thebartodj 2 Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Witam, planuję zakupić słuchawki z mikrofonem w cenie do 150zł, Zastanawiam się nad Sharkoon Skiller SGH1. Planuję grać na nich w gry, jak i od czasu do czasu posłuchać muzyki. Zależy mi też na mikrofonie w miarę przyzwoitej jakości. Liczę na jakieś propozycję Moja propozycja: https://www.morele.net/sluchawki-sharkoon-skiller-sgh1-1049486/ Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie GALAXYZ 72 Napisano 6 Września 2017 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 (edytowane) jeżeli chcesz mieć przyzwoite słuchawki to polecam https://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/3645594 i zalman mic ( posiadam antlion mod mic v4, mic za 250zł a różnicy jakoś nie widzę, więc o jakość nie ma się co martwić , ) , jeżeli nie wkurza cie mikrofon przypięty do kabla słuchawkowego, to takie połączenie jest bardzo opłacalne . Edytowane 6 Września 2017 przez gazer Cytuj Link to post Share on other sites
xyji_i 0 Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 ISK HP-580 + zalman mic 1 Cytuj Link to post Share on other sites
thebartodj 2 Napisano 6 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Wolałbym jednak, żeby mikrofon był ze słuchawkami . Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Wolałbym jednak, żeby mikrofon był ze słuchawkami .To się nazywa headset. Przykro mi kolego, bo my tu tego ścierwa nie polecamy. Cytuj Link to post Share on other sites
thebartodj 2 Napisano 6 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2017 To się nazywa headset. Przykro mi kolego, bo my tu tego ścierwa nie polecamy. Ścierwa? Ofensywnie... To w takim razie jakie słuchawki mam kupić i jaki mikrofon, żeby się zmieścić w 150zł? Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 (edytowane) Tak kolego ścierwa, nie przewidziałeś się. Nie poleciłbym tego najgorszemu wrogowi. Odpowiedź na twoje pytanie już padła, w dodatku tak trudno zobaczyć przypięty temat polecane? Edytowane 7 Września 2017 przez simondd Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 A ja wręcz przeciwnie. Miałem Kingstony HyperX i były to świetne "headsety". Poza budżet autora, ale z powodzeniem bronią słowa headset. Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 (edytowane) Bo to podróby lepiej brzmiących słuchawek Takstar Pro 80 i dlatego ten "headset" jest w porządku. Edytowane 7 Września 2017 przez simondd Cytuj Link to post Share on other sites
xyji_i 0 Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 W cenie 150zł nie ma dobrych słuchawek z mikrofonem.. Bierzesz isk hp 580 + zalman i jesteś zadowolony albo jakieś skillery i tylko zmarnujesz pieniądze sam zdecyduj. Cytuj Link to post Share on other sites
thebartodj 2 Napisano 7 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Kupiłem ISK HP-580 + Zalman Mic1. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Bo to podróby lepiej brzmiących słuchawek Takstar Pro 80 i dlatego ten "headset" jest w porządku.Czyli headset i to lepszy od "muzycznego" oryginału. Wiem co miałeś na myśli, ale tak "ubogo" to ująłeś, że (jako były posiadacz Kingstonów) musiałem zareagować. Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Rozumiem, ale na przyszłość nie rób offtopu, bo w temacie podana jest kwota 150 zł. PS Kingstony gorzej brzmią od orginału. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Bo to podróby lepiej brzmiących słuchawek Takstar Pro 80 i dlatego ten "headset" jest w porządku. LOL. To nie podróby, tylko współpraca, a HyperX sprzedają się znacznie lepiej od Pro80, stąd tych drugich już nie kupisz, bo nie było sensu ich sprzedawać. Czy HyperX grają gorzej? Nie przesadzajmy, grają inaczej, miałem obydwie pary u siebie i charakter HyperX też może się podobać, bo są bardziej muzykalnie i cieplejsze oraz mają bardzie wyważoną górę, która w Pro80 aż świszczała momentami. Do tego zakładanie od razu, że headset to ścierwo jest sporym nadużyciem niestety. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 LOL. To nie podróby, tylko współpraca, a HyperX sprzedają się znacznie lepiej od Pro80 Wszystko co ma gaming w nazwie się ostatnio dobrze sprzedaje, więc powód jest prosty. LOL. Czy HyperX grają gorzej? Nie przesadzajmy, grają inaczej, miałem obydwie pary u siebie i charakter HyperX też może się podobać, bo są bardziej muzykalnie i cieplejsze oraz mają bardzie wyważoną górę, która w Pro80 aż świszczała momentami. Różnice są małe, ale każdy kto słuchał tych par twierdzi, że woli Pro 80. Do tego zakładanie od razu, że headset to ścierwo jest sporym nadużyciem niestety.Stety, pokaz mi headset nie ścierwo za 150 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 W dzisiejszych czasach "headsety" znanych marek to wytwory marketingowców i ich percepcji "Wciśniemy TO, TO i jeszcze TO", przy czym dźwięk jest odstawiany na dalszy plan. Także, nic dziwnego że rynek jest zalewany "śmieciosłuchawkami" i, że headset'y podtrzymują takie miano. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Różnice są małe, ale każdy kto słuchał tych par twierdzi, że woli Pro 80. Nie każdy... Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Stety, pokaz mi headset nie ścierwo za 150 zł. Prosze cie bardzo: https://www.ceneo.pl/48191812#tab=click Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Dziękuję bardzo. PS: Superluxa, po przygodzie z HMC631 bym omijał szerokim łukiem. Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 (edytowane) Dziękuję bardzo.PS: Superluxa, po przygodzie z HMC631 bym omijał szerokim łukiem.A co ci się z nimi stało? Superluxy to tandeta pierwszej wody jeśli chodzi o wykonanie ale brzmią nieźle. Mam HD681 i są całkiem fajne pod względem dzwieku jak na cenę ale wersja b lepsza. Odchodzace zaślepki na kopułkach, wyłażąca nitka itd to niestety standard (choć je akurat niezbyt delikatnie traktowalem) Mam też HD669 i dźwiękowo oraz dopasowaniem mi bardzo odpowiadają choć tandetne łapki straszą, a na koszmarne wyjście kabla trzeba chuchać i dmuchać ale poza tym fajne słuchawki jak na 130 Zeta, które za nie dałem i nic złego się z nimi nie dzieje. Edytowane 13 Września 2017 przez anemus Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Mam w domu dwuletnie HD330 i ponad dwuletnie HD681 Evo. Obie pary są w dobrym (evo) i doskonałym (HD330) stanie. Nic się z nimi nie dzieje. W Evo pękł plastik na pałąku ale nie wpływa to na funkcjonalność a jedynie na wygląd. Od strony technicznej są w porządku. HMD660E sa oparte na tej samej konstrukcji co moje HD330 które rozbierałem ze 20 razy kombinując z ilością gąbek akustycznych itp. Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 A co ci się z nimi stało?Poszedł przetwornik. Co z tego że dobrze brzmią jak to tandetne wykonanie. Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Jak się człowiek normalnie obchodzi ze słuchawkami to się im nic nie dzieje.... Od czego ci ten przetwornik "poszedł"? Puściłeś na nich muzykę przez wzmacniacz ustawiony na full ? Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 (edytowane) Poszedł przetwornik. Co z tego że dobrze brzmią jak to tandetne wykonanie.Cóż, nie wiem co z nimi robiłeś, że poszedł przetwornik choć awarie zawsze mogą się zdążyć niezależnie od marki i ceny, a co dopiero w budżetówce. W tej cenie kiepskie wykonanie to standard. Tak czy siak jakby mi nawet padały co pół roku to pewnie i tak bym kupił kolejny egzemplarz hd669. Może bym się skusił na iski hd9999 ale wcześniej musiałabym gdzieś je posłuchać. Edytowane 13 Września 2017 przez anemus Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Jak się człowiek normalnie obchodzi ze słuchawkami to się im nic nie dzieje.... Od czego ci ten przetwornik "poszedł"? Puściłeś na nich muzykę przez wzmacniacz ustawiony na full ? O sprzęt dbam i nie znoszę jak się psuje, także bye bye Superlux. Wolę kupić lepsze i nie koniecznie już droższe słuchawki niż kupować bubla co pół roku Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts