stofro 21 Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 (edytowane) Hej Po raz drugi w swoim żywocie moja 390X gigabyte'a trafi na gwarancji do serwisu (wentylator zaczął charczeć). No i naszła mnie myśl czy może to już moment na wymianę na coś nowszego. Niby nie grałem jeszcze w nic co by mi ją zdusiło i nie umożliwiało gry praktycznie na max detalach w FHD w okolicach 60fps(no może po za Total war'em Attilą), no ale to wiecznie trwać nie będzie...no i coraz bardziej doskwiera mi hałas WindForce'a. Reszta sprzętu: i5 6600k @4,7 Gigabyte GA-Z170X Gaming 3, Z170 HyperX Fury DDR4, 8GB, 2666MHz, CL15 XFX Black Edition XTR 650W Monitory LG 29UM69G-B i Samsung S24D390HL Przez chwilę pomyślałem nad vegą 56(bo freesync), jak już pojawią się niereferenty i sensowne ceny - no ale wątpię, aby one były kiedykolwiek sensowne. No i bardziej logiczna opcja 1080/1080ti Jetstream. Jak bym miał już coś kupować to za jakieś 2/3 miesiące w budżecie do 3k...licząc, że przy dobrych wiatrach za swojego radka jeszcze z ponad roczną gwarancją dostanę z 900zł. A wy co o tym myślicie? Jest sens w tej chwili zmieniać kartę czy jeszcze nie? Edytowane 5 Września 2017 przez stofro Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts