Sochu 0 Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 (edytowane) WitamMam taki irytujący problem, że mam ochotę wyrzucić nowo nabyty smartfon przez okno.Jest to samsung galaxy note 5. Otóż, podczas pisania sms, gdy napiszę "z" po kliknięciu spacji robi się z tego "ż" i strasznie mnie to irytuje.Chcę mieć przewidywanie tekstu, bo to nie jest złe, ale jak napiszę sobie zdanie np. "Gadałem z Mariuszem" to tak ma zostać, a szybko pisząc sms, po wysłaniu go, zdanie wygląda tak:"Gadałem ż Mariuszem" i tak jest za każdym razem... WTF !? Na żadnym innym smartfonie, nawet na innym note, nie miałem takiego problemu. Da się coś z tym zrobić ? //regulamin Na Forum nie wolno umieszczać treści wulgarnych (również tych, ukrywanych przez autocenzurę lub samych użytkowników *gwiazdki) Edytowane 19 Września 2017 przez Crout Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Ściągnij sobie klawiaturę od google. Cytuj Link to post Share on other sites
spidster135 29 Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 (edytowane) Jak masz zapamiętane słowa w słowniku to znajdź tam "ż" i usuń. Wydaje mi się że powinno pomóc. Edytowane 19 Września 2017 przez spidster135 Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Po wpisaniu z przytrzymaj podpowiedz i wybierz opcję żeby jej nie używał. Cytuj Link to post Share on other sites
Sochu 0 Napisano 25 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Właśnie samej literki z podpowiedzi się nie da usunąć. Przytrzymuje na tym ż i nic nie wyskakuje, dopiero jak jakieś słowo, to wtedy są opcje usuń z zapamiętanych. Ale włączyłem automatyczne sprawdzanie pisowni, i na razie nie zmienia mi z 'z' na 'ż', zobaczymy... Cytuj Link to post Share on other sites
Sochu 0 Napisano 3 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2017 No i gó**o ... Dalej jak napiszę "z" to po naciśnięciu spacji robi się "ż" ... Co za idiota tak wymyślił i jaki w tym jest cel ? Chyba żeby tylko irytować użytkownika... Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 4 Października 2017 Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Zmieniłeś klawiaturę? Jakiej dokładnie używasz? Żaden idiota tego nie wymyślił. Klawiatury się uczą i mają pewne opcje przewidywania określane na podstawie tego co i jak piszesz. Prawdopodobnie sam ją tego nauczyłeś. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts