Grubciosc 0 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Czy za taką cenę taki monitor jest super. Głównie gram w gry typu diablo, Poe, wiedźmin. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6993458607 Cytuj Link to post Share on other sites
Reyqer 66 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Za parę dni będę testować wersję 24". Między FG70 i FG73 jest różnica w podstawce i firmware. Poprawili w nowszym problemy z ghostingiem i fioletowymi artefaktami. Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 18 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Poczekam na Twoja relacje:) Bo jest również ta druga wersja za taką samą cena. I czy jest coś lepszego w tej cenie? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6964072418 Jeszcze jedno czy przy zakupie tego typu monitora moja karta Sapphire Radeon HD 7870 XT (11199-20-20G) 2 GB DDR da radę? Czy będzie mnie czekał kolejny wydatek Cytuj Link to post Share on other sites
Reyqer 66 Napisano 18 Października 2017 Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Zależy czego oczekujesz. Zjeżdżając na minimalne 7870 będzie się dławić, a 144 klatek i tak nie dostaniesz. Mowa oczywiście o nowych tytułach. Powiedz jeszcze jaki procesor masz w maszynie/ile ram. Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 18 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Jestem bardzo okazjonalnym graczem:) Ale ostatnio grywam w POE czy Wiedźmina 3, Xcom 2.Do takich gier chyba nie potrzebne mi 144. Cytuj Link to post Share on other sites
Reyqer 66 Napisano 18 Października 2017 Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Przemyśl, czy potrzebny Ci taki monitor. Może sensowniej będzie wziąć coś tańszego na IPS 60hz. Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 18 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2017 No może być. Le chciałbym 27 cali, żeby miał te redukcję niebieskiego koloru i migotania. Możesz mi coś zaproponować? Cytuj Link to post Share on other sites
Reyqer 66 Napisano 18 Października 2017 Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Odezwałem się, bo akurat kupiłem mniejszego brata modelu, o którym myślałeś. Wybór 60hz modeli jest ogromny. Może ktoś inny coś poleci. Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 18 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2017 I zadowolony jesteś? Cytuj Link to post Share on other sites
Reyqer 66 Napisano 18 Października 2017 Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Jak kurier dostarczy to będziemy gadać Cytuj Link to post Share on other sites
bmi86 85 Napisano 19 Października 2017 Udostępnij Napisano 19 Października 2017 (edytowane) Od wrzesnia używam Benq VZ2770H 27" na matrycy AMVA+. Nie bawiłem sie za bardzo w ustawienia jedynie kontrast i jasność. W gierki gram sporadycznie, głównie służy do przeglądania www i oglądania filmow/seriali. Katy widzenia bardzo dobre, na czerń nie narzekam, nie widzę żeby cos migotalo itp. Jak widac jestem raczej przecietnym/zwyklym użytkownikiem i jak dla mnie ten monitor jest w 100% wystarczający. Kupiłem w euro rtv za ok. 830zl. Jak się zbiorę to napisze co nieco o tym monitorze w temacie, który zakladalem z 2 miesiące temu. Edytowane 19 Października 2017 przez bmi86 Cytuj Link to post Share on other sites
Reyqer 66 Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 (edytowane) Mam już monitor od wczoraj. Na 24" krzywizna sprawdza się całkiem fajnie, a tego najbardziej się obawiałem. Nawet pod kątem nie rzuca się to tak bardzo w oczy. Kolory ma całkiem dobre, a czerń to bajka - nie ma porównania nawet do lepszych ips'ów. Niestety nie może być zbyt pięknie. Dostała mi się sztuka z wyciekami podświetlenia w lewych rogach i przy górnej krawędzi. Wymieniam i zobaczę jak będzie. Trochę to zabawne, bo samsung reklamuje serię w ten sposób: Zaawansowana technologia panoramicznej matrycy VA minimalizuje wyciek światła na całym ekranie, nawet w rogach (...) Edytowane 22 Października 2017 przez Reyqer Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 23 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Poczekam aż dojdzie Ci kolejna sztuka i czy będzie znika ok. Możesz dać znać. PS. Z jakiego sklepu zamówiłes? Cytuj Link to post Share on other sites
Reyqer 66 Napisano 26 Października 2017 Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Druga sztuka była jeszcze gorsza. Prawa połowa idealna. Na lewej stronie był jaśniejszy X widoczny nawet przy połowie jasności w oświetlonym pokoju. Próbujemy dalej. Cytuj Link to post Share on other sites
Grubciosc 0 Napisano 26 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Chyba się nie spotkałem z kimś komu by się odrazu trafiła dobra sztuka. Nie mówię o tym modelu ale ogólnie o tych droższych lepszych monitorach.... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts