royc3wicz 0 Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Cześć W sumie nie wiem jak zdefiniować swój problem, więc opiszę go tak:Podczas grania w gry (podam 3 przykłady) przy przesuwaniu/obracaniu kamery / poruszaniu na ekranie pojawia się taki "przeźroczysty" pasek załamujący tekstury, tzn obraz. Nie wiem jak to inaczej nazwać, po prostu. Nie jest to wina karty - wczesniej na 760gtx i teraz na 1060gtx błąd się pojawia. Przykłady:Path of Exile: Przy Vsync ON się pojawia, przy OFF nie.PUBG: W ogóle się nie pojawia.Nier: Automata: Przy off/on jest cały czas, przy ON jakby nieco intensywniej. Wygląda mi to albo na coś z odświeżaniem monitora, albo Vsync. Sprawdzane na kablu DVI i HDMI, (obecnie używam drugiego, ale w obu przypadkach to się dzieje). Kwestia luźnego kabla odpada, jestem świeżo po formacie i zarówno przed jak i po pojawiał się problem. Monitor Dell S2440L. Nie umiem naprawdę inaczej tego zdefiniować...Filmik nagrany telefonem, może ktoś ogarnie o co mi chodzi, chociaż on też nie przedstawia dobrze problemu. Przy nagrywaniu gameplayu / screenach nie ma tego problemu, nawet przy odtwarzaniu jest wszystko ok (w sensie iflmy, yt itd)https://www.youtube.com/watch?v=cWHdgx-heDw&feature=youtu.be Link to post Share on other sites
barpiw 66 Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Dziwna przypadłość przy włączonym V-sync nie powinno być takiego efektu, a tu jeszcze efekt się wzmacnia w NIER. PS. filmik nie działa Link to post Share on other sites
royc3wicz 0 Napisano 15 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Dziwna przypadłość przy włączonym V-sync nie powinno być takiego efektu, a tu jeszcze efekt się wzmacnia w NIER. PS. filmik nie działa Dziękuję za niemalże nic nie wnoszący do tematu post. A filmik działa. Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 15 Października 2017 Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Wymuś synchronizację w sterownikach. Tylko nie adaptacyjną. Link to post Share on other sites
barpiw 66 Napisano 15 Października 2017 Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Wczoraj był nie dostępny. Dzisiaj już owszem działa. No nie pomogłem Ale chciałem zwrócić Ci uwagę na film. Link to post Share on other sites
royc3wicz 0 Napisano 15 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2017 (edytowane) Wymuś synchronizację w sterownikach. Tylko nie adaptacyjną. Ustawiłem w sterowniku Nvidia w ustawieniach 3d Synchronizacja Pionowa: Włącz (w glogalnych). Problem nadal istnieje. https://i.imgur.com/xKT4ntv.jpg - taki mam setting w nvidia. Edytowane 15 Października 2017 przez royc3wicz Link to post Share on other sites
Recommended Posts