Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Szukam jakiegoś taniego telefonu i zastanawiałem się nad Lumia 930 lub 925 bardziej ta 925 bo za 200 zł idzie kupić. Tylko, że ta 925 ma tylko 1 gb ram, a chciałbym telefon, który się nie wiesza i drugi problem to ten Windows wolałbym raczej jakiegoś Androida. Telefon głównie do sms'ów i dzwonienia ale musi być LTE bo często przeglądam coś na fonie jak jestem poza domem. Doradzicie jakiegoś używanego Androida w tej cenie? 

Ten LG za duży, a Galaxy S4 jest bez LTE.

S4 występuje z LTE, ale trzeba uważanie. Ogólnie lepiej dorzucić trochę i kupić xiaomi z chin (skoro używki patrzysz, to gwarancja nie jest ważne ;) ) ja korzystam z Lumii 920 (zaraz będą 2 lata, może sentyment, może nie mogę się zdecydować co chcę innego, może kafelki mi odpowiadają - plan zajęć na kafelku jest super, nie muszę gmerać w aplikacjach by wiedzieć, do jakiego budynku mam iść na następne zajęcia, może to, że jak spadnie z wysokości kieszeni, to bardziej zastanawiam się czy płytki wytrzymały niż telefon). 930 powinno fajniej działać. Zastosowania jak przeglądanie internetu (fakt, do tego w domu służy mi tablet ostatnio, przyzwyczajam się do androida, po wpadce jaką zaliczył u mnie w tablecie, gdzie była wersja 2.1 jeszcze), sms lepiej mi się pisze na 4,5 calowej lumii niż wiadomości na 8.4 cala tablecie (chociaż zmiana klawiatury z samsugowej pomogła, mniej denerwuje), rozmowy też fajnie słychać. Zastanów się nad dopłacaniem 100-200zł, by mieć telefon na znacznie dłużej. 

Z tego co rzuciłem okiem, to galaxy s5 też da się upolować do takiej kwoty, ale to może być trudniejsze.