Pepis 1009 Napisano 5 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Cześć. Wymieniłem sobie platformę. Poskaladalem ja i najpierw płyta nie chciala dać żadnych znaków życia i świeciła się dioda VGA. Podłączyłem kartę graficzną i zadziałało. Zaktualizowałem bios z USB i chciałem ustawić bootowanie na dvd bo na płytce mam windowsa. No i tutaj jest problem. Płyta wyświetli logo tuf albo americano megatrendy(jak dam logo boot na disabled) i to ta tyle. By wyłączyć muszę przytrzymać power. Próbowałem clear bios / load defaults przestawiłem kolejkę boot i nic. Dodam że dvd jest sprawne jak i dyski bo w poprzednim kompie wszystko działało. Poprzedni komp: 3570k/ Kingston 8gb / GTX 770 ASRock p67 pro 3 Nowy Z97 Mark s / 5675c/ ten sam ram i gpu Dodam jeszcze że w momencie jak powinna się plusy bootowanie nie świeci się.zadna kontrolka LED tak jak to miało miejsce wcześniej z VGA . Jakieś pomysły? Cytuj Link to post Share on other sites
zoltan2 253 Napisano 5 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 (edytowane) Źle zamontowany procesor, lub uszkodzony. Albo walniętą płyta. Upewnij się że Procek dobrze siedzi i wsadź go jeszcze raz. Edytowane 5 Listopada 2017 przez zoltan2 Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 5 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Procek siedzi bardzo pasywnie i nie sadze by jego ułożenie było problemem ale spróbuję. Jak przeglądam kolejkę bototwania i jak dam Enter przy dowolnej opcji to zacina się cały komputer i pomaga tylko restart. To chyba nie jest poprawna praca. https://imgur.com/309xG76 Wczywalem profil xmp i teraz już się nie zacina na logu tylko włącza się VGA LED na pcb i restartuje się i tak w kółko. Pomimo wyższych niż auto ustawień pomógł profi xmp. Po kilku restartach wszystko ruszyło. Można zamykać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts