Skocz do zawartości

Zasilacz pod SLI

Recommended Posts

Witam.

Posiadam zasilacz OCZ SXS 600w.

Czy ten zasilacz da radę z 2 Gtxami 460 w SLI ?

Mój config:

i5 760

GA-P55A-UD3

4GB DDR3 1600mhz HyperX

Jeżeli nie da rady to co polecacie do takiego configu?

A ja nie byłbym taki pewien. On ma bardzo dziwnie rozłożone te linie 12V. Żeby się nie okazało, że obie grafiki będą korzystać z jednej linii, wtedy będzie problem.

Jednak nie, z tego co widzę, każda z wtyczek pci-ex ma osobną linię. Więc jedna wtyczka pci-ex do jednej karty, druga do drugiej, a reszta przejściówek i powinno być ok.

Tak to normalne. Nawet jak jest wyłączony to prąd nadal płynie przez komputer dostarczając energię BIOS'owi. Jak wyciągniesz kabel to już nie będzie syczeć albo po prostu wyłącznik dasz na OFF i tyle. Choć ja bym go tak zostawił bo jak BIOS nie dostanie energii to potem wariuje przy starcie kompa.

Tak to normalne. Nawet jak jest wyłączony to prąd nadal płynie przez komputer dostarczając energię BIOS'owi. Jak wyciągniesz kabel to już nie będzie syczeć albo po prostu wyłącznik dasz na OFF i tyle. Choć ja bym go tak zostawił bo jak BIOS nie dostanie energii to potem wariuje przy starcie kompa.

:P

Zawsze na noc odcinam kompa od prądu wyłączając listwę. I jakoś mi nigdy bios nie wariował :) Bios jest zasilany z własnej bateryjki na płycie głównej - jak ona się rozładuje, to wtedy będzie wariował.

A to co syczy to mogą być np. cewki w zasilaczu... ciesz się, że nie piszczą :)

Zawsze na noc odcinam kompa od prądu wyłączając listwę. I jakoś mi nigdy bios nie wariował Bios jest zasilany z własnej bateryjki na płycie głównej - jak ona się rozładuje, to wtedy będzie wariował

Po odłączeniu listwy zasilającej i jej ponownym włączeniu zasilacz potrzebuje kilku sekund na uzyskanie pełnej sprawności.Jeżeli załączymy listwę i szybko wciśniemy power na obudowie to więcej niż pewne że zobaczymy komunikat "OVERCLOCKING FAILED" wtedy wystarczy wejść do biosu i z niego wyjść zapisując nie zmienione ustawienia.