Skocz do zawartości

Telefon do 1500zł +- 200. Aparat, muzyka, 5,5 cala minimum, android

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie

Szukam telefonu, najlepiej nowego, bądź lekko używanego do 1500zł plus minus 200zł. 

Interesują mnie telefony z polską gwarancją i fakturą vat 23%.

Miałem zawsze flagowy mode, ale ponad rok temu skusiłem się na oneplus one i jestem bardzo zawiedziony.

• budżet - 1500+-200 zł
  • gdzie zamierzasz dokonać zakupu   Sklep, allegro z przedłużenia umowy, oficjalna dystrybucja polska, olz z odbiorem osobistym.
  • nowy czy używany   Wolałbym nowy, ale używany w bardzo dobrym stanie z gwarancją minimum rok też będzie dobry.
  • preferowany rozmiar wyświetlacza    5,5 cala i powyżej
  • preferowany system mobilny   Android
  • do czego będziesz używać urządzenia       sms, dzwonienie, robienie zdjęć, messenger, whatsapp itp. Z gier to bardzo proste typu Angry Birds i to bardzo rzadko, nawigacja. W lutym jadę na wymianę na studia na pół roku więc przydałby się stabilny gps. Poczta gmail, bardzo dużo słucham muzyki. Słuchawki soundmagic pl11.
  • najważniejsze wymagania    Dobry aparat, płynny system

Bardzo zależy mi także, by był dobry wyświetlacz i miał ładne kolory. Ten co ma opo to jest gorzej jak porażka, albo mam po prostu zbyt duże wymagania co do telefonu za 1400zł.

Co polecicie w tym przedziale cenowym? Prosiłbym też o tańsze propozycje. Rozważę wszystko.

Najbardziej do tej pory zainteresowały mnie:

- Galaxy s7 edge

- Lg G6

Z góry dziękuję za wszelkie propozycje :)

Na best cena jest 1835 zł za nowego lg g6 z fakturą VAT 23%. Jak to się ma, jeśli telefon pochodzi z UE,a  ma fakturę 23%? W poradnikach jest napisane, że gwarancję uznają.

Ile max za lg g6 i s7 edge używanego ?

https://www.olx.pl/oferta/zadbany-galaxy-s7-edge-sm-g935f-gear-vr-oculus-indukcja-gwarancja-CID99-IDoNu80.html

Taki za 1550zł ?

Bez googli i ładowarki indukcyjnej.

Edytowane przez Lord Arthas

Biorę G6 za 1650zł nówka z play salonu. Ktoś z Krakowa sprzedaje.

Mi max ma jednak za słaby aparat.

Dzięki za pomoc :)

Dobra, telefon mam, bardzo mi się podoba.
Wykonanie bomba.

Ale powiedzcie mi, jaką mam kupić przejściówkę na usb type C? Bo mam słuchawki na mini jacka. Polecicie coś ?

Druga rzecz, mam z play oryginalny paragon i z tego komisu wystawili mi fakturę vat marża. Umowy nie mam z tego telefonu, tylko salon w jakim był brany i co. Wystarczy mi to do gwarancji ? Ten sam oryginalny paragon? Zapewne mogą sprawdzić w systemie jaki był w tym czasie kupowany telefon i porównać.

Na razie go nie używam. Zamawiam dziś etui nillkina i szkło. 

Wychodzi na to, że wystarczy paragon:

Jakich dokumentów potrzebuję, żeby oddać sprzęt do naprawy?
Oprócz sprzętu należy zabrać ze sobą dowód osobisty, dowód zakupu lub Umowę o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych zawierającą numer IMEI urządzenia zgodny z oddawanym sprzętem oraz kartę gwarancyjną.

Edytowane przez Lord Arthas