krvll 0 Napisano 1 Września 2017 Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Dzień dobry. Przenoszę się za niedługo na 10. Mam dużo syfu na 8, więc przy okazji chce się tego pozbyć i wyczyścić kompletnie dysk, żeby żadnych śmieci nie zostało. Aktualnie mam jeden dysk 1TB, do tego jedną partycje C, na której mam system, jak i wszystkie pliki. Przy samej instalacji będę miał możliwość "bawienia" się partycjami. Będę instalował czystą 10 z bootowanego pendrive'a, więc wiąże się to jak się nie mylę z formatem dysku systemowego. Powie mi ktoś, co mam dokładnie klikać w tym okienku, żebym się nie pogubił i nie zrobił czegoś źle? (Zaznaczam, że nadal chce mieć jedną główną partycję C ze wszystkim). Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 To głupota. Zrób 80 GB na system i reszta na ten syf. Potem jak znów będziesz chciał formatować partycję przy instalacji, to wystarczy że sformatujesz C a cały syf z D ci zostanie. Jak nie wiesz jak zainstalować Windowsa to poszukaj na youtube. Cytuj Link to post Share on other sites
sword88 560 Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 windows 10 jest bardzo prosty w instalowaniu, sam kreator Cię poprowadzi za rękę, nie masz się czego obawiać, zwłaszcza że chcesz wszystko wyrzucić. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Pomyśl nad zakupem SSD - Win 10 się z HDD średnio lubi. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts