szynszyl 2 Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Mam problem z PC. System Windows 10. Po prostu się wyłączył i zaczął resetować do momentu pojawienia się ikonki windowsa i tak w kółko. Udało mi się tylko odpalić tryb awaryjny. Format, wymiana dysku na nowy, wymiana zasilacza na nowy również nic nie dały, cały czas "boot loop". Może to wina płyty głównej? Asrock P67 Pro3, procesor i5 2500k. Już brak mi pomysłów a potrzebuje komputera do pracy. Cytuj Link to post Share on other sites
Blakeburn 31 Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Sprawdź pamięci RAM za pomocą Memtest'a, ewentualnie wyjmij kość i zamień miejscami w slotach. Spróbuj przywrócić ustawienia Bios'a do domyślnych. Cytuj Link to post Share on other sites
szynszyl 2 Napisano 22 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Pamięciami się bawiłem, cmosa resetowałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Blakeburn 31 Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Ostatecznie problem z płytą główną i to pewnie jakiś kondensator, który wymaga przelutowania. Cytuj Link to post Share on other sites
szynszyl 2 Napisano 22 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Nie zauważyłem, żeby cokolwiek spuchło albo się nadpaliło Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts