konrad1014 0 Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Witam, posiadam ,,stary'' dwuletni monitor który ma wejście VGA i nową karte graficzną z wejściem DVI-D czy można to jakoś połączyć ? jakieś skuteczne adaptery , przejsciówki ? Nie chce kupować nowego monitora Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 (edytowane) Potrzebujesz konwerter DisplayPort/HDMI/ na D-Sub wpisz sobie i wybierz. http://static.elektroda.pl/attach/disp_vga_1125377.jpg Edytowane 6 Września 2017 przez lwses Cytuj Link to post Share on other sites
Radmen 4 Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 adapter na morele.net lub allegro.pl Cytuj Link to post Share on other sites
konrad1014 0 Napisano 6 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Czy będzie duża róznica w obrazie ? Cytuj Link to post Share on other sites
Radmen 4 Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 praktycznie żadna Cytuj Link to post Share on other sites
stark2991 3 Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Posiadam taki adapter jak powyżej i różnicy w jakości obrazu nie ma, ale sam obraz jest ciemniejszy. Musiałem podbić gammę w ustawieniach Nvidia żeby wrócić do tego co było. Nie jestem pewny czy to przez adapter, ale raczej tak. Cytuj Link to post Share on other sites
DreamerDream 46 Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 "Czy będzie duża róznica w obrazie ?" Zależy od konwertera. Miałem 3 rożne i każdy niby wyglądał podobnie, ale inaczej działały. Na sam obraz to miało mały wpływ, ale wiązało się z tym parę problemów. Np.Mój pierwszy nie umiał mi poprawnie "odczytywać" monitora powodując, że ręcznie musiałem ustawiać rozdzielczości i wartości odświeżania monitora. Drugi miał problemy z zasilaniem, a mianowicie po uruchomieniu windowsa musiałem odpiąć i wpiąć kabel ponownie. Z tego co wyczytałem było to związane z tym, że przy uruchamianiu windowsa 7 istnieje jakiś system detekcji monitora z którym konwerter nie był w stanie sobie poradzić prawidłowo. Trzeci, który mam obecnie przy uruchamianiu PC (do momentu aż nie zobaczę ekranu powitalnego Windowsa) ustawia domyślną dla siebie rozdzielczość powodując, że chcąc wejść do biosu muszę podpiąć PC pod TV, bo konwerter domyślnie ma większą rozdzielczość niż mój monitor. Dodatkowo musisz pamietać, że to ma być aktywny konwerter, a nie pasywny (pasywny tylko zmienia końcówkę, aktywny przetwarza sygnał, aby monitor był w stanie go przetworzyć. Cytuj Link to post Share on other sites
ammarmar 24 Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Z ciekawości - co to za monitor? Jakbyś napisał, że ma 12 lat, to ok, ale jestem ciekawy, jaki dwuletni monitor ma tylko złącze VGA Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts