Ajam4 0 Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Witam wszystkich forumowiczów podaje sprzęt Laptop samsung 310e ram 6 gb procesor i3 karta graficzna zintegrowana dysk twardy wd blue 320 gb Windows 8 Mój problem polega na tym że włączając wyskakuje logo i się zaraz restartuje Wyjęcie dysku powoduje to samo nie można nawet wejść do biosu bo pisze niby loading a zaraz i tak jest restart nie wiem co już może byc chciałem wgrac windowsa 7 i przez te ciągłe restarty nie moge nic zrobic nawet recovery. Za wszelką pomoc z góry dziękuje.POZDR Cytuj Link to post Share on other sites
KuroGa 5 Napisano 23 Października 2017 Udostępnij Napisano 23 Października 2017 - wyjmij ramy i sprawdź czy działa [ewentualnie przekładaj ramy miedzy bankami - czasem jak padnie jedna kość takie cuda się widuje] - sprawdź dysk na osobnym sprzęcie [może padł] - Jeśli wiesz jak to otwórz go i przeprowadź prostą metodą "na oko" diagnostykę mobo - sprawdź czy poprawnie próbujesz wejść do biosu [ czasem jest to F12 czasem Delete,F8,F10 a nawet F1 - wierz mi, co producent to dziwniejsze rozwiązania]. - sprawdź czy któreś wejście USB itp. nie robi zwarcia - przyjrzyj się CPU być może tam tkwi problem ["okopcenie" mobo po drugiej stronie na wysokości CPU może zapowiadać uszkodzenie CPU] - niektóre Mobo od laptopów [nie wszystkie] posiadają taką samą baterie jak Mobo desktopów [nie mogłem znaleźć poprawnego foto mobo tego modelu], jeśli takowa bateria jest wymień ją, czasem padnięcie jej powoduje tylko nietrzymanie zegara w biosie, a czasem niestety powoduję dziwne zdarzenia. Tak przez internet bez widzenia na żywo ciężko wnioskować co się stało i czy na pewno to problem z mobo, czy może po prostu MBR w partycji rozruchowej padł i robi ci psikusy. Podałem ci kilka rzeczy które powinieneś sprawdzić na początek. Jeśli chcesz wykluczyć błędy Mobo nagraj płytkę z Linuksem liveCD i spróbuj go uruchomić na tej płycie bez udziału hdd [może ruszy], jeśli by ruszył znaczy że coś z dyskiem nie tak i trzeba będzie jego dokładnie sprawdzić. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Ajam4 0 Napisano 25 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2017 ok dzięki za wskazówki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts