golab19952 0 Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Dostałem wezwanie na policję jako świadek w sprawie, choć nie składałem żadnych zeznań. Nie pamiętam, skąd przyszedł wniosek do komendy w moim rejonie, ale jutro idę jeszcze raz z wszystkim co mogę im pokazać. Możliwe, że coś się ruszyło w tej sprawie. Cytuj Link to post Share on other sites
miron1210 0 Napisano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 dobre wieści.dziś był pan z policji i powiedział że zablokowali na ich koncie 102 tysiace zł,i jest duża szansa na odzyskanie kasy Cytuj Link to post Share on other sites
OSZUKANY33 1 Napisano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Jak mi nie przyjeli do prokuratury, to nie odzyskam i tak ? Cytuj Link to post Share on other sites
hocken 1 Napisano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Hej; List przyszedł z prokuratury ,że niska szkodliwość czynu to tylko 350zl. Tz.: nie chcą się zając sprawa będę się odwoływał. Jak ja byłbym dłużny 350zł skarbowce to szybko by zwidykowali. Moj kraj taki piękny. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
OSZUKANY33 1 Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Mi przy 117 zl, ale odwolanie to tylko do sadu, wiec sobie odpuscilem, ale polska policja to dno 1 Cytuj Link to post Share on other sites
barun 0 Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Dzisiaj byłem przesłuchiwany na policji jako świadek i mam status poszkodowanego. Musiałem ponownie złozyć zawiadoomienie o popełnieniu przestępstwa, ponieważ wcześniej nie zostałem poinformowany o odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań. Pierwsze zawiadomienie zaniosłem osobiście do miejscowej prokuratury, po kilku dniach dostałem informacje, że przekazano wg właściwości miejscowej do prokuratury w Lipnie. Z Lipna żadnej informacji. Po ponad miesiącu od zawiadomienia dostałem informacje z Prokuratury Okręgowej we Wloclawku, iż ze względu na istniejący spor kompetencyjny między prokuraturami, prokurator okręgowy wydał zarządzenie, iż sprawę ma prowadzić/nadzorować prokuratura w Starogardzie Gdańskim. Minęły prawie 2 miesiące od zawiadomienia organów ścigania o przestępstwie i nadal stoję w miejscu. Cytuj Link to post Share on other sites
remik77 1 Napisano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Witam ja dziś otrzymałem list z policji o wszczęciu dochodzenia o przestępstwo określone w art. 286 par 1kk pod nadzorem Prokuratury Rejonowej dla Łodzi Widzewa. Mam nadzieję że coś tam wskórają (a nie tylko gra pozorów przed standardowym umorzeniem). Pozostali piszcie odwołania bo tylko w grupie siła pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
hocken 1 Napisano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Witam; Czy w listach od policji czy tez prokuratury pojawia się osoba ,która "niekorzystnie dysponowała mieniem" o imieniu i nazwisku Krzysztof Śramski? Cytuj Link to post Share on other sites
OSZUKANY33 1 Napisano 21 Marca 2018 Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 I Jak, udało się komuś odzyskac pieniadze, albo jaka kolwiek odpowiedz od policji/prokuratury ? U mnie pare miesięcy temu wysłali list z małą szkodliwoscia czynu, a odwolanie nic nie dalo. Cytuj Link to post Share on other sites
hocken 1 Napisano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 I jak tam coś się ruszyło na froncie? Sporo osób pisze ale tylko Wiadomości prywatne. Cytuj Link to post Share on other sites
barun 0 Napisano 15 Maja 2018 Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Ostatecznie, w moim przypadku, sprawę przejęła Prokuratura Okręgowa w Łomży. U Was podobnie? Cytuj Link to post Share on other sites
remik77 1 Napisano 1 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 Witam, dostałem informacje od prokuratury, że "umorzyli dochodzenie wobec niewykrycia sprawcy przestępstwa". Jak u Was wygląda sytuacja? Czy któraś prokuratura w innych miejscowościach prowadzi dalej dochodzenie czy zostaliście zbyci tak jak ja? Jeżeli u kogoś coś się dzieje dalej to poproszę o informację - mama zamiar złożyć zażalenie - i informacja, że gdzieś coś się dzieje byłoby argumentem. Pozdrawiam i proszę o info. Cytuj Link to post Share on other sites
OSZUKANY33 1 Napisano 3 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 Witam ! Ja juz sie dawno pogodzilem z tym, ze pieniedzy nie odzyskam, odwolanie nic nie dalo. Za mala szkodliwosc. Ciekawi mnie co dalej u innych, więc piszcie tutaj jak sprawa sie rozwija Cytuj Link to post Share on other sites
Rafik567 0 Napisano 6 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Nie wiem na co liczycie sklep nowy z niczego z cenami z du*y i ma byc legit Cytuj Link to post Share on other sites
OSZUKANY33 1 Napisano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Właśnie dziś dostałem list z policji, mam się stawić w sprawie oszustwa internetowego jako świadek, za kwotę 113,90 o przestępstwo art 268 1kk. Ktoś tez dostał ? Cytuj Link to post Share on other sites
hocken 1 Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Hej była dzisiaj u mnie policja w DOMU tej sprawie. Zapraszają na rozmowy Cytuj Link to post Share on other sites
OSZUKANY33 1 Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Dowiedziales sie czegos ? Ja ponownie skladalem zawiadomienie, prokuratura w Lomzy prowadzi sprawe. Ja juz nie licze ze odzyskam, ale licze ze zlapia tych oszustow Cytuj Link to post Share on other sites
andrewem 0 Napisano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 „Wszystko dla każdego” - a dla oszustów list gończy Prokuratura Okręgowa w Łomży szuka listem gończym Emila B. i Adriana G. z Zambrowa, którzy wprowadzili w błąd około kilkudziesięciu osób co do autentyczności sklepu, w którym „zamierzali” sprzedawać sprzęt komputerowy i urządzenia elektroniczne. W tym celu – według prokuratorów – podszywali się pod Marcina S., prowadzącego sklep w miejscowości Skępe. Z pomocą Bartosza S., który założył im rachunek w banku, doprowadzili ludzi do niekorzystnego rozporządzania mieniem, w związku z zakupami w sklepie „Wszystko dla każdego”. Klienci wpłacili, ale paczki nie przyszły. Prokuratorzy podejrzewają Emila B. i Adriana G. o popełnienie przestępstwa z artykułu 286 paragraf 1 Kodeksu Karnego, natomiast Bartosza S. z art. 18 par. 3 K.K. Jak informuje prokurator Rafał Kaczyński, zastępca prokuratura okręgowego w Łomży, w sprawie oszustw należało zawiesić śledztwo, ze względu na nieznane miejsce pobytu zarówno Emila B., jak i Adriana G. Postępowanie przygotowawcze wszczęto w połowie listopada 2017 r., gdyż okazało się, że wpłacający pieniądze za sprzęt klienci nie otrzymywali zamówionych towarów. Ponadto pomocnictwo w doprowadzeniu szeregu osób do niekorzystnego rozporządzania mieniem zarzucono Bartoszowi S. W banku założył konto, po czym dokumenty przekazał Emilowi B. i Adrianowi G. Ponieważ nie jest znane miejsce ich pobytu, wystosowano list gończy, aby kontynuować postępowanie karne. Wprowadzającym w błąd klientów „pseudosklepu” oszustom grozi od sześciu miesięcy do 8 lat pozbawienia wolności. https://4lomza.pl/index.php?wiad=51096 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts