Skocz do zawartości

Ściągać zestaw do Polski czy sprzedać?

Recommended Posts

Witam.

Temat dosyć nietypowy w porównaniu do pozostałych jednak mam nadzieję, że mieści się w odpowiednim dziale :)

A więc wracam do Polski na stałe i zastanawiam się czy zabierać ze sobą swój zestaw czy sprzedać.

Po analizie wydaje mi się, że nic lepszego za takie pieniądze nie złożę.

Poniższy sprzęt zakupiłem ok. półtrora roku temu.

Aktualnie:

Płyta główna: Asus B150 - pro gaming (zapłaciłem 400 PLN u siebie, a w Polsce aktualnie 381 PLN)

Dysk: Samsung SSD 250GB 850 EVO (zapłaciłem 375 PLN, a w PL 389 PLN)

Karta graficzna: Gigabyte GTX970 4GB WindForce (zapłaciłem 1521 PLN, a w PL 1483 PLN)

Pamięć: HyperX Fury 8GB DDR4 2133 CL14 (zapłaciłem 140 PLN, a w PL 319 PLN)

Zasilacz: Seasonic S12II-620W 80 PLUS (zapłaciłem 342 PLN, a w PL 300 PLN)

Klawiatura: HP USB slim (zapłaciłem 118 PLN, a w PL 104 PLN)

Procesor: i5-6500 (zapłaciłem 775 PLN, a w PL 809 PLN)

Monitor: LG 24'' 24MP88HM-S (zapłaciłem 790 PLN, a w PL 750 PLN)

Obudowa: Aerocool mid-tower AERO-800 (zapłaciłem 265 PLN, a w PL 250 PLN)

Oczywiście monitor jak i klawiaturę nie zamierzam brać (najpewniej wynikły by problemy na lotnisku, wiadomo jak traktują walizki).

Za całość zapłaciłem półtora roku temu 4726 PLN, a w tym momencie w Polsce za to musiałbym dać 4785 PLN.

Czyli w skrócie moje pytanie brzmi, czy dostanę w Polsce aktualnie lepszy sprzęt za takie pieniądze?

Pozdrawiam serdecznie!

Za całość zapłaciłem półtora roku temu 4726 PLN, a w tym momencie w Polsce za to musiałbym dać 4785 PLN.

Raczej w Polsce półtora roku temu musiałbyś dać 4785 PLN a nie w tej chwili.W tej chwili czy tutaj w Polsce, czy za granicą tam gdzie jesteś ten zestaw jest wart góra 2300-2500PLN.Oczywiście myślę że pisząc  " Po analizie wydaje mi się, że nic lepszego za takie pieniądze nie złożę" masz na myśli kwotę 4785 PLN.Jeżeli tak to oczywiście złożysz za taką kwotę dużo lepszy sprzęt ale jak się domyślasz po sprzedaży tego co masz musiałbyś dołożyć drugie tyle.