Skocz do zawartości

Reanimacja zestawu komputerowego ;)

Recommended Posts

Witam 

Przejdę od razu do rzeczy , oto mój obecny zestaw :

Procesor: xeon 3.3ghz 1230v2

Gpu: GTX 680 MSI

Ram: DDR 3 Corsair Vengeance 2x4GB 1600mhz

Dysk; SSD Plextor M5S 256 GB

Zasilacz : Be Quiet 450w

Monitor : Eizo Foris 24 cale FHD

Zastosowanie : Głównie gry Call of Duty, Starcraft 2 , Tomb Rider , Gry podobne do Diablo, Strategie ,Auto Cad ,Inventor, Edge Cam ,Solid Works ale raczej do nauki i nie skomplikownych modeli 

Cena: około 4k wraz z monitorem 

I teraz pytanie czy wymienić  kartę i zasilacz np na gtx 1070 lub 1080 resztę zostawić  ?? 

Bo myślę także iść dalej i kusi mnie rozdzielczość 2k , a za jakiś czas wymienić resztę podzespołów , ??  mam taki dylemat idzie zima to na pewno przed komputerem spedzę więcej czasu  

Edytowane przez Godlike

Zastosowanie : Głównie gry Call of Duty, Starcraft 2 , Tomb Rider , Gry podobne do Diablo, Strategie ,Auto Cad ,Inventor, Edge Cam ,Solid Works ale raczej do nauki i nie skomplikownych modeli 

Naprawdę brakuje wydajności ?

Jeżeli chodzi o gry AAA, to zmiana GPU nawet na GTX 1060 da sporego kopa. Jeżeli mowa o WQHD, to GTX 1080 czy nawet 1080 Ti. Tutaj kłania się też zasilacz. Obecnie mocno ogranicza Cię tutaj GPU. Przykro patrzeć jak w testach GTX 1050 Ti bije już GTX 680.

Dzięki za odpowiedz a powiedz mi , czy obecne podzespoły starczą do gtx1080?? żeby coś nie było wąskim gardłem ,  i wiadome wymiana zasilacza ;) i jaki monitor byś polecił ?? do 2tys ?? co do gier wymieniłem kilka tytułów które chce ograć a wiadome cos nowego sie trafi to na pewno bede chciał zagrać ;) masz rację jak kupiłem ta kartę to byłem w szoku jaki ma power ;) a teraz to juz niestety ale zabytek ;)