patryk414 3 Napisano 20 Października 2017 Udostępnij Napisano 20 Października 2017 (edytowane) Właśnie skończyłem staż jako grafik komputerowy i mam właśnie pewien kłopot . Niedługo będę musiał iść do urzędu śmiesznej pracy pytać się o prace ,ale nie wiem o jaką Znaczy jestem Grafikiem komputerowym, ale nie podoba mi się to za bardzo ,nie czuje tego. I zastanawiam się czy w tym wypadku mogę szukać czegoś innego w świecie IT ,ale nie związane z grafiką komputerową ? Czy Pracodawcy /urzędzie mogą mieć z tym kłopot ? Edytowane 20 Października 2017 przez patryk414 Cytuj Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 20 Października 2017 Udostępnij Napisano 20 Października 2017 (edytowane) Sam skończyłem grafikę komputerową. I pracuje jako informatyk w państwowej instytucji - głównie jestem jestem administratorem, a nie skończyłem teleinformatyki Za dodatkowe prace (grafike) płacą mi dodatkowo Im chodzi głównie o to, by mieć zawód informatyka, specjalność mają gdzieś. Edytowane 20 Października 2017 przez ragon Cytuj Link to post Share on other sites
patryk414 3 Napisano 20 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2017 (edytowane) no ale jak znaleźć prace w tym wypadku iść do jakieś firmy i powiedzieć : dzień dobry jestem grafikiem komputerowym ,ale chcę u was być np: administratorem, serwisantem lub podobne ? Edytowane 20 Października 2017 przez patryk414 Cytuj Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 20 Października 2017 Udostępnij Napisano 20 Października 2017 (edytowane) Ja nie wpadałem do nich, tylko znalazłem ogłoszenie. Nie ukrywam, że jako pracownik administracyjny, który pomagam w szukaniu pracowników, podpowiem jedno, nigdy nie sładaj CV jak ktoś nie szuka bo i tak z automatu leci do niszczarki skoro nie szuakmy. Jak ktoś szuka to wtedy zgłaszaj swoje CV, bo to co dałeś wcześniej już nie istnieje. Z tego co wynika, śledź codziennie rynek pracy Nie ukrywam, że podczas rozmowy kwalifikacyjnej miałem wielki stres głównie od szefa ... a od pozostałych to nie miałem. Celem było im, szybka odpowiedź zamiast długiego myślenia. Więc szybko odpowiadaj zamiast długo myśleć Edytowane 20 Października 2017 przez ragon Cytuj Link to post Share on other sites
patryk414 3 Napisano 24 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2017 A miałeś jakieś dodatkowe doświadczenie, dzięki któremu dostałeś tą prace ? Czy po prostu udało ci się ? Cytuj Link to post Share on other sites
Shansu 4 Napisano 1 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 @ragon nie zgodzę się z tym żeby nie wysyłać CV jeśli nie szukają pracy. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że wysyłałem CV do miejsc, w których nie ogłaszali że szukają. Zwykle dostawałem odpowiedź "aktualnie nie prowadzimy rekrutacji, ale jeśli jakaś pozycja się pojawi to się odezwiemy" - i rzeczywiście np. po 6-12 miesiącach dostawałem z niektórych miejsc maila, że pojawiła się jakaś pozycja i czy jestem zainteresowany. Także nawet w sytuacji gdy nie jest prowadzona rekrutacja, można zdobyć pracę - może nie od razu, ale jednak jest to możliwe. Cytuj Link to post Share on other sites
patryk414 3 Napisano 2 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 ciekawe jak wygląda to w państwowych instytucjach jak tam składa się CV Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 W instytucjach zazwyczaj na ich stronach są informacje o prowadzonej rekrutacji. Jak wyślesz w ciemno to raczej trafi to od razu do śmietnika albo nikt nawet nie przeczyta. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts