Skocz do zawartości

Modernizacja komputera (profesor/karta graficzna) (900zl)

Recommended Posts

Witam ponownie

Jakieś 3 lata temu pomogliście mi złożyć komputer pod CS:GO za co serdecznie wam dziękuję (zestaw śmiga do dziś, jestem zadowolony), jednak po paru latach moje priorytety co do gier się zmieniły - zacząłem grać w OVERWATCH.

Aktualnie na tym zestawie (http://www.morele.net/inventory/info/l1wMo0/) gra "działa", jednak nie jest zbyt płynna. Na najniższych możliwych ustawieniach i rozdzielności 1280x1024 osiągam średnio 90-130fps, przy czym często podczas intensywnej rozgrywki te fpsy spadają do 40-50 i gra jest dla mnie niegrywalna

W przyszłości planuje kupić nowy zestaw, teraz jednak zastanawiam się nad szybkim wzbogaceniem tego oto zestawu w nowy procesor/kartę graficzną (którą potem przełożyłbym do nowego komputera). Czy jest możliwość, żeby za cenę 900zl zapewnić te stałe 100fps+ przy tych samych ustawieniach? Co w tym przypadku jest "wąskim gardłem"? Dodam, że zmiana rozdzielczości na najmniejszą nie zmienia dosłownie nic w ilości FPS

Narazie rozglądałem się za jakimś I5 4460 socket 1150, jestem jednak zielony w tych sprawach

Co do monitora - mam starego Siemensa (1280x1024 to max), już jakieś 7 lat i będę planował też zakup

BenQ XL2411Z

Czekam na wszelkie pytania,

Edytowane przez Klocuch12

Aby było dobrze najlepiej wymienić jedno i drugie tak jak wyżej wspomniałem. Kartę nową masz w okolicach 500zł. Procesora nie kupowałbym nowego. Platforma jest parę generacji do tyłu i ceny są zawyżone np. ten 4460 nowy na  morele.pl kosztuje 760zł - używkę masz 2x taniej, nie ma co się bać. Teraz zauważyłem że masz tylko 1 kość 4GB ram, wypadałoby dokupić drugą taką.