Skocz do zawartości

Chłodzenie do gtx 570

Recommended Posts

Witam witam, nie będę owijał w bawełne od razu do rzeczy:

mam taką kartę http://www.esc.pl/product_info.php?manu ... s_id=35316

Na automacie w idlee jest jakieś 60 stopni, także ustawiam porzadnie wiatrak, ale tak sobie myśle, że w lato to ja tam schabowe będę smażył :hahaha: więc trzeba jakieś chłodzenie inne zamontować. Macie jakieś propozycje? I czy trudno jest takie zamontować, bo ja mam 2 lewe ręcę. Dziękować :hahaha:

To jest zestaw radiatorkow na seklcje zasilania i pamieci, zdejmujac twoje chodzenie te miejsca beda puste, bo przylega do niego radaitor ze standardowego chlodzenia :hahaha: Trzeba wiec zamontowac nowe chlodzenie + ten zestaw radiatorow na tasme termoprzewodzaca

Tylko mnie ciekawi ze zadne z tych ukladow chlodzacych nie ma w opisie kompatybilnosci z 570... moze dlatego ze te chlodzenia wyzly o wiele wczesniej? Lepiej sie wzesniej dowiedziec. Co do chlodzenia to jest bardzo ciekawe, glosne przy max obrotah ale je mozna zmiejszych, do tego cena :hahaha: Smialo mzoesz brac, tylko pamietaj ze nieumiejetne zdjecie standardowego chlodzniea = utrata gwarancji, a jezeli masz plomby na zaczepach to niemal 100% ze utracisz gware, pytanie czy warto? :hahaha:

Co wy na takiego chłodzenie?

http://pcfoster.pl/artykul/test-najwyda ... 554-7.html

nie trzeba tych 20 zł dopłacać na tego heatsink 4, a podobne temperatury i jest mniejsze.

Accelero Xtreme Plus bije pod każdym względem ( cena,gwara,kultura pracy i wydajność ) inne rozwiązania dedykowane kartom GTX z serii 400 czy 500 :hahaha: Na dzień dzisiejszy to najlepsze chłodzenie GPU :hahaha:

Znaczy ja się pytałem typka z angela.pl i on mówi, że po prostu jakby się karta zepsuła to mam do serwisu jakiegoś tam oddać tą kartę żeby zamontowali referenta spowrotem i z głowy.

@edit

Dobra, te yooki widzą są spoko, wezme od nich owe chłodzenie. Tylko ja nie wiem o co biega nadal z tymi radiatorami. Rozumiem, że będę musiał coś tam jeszcze kombinowac z innymi częściami?

Prosta sprawa, jezeli masz na srobkach od chlodzenia plomby to trzeba je BARDZO umiejetnie zdejmowac (na gorąco) aby ich nie uszkodzic :hahaha:, to tego nie mozna urwac zadnych zatrzaskow ;p

Tylko ja nie wiem o co biega nadal z tymi radiatorami. Rozumiem, że będę musiał coś tam jeszcze kombinowac z innymi częściami?

Nic nie musisz kombinować.Te radiatorki które trzeba przykleić na sekcję zasilania,oraz kości pamięci ram są po prostu w komplecie łącznie z płytką montażową pod GTX 480,570 i 580.Sklep yooki.pl oferuje całość bez kombinowania w cenie 199zł.Zamawiając Accelero Xtreme Plus zaznaczasz wersję z VR004 ( ta końcówka oznacza komplet radiatorów dedykowany tym właśnie trzem kartom graficznym ) :hahaha:

Ja chłodzenie Accelero Xtreme Plus zakupiłem w Proline(najtaniej),natomiast zestaw montażowy w Angeli,ponieważ w Proline nie mają :hahaha: sama wymiana jest prosta należy tylko wykazać się odrobiną cierpliwości,na chłodzeniu jest nałożona pasta Arctic MX-4 jednak jest jej na tyle skromnie i dodatkowo bardzo ciężko się rozprowadzała (chyba ze starości bo była sucha) ,że od razu wymieniłem na Zalmana- STG2. Chłodzenie mam założone na gtx`a 480,w tym miejscu zwróć uwagę na to ,że chłodzenie jest dłuższe od samej karty ma 29,5cm więc musisz być pewny,że wejdzie do obudowy. Natomiast w kwestii samego działania tego chłodzenia to jest wręcz poezja,temp.w furmarku spadła o 20st.(referent 91st. Accelero 71.st po podkręceniu 73st.) w spoczynku 36st. i to jeszcze nie jest największa zaleta,bo najlepsza jest kultura pracy, wiatraki nawet na 100% (obr.ok.2000) są bardzo ciche.W grach i to tych mocno obciążających grafikę temp. nigdy nie przekroczyła 62.st i w związku z tym wiatraki nie pracują szybciej niż 42%. Na dzień dzisiejszy głośniej od chłodzenia karty działa chłodzenie procesora :oops: Więc ja osobiście szczerze polecam!

''na gorąco" oznacza ze plomby trzeba przed zdjęciem odpowiednio podgrzać np: suszarka aby klej ktory był uzyty do ich przyklejenia jak najbardziej się rozgrzał i stracił swoje własciwości, przy odrobinie szczęscia takie plomby łatwo schodzą a za jakiś czas można znowu je przykleić ;)