Skocz do zawartości

[MULTI] Crysis - seria

Recommended Posts

Więc kopiuje z wcześniej:

''Tak jak już widzieliście. Crysis 3 został zapowiedziany, ale niestety robiony najpierw pod konsole co tyczy się gorszej grafiki względem aktualnych możliwości jakie daje dzisiejsze PC. Wnioskując po bardzo krótkim Gameplay'u który pojawił się 20 kwietnia 2012 roku, stwierdzam że akurat dla grafika jest dość przyzwoita, ale to tylko moje zdanie.

Co sądzicie o tej grafice? Myśle ze fabułe powinien mieć dobrą [Dla mnie liczy się głównie fabuła i nie zważam za bardzo na grafike, ale wiele osób niestety na to drugie], ale co sądzicie o grafice?. Widze u wielu z was opinie: ''Gra robiona pod dzisiejsze konsole... Nie, nawet nie wykorzysta potencjału PC''. Wkurza mnie to. Jeśli gra będzie dobra, ale nie w samej grafice to nie widze problemu czemu nie miałaby tak wyglądać. W dzisiejszych grach tak jest.

Za fabułe płacisz gorszą grafiką.

Za Grafike płacisz gorszą fabułą.''

Czego chcesz Furiax %-) %-) %-) @up: Już ten filmik wstawiłem. Wiec chłopie, żeś się spóźnił trochę.

Chłopie. Podałeś inny filmik, nie ten sam i w gorszej jakości.: p.

Gdyby ktoś wypuścił jakąś ponurą gierkę w ciemnych klimatach, a nie kurde słoneczko grzeje i na*ieprzamy z karabinku.

Gość JackHammer

Wg. mnie Crysis 3 to będzie porażka fabularna.

Po pierwsze, rzekoma "reinkarnacja" Proroka który ginie w dwójce. Fizycznie niby Alcatraz a psychicznie Prorok. Już nawet dajmy fakt że kombinezon przejął umysł Proroka to powinno być tak że Alcatraz "sam" myśli i tylko otrzymuje za pomocą kombinezonu polecenia do wykonania od Proroka a ten (Alcatraz) działa. Logicznie biorąc pod uwagę że przez te 24 lata mogło zabraknąć amunicji łuk jest wytłumaczalny, ciekawe czy dorobią tłumik %-) Co jest z Psycholem. Wiadomo z serii komiksów że razem z Prorokiem przeżył wydarzenia (szkoda Nomada) to co się z nim działo?

Wiele jest niespójności z poprzedniczkami wg. mnie.

Gameplay pewnie będzie taki jak w dwójce a gadanie że będzie to Sandbox to myślę że pod publikę to jest mówione.

Gość darkatraz

Skoro mowa o dwojeczce. Tez gdy wejdziecie w sklep to nie macie do kupna Retilation Pack oraz Decimation Pack. Poniewaz chcialem zakupic do multi, a tu nagle nagle to zniknelo. No chyba, ze jest za free jako map pack tylko prosilbym o linka bo sporo juz tych paczek powychodzilo do multi C2.

Liczę niesamowicie , że ten C3 to będzie sanbox, bo po prostu nic mnie tak nie nudzi jak gra gdzie nie trzeba być kreatywnym/myśleć . Na szczęście C2 katastrofą pod tym względem nie był ale z jedyneczką nie ma porównania;)

http://www.chip.pl/news/rozrywka/gry-akcji/2012/04/crysis-3-nieliniowa-rozgrywka-nowe-mechanizmy-wygladzania-krawedzi

Edytowane przez Rafcio1874

Na ten klimat znowu będzie się składało chodzenie i ubijanie obcych...

Nie wróżę C3 wielkiej popularności.Już zagranie Cryteka typu wydajmy C2 a niedługo potem C3,to bardziej wydoimy ludzi jest chamskie.

Powinni się skupić na jednej grze i zrobić ją porządnie a nie wydawać ileś tytułów i patrzeć jak ludzie się cieszą ...

A to tej rewolucji graficznej to piszą i piszą a co wychodzi? Konsolowa grafika i tyle.Jakoś nie widziałem w C2 textur wysokiej jakości albo super ładnych opcji graficznych.Za to blura było już pełno ...

W Crysis 3 są:

Ci sami obcy,może kilka rodzajów więcej,

taki sam HUD gry,

podobne bronie co w C2,

ten sam silnik graficzny.

Wszystko to wychodzi także na konsole.Lubię Crysisa i mam wszystkie gry z serii ale C2 w multi to dla mnie była porażka.

Myślałem że jeszcze patch DX11 i textury coś dadzą ... ale wyszło na to że patche nie dość że obciążały grę nieproporcjonalnie do oferowanej jakości grafiki to jeszcze powodowały w niektórych miejscach bugi. Z resztą tesselacja tesselacją,ale gdzie ładne textury?

To w Crysis Warhead patrzyłem na obiekty i myślałem,że gra jest dopracowana i szczegółowa. W dodatku była grywalna na moim 8800GT i jakoś nie narzekałem ...

Battlefield pokazuje możliwości graficzne. Nowe C3 i C2 to jak dla mnie futurystyczna kopia COD"a na konsole i PC.

Jeszcze kilka szczegółów.

Crysis 1 - niebiescy obcy,ich atrybutem było zimno.

Crysis 2 - obcy nie wiadomo jacy,przylecieli z kosmosu i koniec bajki.

Crysis 1 - Prorok jest głównym bohaterem.

Crysis 2 - Prorok się zabija i oddaje kombinezon.

Crysis 3 - Prorok na nowo zaczyna grę .

Postapokaliptyczny klimat jest ok,tylko co po tym klimacie jak są nadal w większości te same bronie,przeciwnicy?

W dodatku . Crytek chwali się nowym silnikiem graficznym. Czemu nie ukaże go w pełni możliwości? Mówienie że DX9 jest nie wykorzystany w pełni,mnie nie przekonuje. Tak samo możemy się odnieść to innych silników graficznych. SKoro DX9 jest tak zoptymalizowany i tak się starają go wykorzystać w pełni to czemu nie zrobić tego np z DX11? Dx11 nie da się zoptymalizować?

A nawet jeśli DX9 jest dobry i ma szansę rozwoju,to czemu pchają do niego jakieś textury słabej jakości?

W ogóle po co pakować blura do DX9? Co to za gra w której wszystko się błyszczy,rozmazuje a słonce wypala oczy?Gdy ktoś wychodzi na ulicę to ukazuje mu się widok malowany kredkami pastelowymi? ...

Crytek znowu zapowiada SANDBOXA. Co miał C2 do sanboxa? C1 byłsanboxowy. Jungla,pojazdy,duża mapa,woda,zróżnicowanie terenu. C2 - miasto,wyznaczone cele,prawie zero pojazdów. Nie wiem jak będzie w C3 ale wątpię by inaczej niż w C2.

C1 był fajnym tytułem,lecz trzeba przyznać,że dopiero Warhead i C2 miały niezłą akcję i wciągały.

W dodatku w C2 były męczące bugi - błędy przy eliminacji obcych nożem,czy mrugające textury,lecz to chyba ogólna przypadłość bo w C1 było podobnie.

Ogólnie lubię C1 i dodatki. C2 nie jest złe,ale problemy z logowaniem,z cheaterami,z grafiką itp mnie dosyć wkurzyły.

Czekam na rozwój sytuacji z C3 ale nie wróżę jakieś rewolucji ...

Gość darkatraz

Crysis 1 - Prorok jest głównym bohaterem.

Crysis 2 - Prorok się zabija i oddaje kombinezon.

Crysis 3 - Prorok na nowo zaczyna grę

Cię chyba porąbało. W Crysis 1 główną postacią był Nomad, a w dodatku Psychol, a w Crysis 2 Alcatraz, który na końcu gry przywdział nazwę Prorok.

Edytowane przez darkatraz