Blasterm92 0 Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Witam, mam probem. Gdy miałem wcześniej i3 2120 i płyte ms 7707 to w grze cs go miałem średnio 120 fps, po wymianie na procesor i5 3570k i na płytę z77m d3h fpsy w grze zamiast wzrosnac do okolo 170 to spadły mi na 100, jak to mozliwe ze na lepszym procesorze gra ktora jest typowo pod procka daje duzo gorsze osiągi w fpsach ?? przeciez to sie w glowie nie miesci, sterowniki mam zainstalowane najnowsze poprzez slim driver, bios najnowszy, jedynie moze byc problem w ustawieniach biosu, w ustawieniach windowsa lub tym ze mam w7 na uefi a nie typowym biosie. Chyba ze problem leży w czyms innym? bardzo proszę o pomoc.i5 3570kge force gtx 750 Tiz77m-d3h2x4gb ram ddr3 1333windows 7 home premium 64 bit Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 (edytowane) A nagrales system od nowa ? Czy od tak uruchomiłeś ? Klatki nie koniecznie skocza . Bo grafika super mocna nie jest . No chyba ze i3 ja ograniczało. Ale nie wydaje mi się . Edytowane 27 Września 2017 przez jakub1t Cytuj Link to post Share on other sites
Blasterm92 0 Napisano 27 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2017 formatowałem system ale miałem po drodze sporo problemow i nie wiem czy zrobiłem to dobrze, uefi, ahci , windows 7 home premium i te sprawy. Właśnie w tym wypadku było tak że procesor ograniczał liczbe klatek więc mimo że karta jest srednia to i tak by to sporo podniosło, a tu kaktus, prawie bez zmian Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Po zmianie procesora przywróciłeś wartości domyślne w biosie? Cytuj Link to post Share on other sites
SebastianFM 4 Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 (edytowane) Przyczyna może być różna, żeby ją znaleźć musisz sprawdzić kilka rzeczy. Sprawdź w jakim stopniu jest obciążone CPU a jak GPU przy włączonej grze. Uruchom jakiś benchmark na GPU, porównaj z wynikami z internetu. To samo z CPU. Wydajność dla jednego i wielu wątków. Wyniki i jakiego programu użyłeś możesz podać tu na forum. Edytowane 27 Września 2017 przez SebastianFM Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts