tomek11 178 Napisano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Witam Szukam starej gierki na C64 bardzo przypominającą grę Storm Warrior Muzyka grająca w tle tej gry bardzo przypominała najlepsze kawałki grane przez Jean Michel Jarre.. Ktoś może kojarzy tytuł tej gry ? Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Draconus? Altered Beast? Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17761 Napisano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 przypominającą grę Storm Warrior Tylko w jakim sensie. Dlatego, że horizontal scroller czy gostek z mieczem? Cytuj Link to post Share on other sites
tomek11 178 Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Niestety to nie te gry.. Miałem to jeszcze na kasecie magnetofonowej " składanka z iluś tam grami" , ale to też niewiele podpowie. Na takich składankach bywały też często poszczególne etapy wycięte z gier dyskietkowych.. Był gostek z mieczem i zaczynało się w lochach jak dobrze pamiętam. Mechanika gry była prawie taka sama jak w Storm Warrior. Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez tomek11 Cytuj Link to post Share on other sites
ArteK86 527 Napisano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 W lochach się chyba nie zaczynała ale może Golden Axe? Z lochami kojarzy mi się Prince of Persia Cytuj Link to post Share on other sites
48XMAX 2 Napisano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Strzelam - Madrax? Wydany przez LK Avalon. Mam na kasecie. Gra ukończona Cytuj Link to post Share on other sites
tomek11 178 Napisano 30 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Niestety to nie to. Trochę zaczynam wątpić czy kiedyś to znajdę. Nie wiem czy wiecie / pamiętacie , ale był kiedyś taki wydawca chyba nazywał się "CODA" który przerabiał wersje zagraniczne gier, zmieniał muzykę i wydawał pod swoją nazwą.. Przeglądając archiwalne "Bajtki" znalazłem wzmiankę o tym procederze hehe Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts