Overclock666G 133 Napisano 2 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 (edytowane) Z racji remontu poszukuje telewizora do pomieszczenia 18m2 który będę obserwował z odległości 3M. Max co bym szukał to 46-47cali ale wolałbym ciut mniej niż ciut więcej żeby nie było pixelozy jak widziałem to na 60calach, a w 4K się bawić nie zamierzam bo raczej preferuje "stare" kino gdzie to 4K mi tyle da... Wymagania to NIE posiadanie 4K (i tak nie wykorzystam). Tylko FULL HD w jak najatrakcyjniejszej cenie wchodzi w grę. Ważne też żeby jako tako serwis w razie W działał i telewizorek miał ładne kolory bo jestem dosyć wyczulony jeśli chodzi o kolory. Jeszcze pytanie takie z boczku czy audio lepiej pójść w lepszej klasy 2.1 (około 3K nie licząc wzmacniacza), czy koniecznie pchać się w 5.1 i wydać ku... kasy (musiałbym nowy wzmacniacz kupić)? EDIT. Moją propozycją jest: LG 47LB5700 Troszkę szkoda że aż 47cale ale myślę że jeszcze ta plamka nie była by aż tak duża żeby irytować, a cenowo no 1500zł jednak kusi. Tylko do obeznanych pytanie czy te stópki można odkręcić bo telewizor na 100% będzie wisiał? Edytowane 2 Listopada 2017 przez Overclock666G Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 2 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Tylko do obeznanych pytanie czy te stópki można odkręcić bo telewizor na 100% będzie wisiał? Patrz zero jestem obeznany, ale Ci powiem. Możliwość montażu na ścianie: Tak; VESA 400 x 400 mm Cytuj Link to post Share on other sites
locoloco 21 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Z modeli fullhd masz Phil;ipsa 49PFS5302, Sony 49WD750 Wystarczy Ci soundbar np Fidelio E5 Za 2499 zł Cytuj Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 (edytowane) 49 cale troszkę za dużo jak dla mnie raczej celuje w max 47 cale choć myślę że optymalne byłoby 45. Co do tego soundbara poczytam o nim co nieco może akurat się skuszę jeśli naprawdę dobrze grają. EDIT. Bezprzewodowe już gdzieś przeczytałem także odpadają ale dzięki za propozycję. Co do montażu to wiem jak najbardziej o tym że ma uchwyt montujący ale żeby się nie okazało że go zamontuje z tymi stopkami hehe Edytowane 3 Listopada 2017 przez Overclock666G Cytuj Link to post Share on other sites
locoloco 21 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 (edytowane) Nie produkuje się od lat modeli 45 i 47". Modele 49" masz bezramkowe więc zajmują mniej miejsca niż stare 45" z ramką.Jeśli nie chcesz 49" - masz 43" - taka wielkość pasuje ? Edytowane 3 Listopada 2017 przez locoloco Cytuj Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Tak jak najbardziej 43 cale bardziej pasuje, nie chce po prostu pixelozy. Wiem że jest 4K i wtedy mógłbym kupić spokojnie i 60cali ale nie mam materiałów by wykorzystać te 4K także nie chcę czegoś z czego nigdy nie skorzystam. Stąd też w wymaganiach fullhd, a jak cena będzie kusząca to nawet 40 cali może być. Cytuj Link to post Share on other sites
locoloco 21 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Pikseloza nie jest odzwierciedleniem wielkości matrycy ale jakości sygnału i obróbki tegoż. Z dobrych sprawdź Philipsa 43PFS5302 za 1550 zł Cytuj Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Jak nie? Przecież porównaj sobie obraz fullhd na 20 calach, a na 60 calach. Nie ma różnicy jeśli obraz będzie tu i tu full hd? Jest niebo, a ziemia... Miałem kope lat temu 55 cale jak wychodziły w fullhd od samsunga i wiem jak to wygląda. Do 55 cali 4K to moim zdaniem optimum ale po co 4K jak stare dobre filmy często, gęsto nawet FULLHD nie mają. Poczytam o tym philipsie i ich serwisie i możliwe że kupie bo cena ujdzie chociaż w porównaniu do tego 47 LG za 1500zł taka średnia ale może lepszą matryce ma ten philips także muszę trochę poszperać. Cytuj Link to post Share on other sites
locoloco 21 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Mylisz pojęcia i to bardzo. Dlatego potrzebujesz nie fullhd ale telewizor który extra obrabia sygnał. I powinieneś brać nie fullhd ale 43P60 - czyli model 4K . Na starym - jak wejdzie sygnał natywny 4K - zobaczysz tylko napis - plik nie obsługiwany. A obraz skalowany na 4K teraz i tak jest lepszy , wyraźniejszy. Ale Twoja kasa , Twój wybór. Cytuj Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Wiem co mówię i wiem że nie wykorzystam 4K dlatego podałem swoje wymagania, a co kto mi będzie mówił w temacie rozdzielczości to mało mnie interesuje bo wiem jak to działa i 4K jak masz materiały to proszę oglądaj ale ja mam ledwo fullhd także mi są po prostu nie potrzebne. Mówisz o sygnale 4K jak ma wejść sygnał jak żadnego materiału nie mam 4K? hehe I jak rozmawiamy o rozdzielczości to wiadomo że porównujemy materiały te same tylko na innych telewizorach np.1920x1080, bitrate 16K, a ty piszesz "Pikseloza nie jest odzwierciedleniem wielkości matrycy ale jakości sygnału i obróbki tegoż.". Wtedy widać na 100 kilometrów różnice na korzyść takiego 20 calowca względem 60 calowca bo plamkę masz x3 mniejszą co już na logikę biorąc poprawia jakość znacząco. 4K mógłbyś mi polecać jeśli chciałbym komputer pod niego podpinać i wtedy bym jako tako wykorzystał tę rozdzielczość w np. grach ale filmy i tak dalej bym oglądał na fullhd max i 4K nic by tu nie wnosiło oprócz pompowania ceny telewizorka. Co do kasy to szczerze mogę i 10koła wydać na telewizor ale nie ma takiej potrzeby bo wiem że w 90% będę ten telewizor "marnował" stąd też kupie coś mądrze i będę miał worek pieniędzy na inne wydatki. Cytuj Link to post Share on other sites
locoloco 21 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Wyobraź sobie że oglądam po 8 godzin dziennie od 30 lat. Model który podałem kosztuje 1850 zł - więc nie jest to worek pieniędzy. Technologia 4K nie służy do oglądania prac z komputera. Są steki filmów w 4K na różnych nośnikach. Ja korzystam z Netflixa i wolę 4K niż Hd. Jeszcze raz: - Twoja kasa , Twój wybór. Cytuj Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Ale zrozum że ja nie mam takich materiałów w 4K jak ty i piszę to od samego początku jasno. Do tego "4K jak masz materiały to proszę oglądaj ale ja mam ledwo fullhd także mi są po prostu nie potrzebne." powtarzam tak więc x3 NIE posiadam nic w jakości 4K. Także sam widzisz że dla mnie po prostu będzie to bez użyteczne. Worek pieniędzy, jasne że nie ale nie będę świadomie kupował czegoś czego nie będę użytkował bo gdzie tu logika? Ten filip co poleciłeś 43 cale wymaganiami raczej by się sprawdził ale chyba zamówię z 3 telewizory i sprawdzę na własne oczy jak kolory wyglądają tak jak to zrobiłem z monitorem jak miałem problem. Kupiłem kilka i wybrałem który pasował. Polecam tę metodę jak się chce mieć "cacuszko". 8h ni pieruna przy telewizorze nie spędzę myślę raczej że max co w roku wyjdzie to 300h+/- Cytuj Link to post Share on other sites
locoloco 21 Napisano 4 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Jeśli masz taką możliwość zamówienia do domu trzech modeli , podłączenia ich obok siebie - to jest zawsze najlepsze rozwiązanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts