Skocz do zawartości

Komputer do lekkich gier do 400 PLN.

Recommended Posts

Chcę złożyć komputer do 400 zł.
*Ile chcesz wydać na komputer? DO 400 ZŁ , tylko używki. Nie chcę gotowców
*Do czego będziesz używać komputera?-GTA:SA,GTA IV, Minecraft, TF2(Team Fortress 2),CS:GO
*Z jakiego monitora korzystasz?- Monitor kupuję z osobnej kasy.
*Co ma znaleźć się w zestawie?-Cała jednostka centralna
*Czy chcesz zestaw do podkręcania?-Nie
*Czy posiadasz jakieś podzespoły ze starszej konfiguracji?-Nie mam.
*Czy masz już jakieś typy co do części?- Nie mam

- opcja rozwojowa: http://allegro.pl/medion-i5-2320-3-0ghz-4gb-500gb-hdmi-i6977513790.html#

Masz i5 drugiej generacji, 4GB ramu i nawet jakąś dedykowaną grafikę. Nie wiem, co to za grafa, ale sądząc po tym jak wygląda i ile jednostka kosztuje to jest to jakaś grafika nadająca się do wyświetlania pulpitu, co nie ma znaczenia, bo pograć coś tam pograsz nawet na integrze w tym procku. Tu benchmark dla CS:GO

(idzie 60fps w 720p). GTASA też pójdzie, Minecraft i TF2 pewnie też, GTAIV raczej nie, bo gra jest ogólnie słabo zoptymalizowana (chyba, że z jakimiś modami na low specs).

Za jakiś czas, jak dozbierasz kolejne 400zł, wymieniasz zasilacz (bo tu pewnie siedzi jakiś 300W no name), dokładasz 4GB ramu i grafikę z cyklu 750ti/gt1030 i masz całkiem porządną maszynkę do grania.

- opcja "na teraz": coś z core2quad i 4GB ramu (jak to: http://allegro.pl/c1409-lenovo-thinkcentre-a70-4x2-40ghz-4-160-i6965845816.html#thumb/1)+ jakaś karta na zasadzie GTX550ti/560

Edytowane przez iamnotreal

Hmm, na tej integrze to ten typek gra na BOTACH. Na turnieju myślę że by było około 10-15 FPS. Na turniejach i uproszczonych więcej się dzieje.   Szybciej wziął bym tą opcję ,,na teraz'' . Kiedy dozbieram hajs dołoże : 4GB ramu , zasilacz jakiś Chieftec 450 W i grafikę np: HD 7770. Dzięki za odp. 

Ja sam mam taki komp na sprzedaż 

GPU ASUS Geforce GT240 512MB DDR5  
HDD Dysk Western Digital 320GB (WD3200AAKS) 
CPU Intel Core 2 Duo E7200 2,53GHz 
PSU Pentagram 430W Silent Force PSF 430-P12S  
RAM A-DATA Vitesta DDR2 4* 1 GB  
Motherboard ASRock > Penryn1600SLI-110dB 
CD-ROM 
Wyciągam na nim ok 60 fps w csgo (nawet gold 4 wyrobiłem), jeśli był zainteresowany całością albo częścią to pisz