grz3chuu 1 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Hej, tak się zastanawiam, patrze, i sam nie wiem, szukam płytki na AM3, b.dobra/dobra OC będzie, dobrze żeby miała pierdołki typu usb3 itp. Ważne, żeby była czarna. Tak przeglądając znalazłem w sumie dwie, AsRock'a 870Ext3 i 880GExtr3, jest jeszcze bodajże jedna MSI, ale jak z jej wykonaniem i "podkręcalnością"? (modelu dokładnego nie pamiętam, ale bodajże na 880G). Potrzebuje dość dobrą sekcje do OC Phenoma 955BE(jeszcze nie kupiony ale na 99,9% pewniak), dwa sloty pci-ex, ale żeby były dwa sloty odstępu pomiędzy nimi. Dlaczego? jakbym kupił nową grafę to poczciwy 98gt poleci do fizyki, i teraz takie pytanko, czy MxS500 utrzyma PII955BE po oc i np gtx460 1GB + ten 98gt? Są jakieś inne płyty spełniające moje wymagania? Za 880G przemawia lepsza sekcja, możliwość wgrania biosu od modelu wyższego (gdzieś czytałem, ze jest trochę lepszy), ale nie ma dwóch slotów przerwy pomiędzy pci-ex... A, a jak się ma taki 98gt do fizyki ale w pci-ex@4x? Cena, nie ma ściśle określonego budżetu ale przyjmijmy, że maks to tak mniej więcej cena 880g Ext3. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam Mile widziane opinie posiadaczy ww płyt Cytuj Link to post Share on other sites
KonradFX 1 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 dla czemu akurat ważne jest żeby była czarna, najważniejsze są cechy i wydajność http://www.arest.pl/produkt/Plyty-glown ... VGA-S-AM3/ sam mam to płytę i polecam Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Z tych wszystkich najlepszą będzie oczywiście AsRock 880G Extreme3 . Wersja GE rożni się jedynie taktowaniami zintegrowanej kary graficznej Cytuj Link to post Share on other sites
Czaszka 49 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Też bym ją wybrał gdyby nie brak pata ;p Cytuj Link to post Share on other sites
grz3chuu 1 Napisano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 @KonradFX, ten Asus fajny, tylko trochę za drogi..., a dlaczego czarna? Bo czarny kolor jest fajny, bo mam pewną wizję, bo sobie ubzdurałem, że mobo musi być czarne @Mixtape, ja wiem,ze najlepszą będzie 880G ext3, ale nie ma odstępu dwóch slotów pomiędzy pci-ex 16x A, a jak się ma taki 98gt zgtx460 1GB (np.) do fizyki ale w pci-ex@4x? Cytuj Link to post Share on other sites
KonradFX 1 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 jest trochę tańsza odmiana tej płyty z tą różnica ze bez USB 3.0 http://www.arest.pl/produkt/Plyty-glown ... 250-S-AM3/ 98gt może pracować w slocie pci-e x4 tylko nie wiem czy da rade to zrobić na chipsecie AMD po z tego co wiem SLI nie działa na żadnym z tych chipsetów ale nie wiem jak z physX Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 A ja bym Ci się radził wstrzymać do Czerwca i kupić 890GX Pro3. Będziesz miał obsługę i Phenomów (Athlonów i Sempronów wiadomo też) i Bulldozerów: http://www.benchmark.pl/uploads/image/ASRock_890GXPro3(1).jpg Jeżeli jednak nie możesz/nie chcesz czekać to naprawdę polecam tego 880G Extreme3. Ma 2x większą sekcje niż 870 Extreme3 no i możesz go odblokować do 890GX Extreme3 (nie wiem co Ci to da oprócz lepszego samopoczucia, ale ważne, że jest). No chyba, że aż tak bardzo Ci zależy na 2 odstępach między PCIe to bierz 870 Extreme3 - też jest spoko. Cytuj Link to post Share on other sites
grz3chuu 1 Napisano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Hej, do czerwca to szczerzenie chce mi się czekać Ta płyta wygląda smakowicie, mniaam Właśnie ta różnica co napisał regist88 wpływa, a raczej powoduje moje wahanie co do wyboru płytki... Jak to mówią "się prześpię" z wyborem i wezmę albo 870 Extreme3 albo 880G Extreme3.... Dzięki za pomoc, chyba, że ktoś jeszcze zaproponuję jakąś inna, która spełnia moje wymagania. pzdr e: a jest mi wstanie ktoś odpowiedzieć jak wygląda sprawa gf98gt do fizyki w PCI-E@4x z gtx'em 460 1GB; i czy mój zasilacz(MxS 500) podoła? e2:zamówiłem jednak 880G Extreme3:) dzięki zapomoc Cytuj Link to post Share on other sites
trybik 0 Napisano 13 Marca 2011 Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Co do zasilacza to może być słabo, nie wiem czy Twój OCZ wytrzyma Phenoma X2 / X4 i 2 karty graficzne GT9800 i GTX460 z 1 GB, jeżeli nawet to na styk a to raczej nie przedłuży mu życia. Co do płyty to ja bym chyba też poczekał te parę miesięcy i zamiast wydawać pieniądze na starą platformę, wstrzymać się i kupić już z AM3+ . Mi ostatnio w oko wpadła MSI Big Bang Conqueror http://pclab.pl/news44447.html , ma wszystko ale i cena będzie pewnie dość wysoka (ok. 800 zł) z opcją montażu Bulldozer-ów tj. np. Zambezi + procesory wsteczne z AM3. Slotów PCI-e x16 nie zabraknie bo są aż 4. Dobrze chłodzona sekcja zasilania + OC Genie. No i ma czarne PCB... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts