Skocz do zawartości

Chłodzenie ~100zł na AM3

Recommended Posts

Hmm szczerze to ciężko znaleźć coś wydajnego a zarazem cichego w podanym przez Ciebie przedziale cenowym. No chyba, ze nie podkręcasz extremalnie procka, w takim układzie jakiś budżetowy cooler moze by wystarczył :) Może SilentiumPC Spartan. Tu masz fajny test http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... 11123.html

Fortis i Performa to bardzo dobre coolery i jeżeli jest możliwość dołożenia to warto. :) Performa do dobry cooler + dobra pasta. Fortis również nie jest zły, ale pasta którą ma w zestawie jest do wymiany. Za to jest trochę cichszy niż performa.

Świetna wydajność względem ceny. Temperatury spadły znacząco względem chłodzenia box. Gabarytami dość duży ale do obudowy 19cm bez problemów się mieści i jeszcze jest luz. Montaż prosty, denerwujące są tylko gumowe kołki na których zaczepiony jest wentylator - spokój i cierpliwość pomaga w zamontowaniu wentylatora na tych gumowych kołkach :) POLECAM! I zobacz w jakiej cenie już można Fortisa złapać: klik.

No ale czy az tak bardzo zla jest ta pasta z kompletu Fortisa?

Kto tu mowi o jakims oszczedzaniu! chyba nie chodzi o mnie!

Nie przejmuje sie tym ze na lepszej pascie bede mial 3 stopnie mniej - tak tylko spytalem.

Chodzi mi tylko o to zeby nie bylo slychac chlodzenia bo boxowe powoli zaczyna mnie denerwowac , do fortisa chce kupic jeszcze wiatrak SSS 120x120 800obr.

No ale czy az tak bardzo zla jest ta pasta z kompletu Fortisa?

aż tak to nie

Kto tu mowi o jakims oszczedzaniu! chyba nie chodzi o mnie!

uwaga ogólna dotycząca budżetu określonego w temacie

Chodzi mi tylko o to zeby nie bylo slychac chlodzenia bo boxowe powoli zaczyna mnie denerwowac , do fortisa chce kupic jeszcze wiatrak SSS 120x120 800obr.

w tym wypadku już lepiej zainwestuj w mugena 2, cenowo wyjdzie podobnie, a schładzacz o klasę lepszy, tylko pastę scythe faktycznie opłaca się wymienić na STG-2 :D i taka z tym zabawa

Mugen juz za drogi ;) to jest taka petla - doloz do tego , jak juz sie dolozy to doloz do tego itd , mozna tak dlugo i skonczy sie na chlodzeniu za 300zl ;p ,wystarczy mi fortis :P i tak na poczatku chcialem kupic spartana - doszedlem juz do fortisa ale wyzej juz nie pojde :D

Jezeli nie jest az tak straszna ta pasta to narazie sie wstzymam z kupnem pasty,

Mugen juz za drogi

W twoim wypadku zakup Fortisa będzie bezsensowny: dokupisz pastę za 20zł i wentylator za 30zł - wyjdzie Cie razem 170zł a za to spokojnie kupisz Mugena.

my point exactly,

zresztą mugena 2 można dostać już za 150 z groszami do tego STG-2 za 20 z groszami, kasowo wychodzi na to samo, a efekt znacznie lepszy