LoRdSs 0 Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Mam kilka telefonikow po kapielach....I potrzebuje domowych sposobow na uratowanie tego sprzetu(komis nie wchodzi w gre)A wiec nokia6111 po kapieli osuszona,lecz nie ma podswietlenia,ani LCD,ani klawiszy:(Co moge z tym zrobic???Moze jakis mostek na plycie glownej???Kolejny to nokia2760.Ta z kolei zamokla i nawet sie nie zorientowalem kiedy przestala dzialac,po rozebraniu sniedzi nie widac,lecz w gornej czesci plyty radiatory wygladaja na przypalone Trup totalny czy da sie uratowac???Help please Cytuj Link to post Share on other sites
Rafcio 0 Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Ja kiedyś miałem k800i po zalaniu i udało mi się uratować. Oczywiście natychmiast po zalaniu trzeba wyjąć baterię, to oczywiste Później rozebrałem cały telefon, nalałem do niewielkiego naczynia spirytusu salicylowego i przez około 5 minut szybko poruszałem płytą główną, by ją dobrze przepłukać. Po wysuszeniu telefon działał bez problemu. Jeśli faktycznie jest coś na płytce przepalone, to nie ma sensu tego naprawiać. Cytuj Link to post Share on other sites
LoRdSs 0 Napisano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 No niby i powinno zadzialac,ale czy plukanie plyty nie pogorszy sytuacji??? Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 12 Marca 2011 Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Sytuacja zacznie się pogarszać dość szybko jeśli tego nie zrobisz. Po prostu płytka zacznie Ci rdzewieć. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts