arachel 0 Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Hej szukam dysku do laptopa, pojemność 250gb nawet wystarczy, wiem że za te 'piniondze' nie kupię ssd dlatego szukam najbardziej wydajnej opcji talerzowej (laptop ma sata III) Model laptopa: Asus X53s Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 To szukaj 7200 RPM. Na allegro jest masa. Ludzie kupują SSD i wywalają HDD. Da się tanio znaleźć coś nowego w niezłych cenach. Tylko poproś o screena z logami SMART Cytuj Link to post Share on other sites
arachel 0 Napisano 30 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Jako że to ne mój laptop wolałbym coś nowego z sklepu np co sądzicie o tym? https://www.komputronik.pl/product/218195/hgst-travelstar-z7k500-500gb.html Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez arachel Cytuj Link to post Share on other sites
smoke 167 Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Osobiście wolałbym dołożyć do SSD. Jeśli laptop często zmienia pozycję lub jest wykorzystywany nie tylko w domu. Kupowanie HDD to ryzykowna sprawa, bardzo łatwo uszkodzić dysk. Nie będę już wspominał o komforcie pracy na SSD. Za ok 250 zł. masz przyzwoity dysk na MLC i 8-kanałowym kontrolerze Marvella w postaci Adata SSD Premier Pro SP920 128GB Cytuj Link to post Share on other sites
arachel 0 Napisano 2 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Wiem i całkowicie zdaję sobie sprawę lecz to nie dla mnie Osoba która mnie o to poprosiła wyraźnie zaznaczyła że dysk do max 200zł Tak na marginesie, sam posiadam w swoim laptopie sp 920 który kupiłem chyba rok temu i bardzo go chwale mimo tego że go wymieniłem, jak dobrze pamiętam to zapłaciłem za niego 190 zł xD no i chyba umarłoo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts