davv1882 86 Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 I tu się mylisz, bo w S8+ zastosowano ekran Super AMOLED, który technologicznie jest lepszy od OLED. Czerń na ekranie Samsunga jest całkowicie czarna, a w LG jest trochę podświetlona. Wyświetlacz S8+ może świecić jaśniej i ma lepszy kontrast. Podsumowując to wychodzi na to, że w Samsungu jest lepszy ekran niż w V30, a dodatkowo jest większy Większej bzdury nie czytałem. Oled ma czerń czarną. Piksele nie świecą jak w amoledach. Miałem kiedyś G Flexa 2 i ekran to rewelacja pod względem kontrastu i czerni. Prawdopodobnie ten w V30 jest lepszy niż w S8, ale nie widziałem - nie oceniam. Oled ma nieograniczony kontrast, w Flexie akurat jest słabo z max jasnością. Nie kupiłbym S8 z powodu wadliwych ekranów, osobiście wolałbym S7 Edge. A na miejscu autora poczekalbym na V30 lub zastanowił się nad HTC U11 Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 To nie bzdura OLED ma potencjał do idealnej czerni, ale w V30 z jakiegoś powodu tak nie jest. Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 To nie bzdura OLED ma potencjał do idealnej czerni, ale w V30 z jakiegoś powodu tak nie jest. Przecież w ekranach oledowych piksele nie świecą przy wyświetlaniu czern. No dobrze, jeśli tak jest to przepraszam Ale warto poczekać na wersję produkcyjną/ update i wtedy się zobaczy. Miałem smartphone'a z oledem i oglądanie filmów w nocy na takim ekranie to rewelacja Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 http://m.gsmarena.com/lg_v30-review-1657p3.php Nie wiem czemu, też mnie to dziwi. Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 LG zawsze coś wali w flagowcach. G4 awaryjny, g5 - słabe spasowanie, G6 - brak diody powiadomień ;D Może będzie update Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 (edytowane) Tak na przyszłość to najpierw się upewnij zanim posądzisz kogoś o pisanie bzdur, tym bardziej, że nie miałeś z nimi do czynienia, ani nie raczyłeś przeczytać testu. Edytowane 27 Września 2017 przez simondd Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts