zine5 175 Napisano 1 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Witam w najbliższych dniach planuje zakup nowego tv do salonu, który zastąpi mojego lg 37 cali (dostanie go szwagier do mieszkania): waham się między: PHILIPS 55PUS7101 PHILIPS 55PUS7502 LG 55EG9A7V 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? ok. 21m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5-4m3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-44. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? i na wprost i z boku5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisiec6. Jak słońce świeci w pokoju? patrząc na tv po prawej stronie z boku7. Jaki masz obecnie telewizor? lg 37LS5608. Co chcemy aby telewizor posiadał? usb, smart tv, wi-fi 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? kablówka serw net10 Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? tylko dekoder kablówki przez hdmi i czasami pendrive11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-612. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? nie13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Informacyjne, filmy, dokumentalne14. Czy zamierzasz serfować po internecie? czasami coś przejrzeć i obejrzeć na youtube15. Czy zamierzasz grać w gry - wcale16. Preferencje co do marki? lg , philips17. Preferencje co do wielkości? 55cali18. Co Cię denerwuje w telewizorach? słaba widoczność pod kątem , i cena oczywiśćie19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? +/- 5000zł21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? Rzadko22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? rzadko23. Czy telewizor ma mieć 3D? nie Czy wymienione przeze mnie propozycje są okej? Nie potrzebuje 3d, 4k, hdr Doradzicie coś....? Cytuj Link to post Share on other sites
sokar11 22 Napisano 1 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Choć nie jestem super obeznany w TV to jeśli chcesz smart TV to patrz tylko na samsung LG. Philips w tej materii to tragedia (kolega kupił smart TV Philips wiec to na pewno wiem) Cytuj Link to post Share on other sites
locoloco 21 Napisano 1 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Z tego co podałeś - to Oled LG do opisanych potrzeb będzie najlepszy. Masz jeszcze LG Oleda 55G910 za 4899 zł Cytuj Link to post Share on other sites
zine5 175 Napisano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 no z tym smart tv - to chodzi o to byle youtube chodziło i przeglądarka internetu od biedy... - dodam ,że w mojej rodzinie jeszcze nie korzystaliśmy z internetu na telewizorze.... - także to "nowość dla nas", co do oled - to czytałem ,że wypala się matryca szybko - ale niby na gwarancji wymieniają..... - jak to jest? wie ktoś? Cytuj Link to post Share on other sites
locoloco 21 Napisano 1 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Jeśli korzystasz z telewizora jak z telewizora - to nic się nie dzieje. Jeśli korzystasz z telewizora jak z monitora i po kilkanaście godzin przesiadujesz na tym samym programie to podobnie jak przy plazmach mogą powstać powidoki. Więc najpierw musisz określić jak to jest u Ciebie. Jeśli zostajesz przy LCd to Philips 55PUS7502 masz za 4599 zł Cytuj Link to post Share on other sites
zine5 175 Napisano 2 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 korzystam z telewizora jak z telewizora - nie jako monitor i nie jeden kanał non stop po 5-6 godzin, co do Philips 55PUS7502 - najtaniej jest z tego co widze 4990zł zostane na razie chyba przy oled lg oraz miałbym jeszcze pytanie: czy ten LG 55EG9A7V odtwarza pliki mkv ? Cytuj Link to post Share on other sites
locoloco 21 Napisano 2 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Jeśli chcesz aby odtwarzał wszystko to sięgaj po telewizor z Androidem. Philips 55PUS7502 jest w cenie jak podałem do 10.11.2017 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts