piecu 0 Napisano 21 Września 2017 Udostępnij Napisano 21 Września 2017 Heja, Szukam monitora. Zajmuję się programowaniem, więc głównie będzie to obraz statyczny. Nie gram w ogóle lub bardzo rzadko, więc kompletnie mi na tym nie zależy. Poza tym wiadomo: internety i czasem filmy. Przeczytałem poradnik, więc mam teraz strasznie duże wymagania: ok. 24" do 2000 zł (chociaż mogę być trochę elastyczny) FullHD lub WUXGA nie TN ani VA dobre kąty dobre odwzorowanie czerni bez przesady z jasnością i koniecznie coś w stylu flicker-free anti-glare albo coś podobnego Przejrzałem wątek z polecanymi monitorami i spodobał mi się tylko jeden: NEC EA244WMi. Zignorowałem Delle, bo czytałem dużo złych opinii na ich temat, poza tym mam takie w pracy (U2415) i jeden już zdycha... Ale może to błąd? Polećcie coś proszę, bardzo ciężko wyszukać w sklepach internetowych, bo jest bardzo mało kryteriów wyszukiwania, a poza tym wiadomo jakie są wartości podawane przez producentów. Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 21 Września 2017 Udostępnij Napisano 21 Września 2017 W takiej cenie to spokojnie byś kupił coś z 1440p ~29-32" więcej miejsca roboczego etc. Jeżeli masz zamiar przeznaczyć na pojedynczy monitor tyle to chyba Eizo FS EV2455 spełni większość wymagań, plus ma w miarę dobre kolory z fabryki. Z FlexScanami nie miałem do czynienia, ale ogólnie Eizo to solidna marka i monitory. Cytuj Link to post Share on other sites
marvetick 11 Napisano 21 Września 2017 Udostępnij Napisano 21 Września 2017 Ostatnio sobie kupiłem 27" Lenovo P27h. Calkiem fajny monitor, dobre kolory, możliwość Daisy Chain, podłączenia pod DP, HDMI a nawet USB 3.1 C. Cena? niecałe 1400 złhttp://lenovo.polsoft.pl/monitory/13686-lenovo-monitor-p27h-2560-x-1440.html Cytuj Link to post Share on other sites
piecu 0 Napisano 21 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2017 (edytowane) W takiej cenie to spokojnie byś kupił coś z 1440p ~29-32" Przy biurku 60 cm to chyba bym musiał kręcić głową jak na meczu tenisowym... Jeżeli masz zamiar przeznaczyć na pojedynczy monitor tyle Mogę oczywiście mniej Edytowane 21 Września 2017 przez piecu Cytuj Link to post Share on other sites
piecu 0 Napisano 5 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2017 A coś z oferty iiyama może? Warto brać pod uwagę? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts