drachenfeles 5499 Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Czy CFM przedkłada się dokładnie na wydajność. także na wydajność, a poza tym wpływa wydatnie na szum, im więcej powietrza tłoczy wentyl tym bardziej ono szumi i choćby on sam był całkiem bezgłośny powietrza nie da rady uciszyć Panowie specjalnie podajecie tak nisko wydajne wentylatory czy to jest teraz taka norma? akurat stosunek obrotów do cfm w przypadku SS to ścisła światowa czołówka, mało jest wentyli z takimi osiągami, czego brakuje SS to ciśnienia i porządnego łożyska, stąd polecane są tylko do pracy w pionie i na obudowy lub radiatory o luźnym ożebrowaniu Cytuj Link to post Share on other sites
pierotez 4 Napisano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ostatnie pytanko czy na mugena wsadze 140-kę? ps. Master.. masz racje 4000 apsolutnie nie wciodzi w gre. Już dawno wywaliłem np karty graficznej. Myslałem że 2000-2200 jakoś przejdzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfisko 24 Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 tam 120 wystarczy spokojnie więc nie trzeba kombinować ze 140mm fanem. Raz, że nie założysz go za pomocą clipsów, a dwa będzie kolidował z ramem i połowa "wiatru" będzie leciała po bokach coolera... AP Silverstone będzie najlepszy i już nie cuduj bo wymyślisz jeszcze coś, czego będziesz później żałował. Cytuj Link to post Share on other sites
pierotez 4 Napisano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Dalej pociągnę temat. Znalazłem ciekawą budę, podobnie wentylowaną i rozwiązaną jak CM 690 i ok. dwukrotnie tańszą od Fractala D. F3 i podobnych Chiefteców. Ok. 10 kilo blachy i brak przenoszonych wibracji (ponoć). http://www.camino.pl/obudowa-akasa-freedom-xone,twr,42910.html Cytuj Link to post Share on other sites
adamfire95 0 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ja właśnie tą bude mam i sobie ją chwale Cytuj Link to post Share on other sites
pierotez 4 Napisano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 No właśnie. Tańsza od CM 690 a lepiej wykonana. Przewietrzna chyba też. Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfisko 24 Napisano 15 Marca 2011 Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Tańsza od CM 690 a lepiej wykonana. Lepiej wykonana wg kogo? Miałeś którąś z tych dwóch obudów, żeby to stwierdzić? Cytuj Link to post Share on other sites
pierotez 4 Napisano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Panowie, czym poważnym różni się Mugen 1 od 2 ewentualnie od 2/B. Użytkowo, wydajnościowo? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 1 od 2 zasadniczo - inna konstrukcja inne parametry, rev B zapewnia odnowiony komplet zapinek Cytuj Link to post Share on other sites
pierotez 4 Napisano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Tańsza od CM 690 a lepiej wykonana. Lepiej wykonana wg kogo? Miałeś którąś z tych dwóch obudów, żeby to stwierdzić? Wulfisko zasadniczo nic nie powiem złego na CM-a 690 jak i na PS Gladiusa. Budy prezentują się b. dobrze. Pije tylko do opinii o przenoszeniu wibracji. Sam docelowo będę używał min. 3 dyski F3 Samsunga. Chciałem porównać funkcjonalność do w/w Akasy. drachenfeles czy nowe zapinki polepszają kontakt z procesorem a tym samym wydajność? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 drachenfeles czy nowe zapinki polepszają kontakt z procesorem a tym samym wydajność? nie, tylko zapewniają kompatybilność z nowymi gniazdami Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts