jedilando 0 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Czy istnieje możliwość zwiększenia prędkości działania programu w sensie dosłownym? Przykładowa realizacja: oszukać program, że mam procesor 1Ghz, podczas gdy mam 2Ghz. Program powinien wtedy chodzić 2x szybciej. Gre Unreal Tournament można było tak oszukać odpalając ją z odpowiednim parametrem. Mi chodzi o metodę na każdy program (pod WinXP). Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Jak oszukasz program, że masz 1GHz, a masz 2GHz to będzie chodził wolniej, gdyż będzie myślał, że ma tylko jeden GHz do dyspozycji. Nie da się czegoś takiego zrobić, możesz co najwyżej obniżyć taktowanie procesora A w odpowiedzi na temat (bez speedhack) to możesz kupić szybszy procesor i lepszą kartę graficzną Cytuj Link to post Share on other sites
jedilando 0 Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Właśnie odwrotnie Załóżmy, że program myśli, że procesor ma 1Hz, a ma 2Hz Cykl rzeczywisty: 1/2 sekundy Cykl wirtualny (oszukany): 1 sekunda Program będzie robił tak, żeby dla procesora 1Hz jedna sekunda równała się rzeczywiście jednej sekundzie. Tzn. będzie dostosowywał czas swojego działania wg. zegara procesora. A w rzeczywistości ta jego "sekunda" będzie trwała pół sekundy. Speedhack 200% Jak masz Unreal Tournament to odpal go z poleceniem -cpuspeed=1000 Generalnie chce na przykład wziąć jakąś flashową gierkę i przyspieszyć jej działanie dwukrotnie. Do tego potrzebuje przyspieszyć program, który odtwarza flasha Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Nie rozumiem Ale powodzenia Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Nie rozumiem Ale powodzenia To tak jakbyś odpalił np. Driver'a (one) bez limitu klatek na kompie z prockiem 3Ghz. Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Ja ostatnio grałem u siebie w jakąś starą samochodówkę i miałem ~1200 fps i jakoś nie było zmian w szybkości gry. Tylko karta strasznie piszczała (ale o tych problemach to już założyłem inny temat ) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts