wgnsy123 0 Napisano 3 Października 2017 Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Witam, otóż posiadam Samsunga Galaxy S6 (kupiłem używany w stanie jak nowy + gwarancja). Wcześniej nie używałem tak mocnych telefonów i ogólnie Samsungów więc moje pytanie brzmi czy to jest normalne, że w ciągu kilkunastu minut/ew. kilkudziesięciu potrafi kilka procent zlecieć? Mam wrażenie, że bateria bardzo szybko schodzi i ten telefon wzbudził u mnie jakiś tik nerwowy spoglądania ciągle na procent baterii. Są jakieś poszczególne opcje które można wyłączyć na rzecz baterii? w sensie jakieś niepotrzebne bajery czy coś? Z góry dzięki! Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 3 Października 2017 Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Nie widzę w tym nic dziwnego. Jeśli używasz telefonu to logiczne, że bateria będzie znikać, mniej więcej w takim tempie jak piszesz. Przy intensywnym użytku można spodziewać się, że po 5 godzinach będziesz musiał rozglądać się za gniazdkiem. Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 3 Października 2017 Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Hehe , teoretycznie na necie znajdziesz jakieś tipy wspomagające oszczędzanie energii jednak za wiele one nie wnoszą i raczej o jednym dniu w miare intesywnego uzytkowania mozna zapomniec w tym modelu. PS sam wytrzymalem z tym modelem bodajże 2 tygodnie ze względu właśnie kiepskiej baterii Cytuj Link to post Share on other sites
wgnsy123 0 Napisano 3 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Czyli musze sie pozbyć tego tiku spoglądania na procent baterii xD bo to denerwuje bardzo, czasami przy wlaczanym facebooku, messengerze itp. potrafi w kilka minut zleciec z 2-3%. Słyszałem, że bateria kuleje ale no nie byłem przygotowany, że aż tak. Może po kilku ładowaniach chociaż troche się poprawi, zobacze. A takie pytanie, zostawienie na noc ładującego się galaxy który ma ok. 60-70% jest okej? czy jakoś źle wpływa na baterie? Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 3 Października 2017 Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Wyłączyc gps i synchro oraz różnych poerdół.Zostawiam tak już drugi telefon i brak negatywnych skutków a rok poprzedni telefon tak wlasnie ładowałem.Bateria w s6 niestety to porażka. Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 5 Października 2017 Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Bateria w S6 nie jest może super, ale też nie porażka, ja wyciągam pełny dzień od 7 do 23 z dość intensywnym korzystaniem z LTE i WiFi na zmianę ale jeśli trochę bym przyoszczędził to 1,5 dnia spokojnie można osiągnąć. Moja S6'tka ma równo dwa lata więc nie jest tak źle jeszcze Cytuj Link to post Share on other sites
wgnsy123 0 Napisano 5 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2017 A więc co jest nie tak z moim telefonem? w nocy mając ok. 50% podłączam na noc, rano odłączam, w autobusie z godzinę słucham muzyki TYLKO i wyłącznie z podstawowego programu od samsunga muzyki, z wyłączonym netem i potrafi mi zlecieć ze 100% do 83% w tą godzinę tylko ze sluchania muzyki i klikania blokady aby sprawdzić godzinę. Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 5 Października 2017 Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Siostra ma już 1.5 roku.Kiedyś jak zalałem swoj telefon to z racji tego ,że miała dwa pożyczyła mi s6 do czasu aż naprawie.Pamiętam to jak dziś.Wytrzymał mi jakoś od 8 do 15 jakos mniej niż 4h sot.Chyba dla mnie by się nadał wyłącznie do dzwonienia a reszte czasu spędzal nieużywany.Inaczej % uciekają w oczach. Cytuj Link to post Share on other sites
wgnsy123 0 Napisano 5 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Dokładnie, chociaż jak staram się mało używać to wytrzymuje mi od 6 rano do 17 czy nawet 18 ale i tak procenty szybko lecą, że telefon zamiast przyciągać do używania aplikacji to odrzuca i boje sie instalować cokolwiek ze względu na baterie, sam nie ogarniam co jest nie tak. Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 5 Października 2017 Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Trzeba się pogodzić,że przy bardzo intensywnym używaniu telefon zobaczy ładowarke i 2x dziennie.Powerbank kupić żeby nie zabrakło energii w kryzysowej sytuacji poza domem i dostępem do gniazdka.Ja miałem bardzo słabą baterie w lg g2 z racji tego ,że po 3 latach znacznie się wysłużyła.Powerbank + 2 x ładowanie.Wymieniłem telefon, na baterii ciągnalem do końca. Cytuj Link to post Share on other sites
wgnsy123 0 Napisano 7 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Nie da się z tym nic zrobić? bo widziałem jak niektórym ledwo co 1% brało przez noc, a mi ciągnie z 10% na noc Cytuj Link to post Share on other sites
jayson2309 52 Napisano 7 Października 2017 Udostępnij Napisano 7 Października 2017 (edytowane) Miałem tak w jakimś Samsung że telefon po aktualizacji usługi Google nie wytrzymywał 3h. Zobacz co najbardziej zżera ci baterie. Rób na bieżąco aktualizacje systemu. Jeśli to nie pomoże to szukaj na jakimś forum Samsunga i wgraj inną wersję androida. Edytowane 7 Października 2017 przez jayson2309 Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 7 Października 2017 Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Jesli 10 przez noc to coś wybudza Ci telefon i drenuje baterie.Mozesz sprawdzic programem wakelock detector czy coś w tym styl.Moze zasieg masz slaby i telefon czesto szuka sieci. Cytuj Link to post Share on other sites
wgnsy123 0 Napisano 11 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Raz zeżarło 10%, raz 2%, potem znów 10% i teraz przez całą noc nic, a nic nie zeżarło. Nie rozumiem baterii tego telefonu. Słuchając muzyki z aplikacji samsunga do muzyki przy zgaszonym ekranie leci ok. 10%/1h. Ciekawe, czy jak kupie Gear VR to telefon padnie po po 30 minutach. Może lepiej dołożyć do S7? czy bateria też nie za dobra? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts