Skocz do zawartości

[MULTI] Crysis - seria

Recommended Posts

Sry Nomad :D Psychol był w Warheadzie.A o tym że Prorok był GŁÓWNYM bohaterem C2 nie pisałem.Crysis 2 jest niezłą grą,ale tu się liczy głównie multiplayer ... a przy niemożności logowania się,cheaterach,bugach,wkur******* replayach,które są przekłamane można się wkurzyć.Tęsknię za obcymi z jedynki ... lecz widzę że porzucili ich raz na zawsze i nawet nie wytłumaczą tego faktu ...

Wkurza mnie Crytek bo pisze też,że C2 i C3 to będzie sanbox. Ta gra jak dla mnie ma mało elementów Sandboxa. C1 je miało.Brak swobody w C2 nie musi być jakąś wielką wadą,ale niech przynajmniej o niej nie piszą ... Tak samo dlc. Wyszedł Crysis 2? Co wyszło kilka tygodni potem? Paczuszka DLC. Kto potem kosił w MP?Gracze z dlc. Dlaczego? Bo ,,oddali'' kasę Crytekowi i dostali bonusy.

Teraz Crysis idzie w stronę efektownych trailerów i zapowiedzi. Mogliby dać jakieś screeny a nie podrasowane trailery.

Edytowane przez Darkness

Być może.Ciekawi mnie też dlaczego mimo,że w 2 przepędziliśmy obcych to w 3 znowu powracają ...

W C1 dziwny jest też jeden wątek. Pamięta ktoś te duże Egzoszkielety obcych ala wielkie pancerne niszczycielskie maszyny?

Czemu ich nie ma w C2 ... Znikły tak po prostu?

Edytowane przez Darkness

Crysis Był graficznym przełomem wiedział to każdy , teraz grafiką już nie oszołamia chyba że ma mod graficzny jednak gdy wydany został crysis nie było konfiguracji na której można było pograć na maxymalnych ustawieniach.

Dopiero dzisiaj są dostępne karty graficzne które pozwalają na płynna rozgrywkę w najwyższych ustawieniach.

Crysis był grą z grafiką "jutra" obecnie topowe tytuły mają nieznacznie lepszą grafikę i nie oczekujcie więcej bo to co otrzymujemy jest na miarę obecnej technologi.

Zapewne niedługo ujrzymy kolejną grę z grafiką jutra , tylko czy na rękę był by zakup GTX 680 SLI aby pograć w miarę płynnie.

Dla tego wzorując się grafiką z crysisa który powstał kilka lat temu , mówiąc że nie ma postępu graficznego jesteśmy w błędzie.

Edytowane przez daniel93

Crysis Był graficznym przełomem wiedział to każdy , teraz grafiką już nie oszołamia chyba że ma mod graficzny jednak gdy wydany został crysis nie było konfiguracji na której można było pograć na maxymalnych ustawieniach. Dopiero dzisiaj są dostępne karty graficzne które pozwalają na płynna rozgrywkę w najwyższych ustawieniach. Crysis był grą z grafiką "jutra" obecnie topowe tytuły mają nieznacznie lepszą grafikę i nie oczekujcie więcej bo to co otrzymujemy jest na miarę obecnej technologi. Zapewne niedługo ujrzymy kolejną grę z grafiką jutra , tylko czy na rękę był by zakup GTX 680 SLI aby pograć w miarę płynnie. Dla tego wzorując się grafiką z crysisa który powstał kilka lat temu , mówiąc że nie ma postępu graficznego jesteśmy w błędzie.

Szczerze CryEngine 3 nadal trzyma się dobrze ogółem trzyma poziom RedEngine(Wiedźmin 2) Silnika Frostbite(Battlefield Bad Company 2/Battlefield 3) Silnik R.A.G.E. (GTA 4 + EFLC) Unreal Engine (Mirrors Edge).

,,Dla tego wzorując się grafiką z crysisa który powstał kilka lat temu , mówiąc że nie ma postępu graficznego jesteśmy w błędzie.''

Postęp to jest.Tylko z niego nie korzystamy,przynajmniej nie wszędzie,bo np taki BF3 jest ładny i ciekawy ...

A konsole to znowu wyjdą na parę lat,rynek się trochę ruszy i będzie kolejny zastój. Tak działają wielkie firmy. Wydać zbierać kasę,doić ile się da i wydać na nowo ... Ale ACTA srakta i inne ustawy przeciw piractwu to wydadzą,bo zamiast ulepszać gry,ew ułatwiać i zmniejszać ceny filmów,programów etc to wolą je zastrzec i zbijać kasę.

Jak widzę że producenci coś takiego praktykują to myślę,że wyjdę ze skóry hehe .

W połowie obecnych gier mój 8800GT dałby radę. Kupiłem GTX560 ale widzę,że starczy na naprawdę długo ... (o ile wytrzyma)

Tak czy inaczej.Szkoda że jest mało tytułów jak BF3.Obecnie kupiłbym DOBRĄ strzelankę,która wciągnie na długo. Niestety po tym jak wywaliłem 120zł w błoto to nie śpieszy mi się.

Zobaczymy co przyniesie czas :D Sam mam konsolę w domu ale cena gier była zaporowa,a teraz to komputer lepszy od konsoli więc ... cóż .

Mnie Crysis nie uwiódł tylko grafiką. Przyciągnęła mnie głównie fizyka.

Wiesz jaka to frajda wysadzić koreańca z murzyńską chatą za pomocą granatu? Bezcenne.

Teraz tylko BF3 oferuje środowisko zniszczalne środowisko bitwy. Crysis 2? du*a nie fizyka.

Wróg rzuca sobie granat pod nogi lol . To jest dopiero AI godne dobrej gry ...

Edytowane przez Darkness

,,Dla tego wzorując się grafiką z crysisa który powstał kilka lat temu , mówiąc że nie ma postępu graficznego jesteśmy w błędzie.'' Postęp to jest.Tylko z niego nie korzystamy,przynajmniej nie wszędzie,bo np taki BF3 jest ładny i ciekawy ... A konsole to znowu wyjdą na parę lat,rynek się trochę ruszy i będzie kolejny zastój. Tak działają wielkie firmy. Wydać zbierać kasę,doić ile się da i wydać na nowo ... Ale ACTA srakta i inne ustawy przeciw piractwu to wydadzą,bo zamiast ulepszać gry,ew ułatwiać i zmniejszać ceny filmów,programów etc to wolą je zastrzec i zbijać kasę. Jak widzę że producenci coś takiego praktykują to myślę,że wyjdę ze skóry hehe . W połowie obecnych gier mój 8800GT dałby radę. Kupiłem GTX560 ale widzę,że starczy na naprawdę długo ... (o ile wytrzyma) Tak czy inaczej.Szkoda że jest mało tytułów jak BF3.Obecnie kupiłbym DOBRĄ strzelankę,która wciągnie na długo. Niestety po tym jak wywaliłem 120zł w błoto to nie śpieszy mi się. Zobaczymy co przyniesie czas :D Sam mam konsolę w domu ale cena gier była zaporowa,a teraz to komputer lepszy od konsoli więc ... cóż . Mnie Crysis nie uwiódł tylko grafiką. Przyciągnęła mnie głównie fizyka. Wiesz jaka to frajda wysadzić koreańca z murzyńską chatą za pomocą granatu? Bezcenne. Teraz tylko BF3 oferuje środowisko zniszczalne środowisko bitwy. Crysis 2? du*a nie fizyka. Wróg rzuca sobie granat pod nogi lol . To jest dopiero AI godne dobrej gry ...

du*a nie fizyka? gdzie w bf 3 masz zaawansowaną fizykę/.?

Może nie ultra zaawansowaną ale wydaje mi się,że lepszą niż w Crysisie 2.

Co prawda grałem w BF3 tylko w becie. Tak czy inaczej. Skoro jest fizyka i zniszczalność otoczenia to chyba fajnie widzieć jej działanie prawda? W C2 tego efektu zbytnio nie uświadczylem a w C1 np tak.Podejrzewam,że to znowu przez konsole ...

Zniszczalne budynki,ulice,auta,otoczenie. O czymś takim to ja marzę.

Osobiście nie mogę tego przeboleć ... Jak w C2 mogło zabraknąć pojazdów?

W C1 można latać,robić tricki,startować itp pojazdami powietrznymi,można się przemieszczać autami,czołgami etc w C2 jest bida pod tym względem :/

Edytowane przez Darkness

Może nie ultra zaawansowaną ale wydaje mi się,że lepszą niż w Crysisie 2. Co prawda grałem w BF3 tylko w becie. Tak czy inaczej. Skoro jest fizyka i zniszczalność otoczenia to chyba fajnie widzieć jej działanie prawda? W C2 tego efektu zbytnio nie uświadczylem a w C1 np tak.Podejrzewam,że to znowu przez konsole ... Zniszczalne budynki,ulice,auta,otoczenie. O czymś takim to ja marzę. Osobiście nie mogę tego przeboleć ... Jak w C2 mogło zabraknąć pojazdów? W C1 można latać,robić tricki,startować itp pojazdami powietrznymi,można się przemieszczać autami,czołgami etc w C2 jest bida pod tym względem :/

Skoro z gry wolisz zrobić sandbox to użyj modyfikacji pod jej silnik map innych jest sporo.

No tego nie było fizyka w BF czyli ZAWSZE TAK SAMO upadające budynki?

Opadanie pocisków?

W CryEngine fizyki troszkę jest.

Trochę jest.Tylko to trochę to nie pełne możliwości ...

No i znowu jest wniosek,że jakby chcieli to by mogli. W jedynce się postarali.

Zawsze tak samo upadające budynki to zawsze więcej niż w ogóle nie upadające budynki.

Zawsze zniszczalny mur to więcej niż niezniszczalny mur.

Zawsze zniszczalna ściana czy jej krawędż to więcej niż nic.

,,Skoro z gry wolisz zrobić sandbox'' Crytek ja reklamuje jako grę z elementami sandboxa.

Edytowane przez Darkness

Trochę jest.Tylko to trochę to nie pełne możliwości ... No i znowu jest wniosek,że jakby chcieli to by mogli. W jedynce się postarali. Zawsze tak samo upadające budynki to zawsze więcej niż w ogóle nie upadające budynki. Zawsze zniszczalny mur to więcej niż niezniszczalny mur. Zawsze zniszczalna ściana czy jej krawędż to więcej niż nic. ,,Skoro z gry wolisz zrobić sandbox'' Crytek ja reklamuje jako sanbox. Nie ja. Skoro nią nie jest to na jaką cholerę ją tak reklamuja? Dla kasy i tyle.

Crysis 2 sandbox to cie chłopie w maliny wpuścili tam masz jedną ścieżkę i zamurowaną niewidzialnymi ścianami.

Wiem i to jeszcze bardziej przybliża tą produkcję do COD'a i tego typu produkcji.

W maliny nie wpuścili bo wiem że ta gra ma tyle wspólnego z sanboxem co ..

Niestety teraz na szybko nie umiem znależć już tych napisów jak to ją reklamowali ..

Tak czy inaczej do C3 i tak kolejka jak za komuny będzie. A potem się niektórzy dziwią,że grafika czy inny element stoi w miejscu.

W ogóle to crytek nieźle to wykorzystuje ... Wydać na szybko grę przed nową generacją konsol,wcisnąć kit że obecnie konsole nie są wykorzystane w 100% i jazda. Na pewno ktoś kupi.

Edytowane przez Darkness

A wiesz,że brązowe krowy dają czekoladowe mleko?

http://files.myopera.com/rabiulislamb1d/albums/750523/thumbs/Coow.jpg_thumb.jpg

Z jednego wymiona leci mleko

A z drógiego czekolada

http://www.pamelabowman.com/wp-content/uploads/2010/05/blog2.jpg

Edytowane przez daniel93

Jak jakimś cudem uda im się to uzyskać bez starty jakości co jest praktycznie nie możliwe to z dodatkowym patchem z teksturami HD dorówna może 2.

To będą tylko imitacje efektów tak jak to było z Crysisem DX10 na XP'ku. Nie jest to po prostu możliwe, żeby wcisnęli teselacje i inne pierdoły na 6 letni sprzęt.

• 2 tygodnie później...

Zdaniem Rasmusa Højengaarda z Cryteka, świat w Crysisie 3 będzie równie bogaty co w Skyrimie, ale nie tak ogromny.Będziemy oferować więcej wolności niż w Crysisie 2, ale nie pójdziemy na całość z eksplorowaniem wyspy jak w Crysisie 1 - powiedział.

Na czym więc będzie opierać się rzeczone bogactwo? Jak twierdzi Højengaard, deweloper chce, by świat gry był po prostu realistycznie żywy. Chodzi tu tylko o rozbudowanie tła, które jest niesamowicie istotne. Kiedy zatrzymujesz się i nic się nie rusza, otoczenie nie jest wiarygodne. Potrzeba mu głębi, poruszających się promieni słonecznych i roślin, małych zwierzątek skaczących tu i ówdzie czy jelenia, który zajdzie ci drogę, i którego możesz zastrzelić z łuku. Dopiero takie bogactwo sprawi, że ludzie powiedzą "O cholera, ten świat jest naprawdę rozbudowany". I chcemy to zrobić - wyjaśnia.

Rasmus Højengaard przyznał przy okazji, że studio jeszcze nie wie jakie zabezpieczenia antypirackie znajdą się w Crysisie 3. Ale troszkę sobie z tego zażartował: Szkoda, że nie dostaje się żadnych nagród za najczęściej ściąganą grę. Ludzie najwidoczniej chcą grać w nasze gry, ale nie chcą ich kupować.

http://neogo.pl/newsy/kolejna-galeria-crysis-3/

http://www.gram.pl/news_8ArqH,21_Tworcy_Crysis_3_chca_za_wszelka_cene_ochronic_gre_przed_piractwem.html#

• 2 tygodnie później...