Pakro 0 Napisano 4 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Witam, otóż mam pewien problem iż chciałem podłączyć drugi monitor pod swojego PC, ale nie jestem pewny czy podłączenie jakie chcę zastosować jest dobre i bezpieczne dla mojego PC i tutaj zwracam się do ludzi z większym doświadczeniem w tych sprawach, poniżej umieszczę dane PC oraz 2 monitorów jakie posiadam. PC: Płyta główna: MSI z97 Gaming3 Karta Graficzna: Geforce GTX 1060 Strix 6gb Wyjście DVI : Tak x 1 (DVI-D) Wyjście HDMI : Tak x 2 (HDMI 2.0) Display Port : Tak x 2 (standardowy DP) Wsparcie HDCP : Tak Monitor 1: Acer k222HQL (21.5 Cali) Wejścia w monitorze HDMI oraz DVI-D Monitor 2: AOC L19WH (19 Cali rupieć) Wejście tylko D-sub(VGA) Pytanie brzmi: Jeśli podłączę monitor 1 przez zwyczajny kabel HDMI do karty graficznej a monitor 2 kablem VGA + Przejściówka HDMI do VGA czy to będzie poprawnie działać bez obawy spalenia podzespołów PC ? PS. Przejściówka wygląda tak: Pozdrawiam, Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 4 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Musisz mieć konwerter wyglądający identycznie, ale nie za 15 zł allegro tylko np. Gembird za 39 zł w morele i ten w 100% działa bo ten za 10-15 zł nie działa. Jakość obrazu na 2 monitorze będzie straszna bo już to przerabiałem u klientów. Najbardziej widać ją na Full HD Cytuj Link to post Share on other sites
Pakro 0 Napisano 4 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Rozumiem, ale gdybym podłączył z tym to wszystko będzie współgrało tylko na jakości stracę tak? Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 5 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Tylko stara jakości. Cytuj Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 5 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Dziwne, na wiekszosci ekranow nie widac zadnej roznicy miedzy VGA i DVI VGA tylko bardziej podatne na zakłócenia, ale dobry kabel zalatwia wszystko. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts