NSLEVIN 0 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Witam witam, nie będę owijał w bawełne od razu do rzeczy: mam taką kartę http://www.esc.pl/product_info.php?manu ... s_id=35316 Na automacie w idlee jest jakieś 60 stopni, także ustawiam porzadnie wiatrak, ale tak sobie myśle, że w lato to ja tam schabowe będę smażył więc trzeba jakieś chłodzenie inne zamontować. Macie jakieś propozycje? I czy trudno jest takie zamontować, bo ja mam 2 lewe ręcę. Dziękować Cytuj Link to post Share on other sites
Kieczos 0 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Ja od kilku dni jestem użytkownikiem GTX 570 Gigabyte z chłodzeniem WindForce i muszę przyznać, że chłodzeniem na niej jest rewelacyjne! W grach na full detalach przy rozdziałce 1920x1080 max 65-68 stopni. Gorąco polecam tą kartę! Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 jeżeli chodzi o wymianę to polecam http://www.angela.pl/p6907,arctic-cooli ... -plus.html I czy trudno jest takie zamontowaćNie jest trudno ale trzeba pamiętać że stracisz gwarancje Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 do chłodzenia powinienneś zakupić też zestaw do chłdozenia sekcji zasilania i pamięci, te zestawy od AC w coolingu chyba widziałem. Cytuj Link to post Share on other sites
moriss 83 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Kup to do @Dementor proponuje i do tego np. takie coś > http://www.cooling.pl/arctic-cooling-vr ... ory=103_96 < Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 i jeszcze pastę termo Cytuj Link to post Share on other sites
NSLEVIN 0 Napisano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Arctic Cooling VR Heatsink 4 - GTX480 po co to jest? --- Jakie temperatury powinny być przy tym chłodzeniu? Cytuj Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 To jest zestaw radiatorkow na seklcje zasilania i pamieci, zdejmujac twoje chodzenie te miejsca beda puste, bo przylega do niego radaitor ze standardowego chlodzenia Trzeba wiec zamontowac nowe chlodzenie + ten zestaw radiatorow na tasme termoprzewodzaca Cytuj Link to post Share on other sites
NSLEVIN 0 Napisano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Co wy na takiego chłodzenie? http://pcfoster.pl/artykul/test-najwyda ... 554-7.html nie trzeba tych 20 zł dopłacać na tego heatsink 4, a podobne temperatury i jest mniejsze. Cytuj Link to post Share on other sites
ivanos 112 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 W yooki.pl masz już cały komplet razem z płytkę montażową, zestawem radiatorów na poszczególne części karty graficznej, oraz z dodatkową pastą termoprzewodzącą Zgodność: NVIDIA GTX 480/570/580 http://www.yooki.pl/index.php?p4220,chl ... plus-vr004 Cytuj Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Tylko mnie ciekawi ze zadne z tych ukladow chlodzacych nie ma w opisie kompatybilnosci z 570... moze dlatego ze te chlodzenia wyzly o wiele wczesniej? Lepiej sie wzesniej dowiedziec. Co do chlodzenia to jest bardzo ciekawe, glosne przy max obrotah ale je mozna zmiejszych, do tego cena Smialo mzoesz brac, tylko pamietaj ze nieumiejetne zdjecie standardowego chlodzniea = utrata gwarancji, a jezeli masz plomby na zaczepach to niemal 100% ze utracisz gware, pytanie czy warto? Cytuj Link to post Share on other sites
Znawca 6 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Co wy na takiego chłodzenie? http://pcfoster.pl/artykul/test-najwyda ... 554-7.html nie trzeba tych 20 zł dopłacać na tego heatsink 4, a podobne temperatury i jest mniejsze. Accelero Xtreme Plus bije pod każdym względem ( cena,gwara,kultura pracy i wydajność ) inne rozwiązania dedykowane kartom GTX z serii 400 czy 500 Na dzień dzisiejszy to najlepsze chłodzenie GPU Cytuj Link to post Share on other sites
NSLEVIN 0 Napisano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Znaczy ja się pytałem typka z angela.pl i on mówi, że po prostu jakby się karta zepsuła to mam do serwisu jakiegoś tam oddać tą kartę żeby zamontowali referenta spowrotem i z głowy. @edit Dobra, te yooki widzą są spoko, wezme od nich owe chłodzenie. Tylko ja nie wiem o co biega nadal z tymi radiatorami. Rozumiem, że będę musiał coś tam jeszcze kombinowac z innymi częściami? Cytuj Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Prosta sprawa, jezeli masz na srobkach od chlodzenia plomby to trzeba je BARDZO umiejetnie zdejmowac (na gorąco) aby ich nie uszkodzic , to tego nie mozna urwac zadnych zatrzaskow ;p Cytuj Link to post Share on other sites
ivanos 112 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Tylko ja nie wiem o co biega nadal z tymi radiatorami. Rozumiem, że będę musiał coś tam jeszcze kombinowac z innymi częściami? Nic nie musisz kombinować.Te radiatorki które trzeba przykleić na sekcję zasilania,oraz kości pamięci ram są po prostu w komplecie łącznie z płytką montażową pod GTX 480,570 i 580.Sklep yooki.pl oferuje całość bez kombinowania w cenie 199zł.Zamawiając Accelero Xtreme Plus zaznaczasz wersję z VR004 ( ta końcówka oznacza komplet radiatorów dedykowany tym właśnie trzem kartom graficznym ) Cytuj Link to post Share on other sites
NSLEVIN 0 Napisano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Prosta sprawa, jezeli masz na srobkach od chlodzenia plomby to trzeba je BARDZO umiejetnie zdejmowac (na gorąco) aby ich nie uszkodzic , to tego nie mozna urwac zadnych zatrzaskow ;p Jak na gorąco? Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Przeczytaj sobie to i będziesz wiedział o co chodzi. viewtopic.php?f=41&t=16910 Cytuj Link to post Share on other sites
radzieja6 0 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Ja chłodzenie Accelero Xtreme Plus zakupiłem w Proline(najtaniej),natomiast zestaw montażowy w Angeli,ponieważ w Proline nie mają sama wymiana jest prosta należy tylko wykazać się odrobiną cierpliwości,na chłodzeniu jest nałożona pasta Arctic MX-4 jednak jest jej na tyle skromnie i dodatkowo bardzo ciężko się rozprowadzała (chyba ze starości bo była sucha) ,że od razu wymieniłem na Zalmana- STG2. Chłodzenie mam założone na gtx`a 480,w tym miejscu zwróć uwagę na to ,że chłodzenie jest dłuższe od samej karty ma 29,5cm więc musisz być pewny,że wejdzie do obudowy. Natomiast w kwestii samego działania tego chłodzenia to jest wręcz poezja,temp.w furmarku spadła o 20st.(referent 91st. Accelero 71.st po podkręceniu 73st.) w spoczynku 36st. i to jeszcze nie jest największa zaleta,bo najlepsza jest kultura pracy, wiatraki nawet na 100% (obr.ok.2000) są bardzo ciche.W grach i to tych mocno obciążających grafikę temp. nigdy nie przekroczyła 62.st i w związku z tym wiatraki nie pracują szybciej niż 42%. Na dzień dzisiejszy głośniej od chłodzenia karty działa chłodzenie procesora :oops: Więc ja osobiście szczerze polecam! Cytuj Link to post Share on other sites
NSLEVIN 0 Napisano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 A jak z tymi plombami? Dałes sobie rade zdjąć bez problemu? Cytuj Link to post Share on other sites
radzieja6 0 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 A jak z tymi plombami? Dałes sobie rade zdjąć bez problemu?Nie wiem jak te plomby wyglądają na Gainward (nigdy nie miałem karty tej firmy), ja mam Asusa a tam nie było żadnych plomb Cytuj Link to post Share on other sites
NSLEVIN 0 Napisano 7 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Ale ja nadal nie rozumiem jednej rzeczy "na gorąco" może ktoś wytłumaczyć? Cytuj Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 ''na gorąco" oznacza ze plomby trzeba przed zdjęciem odpowiednio podgrzać np: suszarka aby klej ktory był uzyty do ich przyklejenia jak najbardziej się rozgrzał i stracił swoje własciwości, przy odrobinie szczęscia takie plomby łatwo schodzą a za jakiś czas można znowu je przykleić Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts