blame 0 Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 witam all, klika dni temu wymieniłem sprzęt audio w domu... na kino domowe LG, wcześniej kompa miałem podłączonego do zwykłej wieży (Karta dźwiękowa SoundBlaster Live 5.1 - podłączony zwykłym kablem ok 3m ).W tym momencie kiedy podłączam PC to wejścia AUX w kinie słychać w głośnikach głośne buczenie... nie jest to problem uziemienia... ten problem już wykluczyłem podobnie problem z kompem/karta dźwiękową (głośniki od kina buczą nawet kiedy kabel wyjścia dźwięku nie jest odłączony od kompa. PC z kinem jest podłączone najzwyklejszym kablem o długości ok 10 m czy może być to problem z kablem? jego jakością czy stratami na tej odległości?? kabel od kina leci obok kabli głośników czy ma to jasiek znaczenie? z góry dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 17 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Długość 10m może miec znaczenie, jeśli jest to kabel nienajlepszej jakości. Podobnie z tym że biegnie on obok kabla od głośników. Porządny kabel ekranowany może załatwić sprawę. Żeby sprawadzić czy w tym twki problem podłacz kompa przez kabel 1m. Cytuj Link to post Share on other sites
dzidek_1 0 Napisano 17 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Przydżwięk sieciowy - rada j/w - ewentualnie zasilanie z tego samego gniazda 230V (po zastosowaniu kabli ekaranowanych) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts