zł, a teraz ledwo daje radę GTX'owi 460 za 600zł.

Arved opowiedz koledze ile masz średnio FPS'ów np. w Metro i Crysis'ie, żeby miał obraz sytuacji o co w tym chodzi. Na twoim przykładzie będzie dobrze widać, bo Ty masz 2x460.

Tak, miał i7 po OC, która ciągnie jeszcze więcej energii niż nowe i5 :D Ale Twój kalkulator i tak jest wszystkowiedzący i ich miernik się pewnie walnął o 200W- taki błąd pomiarowy.

Jeżeli do tego tandemu podłącze 1 LCD to czy jest różnica do której karty podepnę kabel?

Nie ma różnicy.

Dobre jest to że Arved ma udowodnić, ze przy 8GB ramu będzie więcej klatek

On mnie uświadomił, że źle zrobiłem kupując SLI, a nie 8GB RAM. MOgłem wydać mniej kasy na dodatkowe 4GB RAMu, a mieć więcej klatek, tak jak przy drugiej karcie przecież :)
Ciekawe o ile klatek więcej da te dodatkowe 4GB?

0,001 FPS :)

No właśnie :D Dlatego mówię, że brawa dla sprzedawcy, kóry przekonuje ludzi, ze 2x więcej ramu to 2x więcej klatek :)

Szczerze przyznam, ze przez chwilę bawiłem się CF z HD6850 i o ile w smarkach było fajnie, to w grach różnie więc zrobiłem się ostrożny w konfiguracjach SLI/CF. Mam teraz GTX570 i myślę, że zapasu mocy mam na dość długo. Po co więc SLI z 570 - bo mnie stać? Bez sensu. Lepiej zainwestować w dobry dzwięk, monitor itd niż sztucznie się dowartościowywać że ma się SLI z GTX570.

Ale oczywiscie jak kogoś stać, to niech poczeka na GTX590 i zrobi sobie SLI.