pawelox01 52 Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Witam, założyłem temat gdyż jestem laikiem jeśli chodzi o chłodzenie wodne, nigdy takiego nie miałem i byłem już przekonany co do kupna nh-d15 gdy nagle naszła mnie wątpliwość czy nie lepiej za te 400zł kupić chłodzenie wodne do procesora. Mam do was kilka pytań:1. Lepiej jest kupić high end air cooler czy wodnego średniaka?2. Czy wodne chłodzenie wymaga mocniejszego zasilacza? 3. Dużo jest roboty z wymianą cieczy?Słyszałem, że w upalne dni gdzie jest duża temperatura w pokoju coś koło 30c lepiej sprawdzi się chłodzenie wodne. Druga sprawa nh-d15 to wielki i ciężki kloc który przez swoje gabaryty zmniejsza cyrkulacje powietrza w obudowie więc tu dodatkowy plus dla chłodzenia wodnego.Co o tym sądzicie? Cytuj Link to post Share on other sites
tomasz1987 82 Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Poniżej 1k nie pchaj się w wodę Cytuj Link to post Share on other sites
franas07 0 Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Sprawdź Noctua NH-U14S nie koliduje z pamięciami RAM dołożysz drugi wentylator i osiągami wcale nie odbiega od D15 Cytuj Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Noctua NH-D15S ma lepszą kompatybilność z RAMem i kartą graficzną. Mimo 1 wentylatora zamiast dwóch jak w NH-D15 we wszystkich recenzjach jakich czytałem różnica w temperaturze procka to 1 stopień, w porywach do 2. Cytuj Link to post Share on other sites
pawelox01 52 Napisano 22 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Poniżej 1k nie pchaj się w wodę Tak właśnie myślałem ale pewny nie byłem, dzięki Noctua NH-D15S ma lepszą kompatybilność z RAMem i kartą graficzną. Mimo 1 wentylatora zamiast dwóch jak w NH-D15 we wszystkich recenzjach jakich czytałem różnica w temperaturze procka to 1 stopień, w porywach do 2. Zastanowie się nad tą wersją, w sumie skoro to jest tylko 1-2 stopnie więcej a mniej problemu to może warto Cytuj Link to post Share on other sites
Axolan 7 Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Polecam Noctua NH-D15S Na I5 4690 K @ 4,4 ghz, vcore 1,270 daje 65 stopni celcjusza.nawet jest moijece na RAm Kingston Hyper predator. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts