kilgharrah 0 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Witam. Mam problem z moim samsungiem. Na początku zbiła się szybka, wszystko działało, super. Po którymś upadku z kolei wyświetlacz przestał działać (cały czarny ekran) lecz dotyk działa bez zarzutu. Normalnie mogę odbierać połączenia, czy restartować telefon (jeśli trafię w ikonę po omacku). Nie ma efektu 'rozlania się' ekranu. Jest po prostu cały czarny i tyle. Czy w takim wypadku wyświetlacz jest do wymiany razem z szybką czy po prostu wyświetlacz odłączył się od płyty ? Czy ktoś zna sprawdzone i w miarę tanie serwisy ? Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Od siebie polecam kupić zestaw "remontowy" (śrubokręty, torxy i blabla) za 2 dychy +/- na a... i rozebrać telefon o ile cokolwiek "kumasz" temat i sprawdzić czy faktycznie się nie odpiął jak podejrzewasz choć osobiście jestem w 95% pewny że nie ma takiej możliwości ale, ale może... Instrukcje rozbierania każdego telefonu mają różne kanały na youtube. Sam kiedyś dzięki takiemu zestawowi remontowemu wymieniłem sobie kamerę i baterię w Sony Z3 wszystko zajęło mi około 2H ale strasznie uważałem bo 1 raz w coś takiego się bawiłem i myślę że teraz max 1h by mi to zajęło. Oczywiście efekt końcowy był idealny bo i części były oryginalne i wszystko było dopasowane w 100%. Jak kupisz zamienniki w takich częściach i nie umiesz zbytnio maskować jakiś szczegółów to możesz się przejechać bo nie będzie tego efektu nowości. Jakbyś jednak nie podejmował się to na serwisach się nie znam i nigdy nie korzystałem, zawsze wolałem samemu jakoś zreperować/wymienić niż płacić takim cwaniaczką z serwisów którzy często w tych "seba serwisach" (tańszych) właśnie dają zamienniki które dobrze kamuflują żebyś się nie zorientował, a zapłacił jak za oryginał ale to już twoja decyzja. W serwisie z krwi i kości często gęsto jak chodzi o tematy wyświetlacza to cena naprawy podchodzi pod cenę nowego telefonu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kilgharrah 0 Napisano 6 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Właśnie się zastanawiam nad własnoręcznej naprawie, bo w starych modelach nigdy z serwisu nie korzystałem, ale tamte telefony można było rozłożyć krzyżakiem a tutaj klejone jest wszystko. Poczekam jeszcze na jakieś inne opinie i podejmę decyzję. UP Cytuj Link to post Share on other sites
Resonance 0 Napisano 6 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Na allegro sporo osób ogłasza się i wymienia szybki za niewielkie pieniądze, choć nie wiem czy to nie ejst strach wysłać taki telefon w czyjeś ręce. Wiem, że mojemu kumplowi udało się w playu jakoś przepchnąć na gwarancję po upadku, ale w Twoim przypadku może być ciężko. I btw. na yt jest tyle tutoriali, że sam możesz sobie poradzić jak masz wprawę w manulanych robótkach Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts