Skocz do zawartości

[MULTI] Crysis - seria

Recommended Posts

2013-02-03 17:03:14 - Crysis 3 MP Open Beta
Frames: 46413 - Time: 536597ms - Avg: 86.495 - Min: 56 - Max: 103

High Detail, FXAA, Blur Low, Lens Flare Disabled 1024x768.

Ja myślę że w singlu nie bedzie rwało animacji jak w becie multi:)
I chyba bez kitu FXAA nic nie daje ale trzeba by wyłączyć

i sprawdzic jak się podniesie wydajność to może jednak to działa.

Edytowane przez Lordonos
Gość effendi360

Jakby jeszcze ktoś miał jakieś wątpliwości co do grania na padzie vs klawa/mysz :]

http://img831.imageshack.us/img831/667/crysis3mpopenbeta201302u.jpg

Edytowane przez effendi360

Ja chyba też muszę na pada się przenieść bo ostatnio zepsuła się mycha od logitecha i na nowej popierdułce za 15 zł nie da się celować %-)  70% killi u mnie to special kille %-) Anthony, na padzie da się spokojnie grać w FPS'y , kwestia przyzwyczajenia ;)

EDIT: K0chan dobrze prawi :D

Edytowane przez Rafcio1874

Kwestia przyzwyczajenia :D Obsługa kombinezonu , bieganie itd. na padzie to inna bajka w porównaniu do gryzonia i klawy :) Ciut gorzej z celowaniem ale da się tego nauczyć ;)

Edytowane przez Rafcio1874
Gość effendi360

Kwestia przyzwyczajenia :D Obsługa kombinezonu , bieganie itd. na padzie to inna bajka w porównaniu do gryzonia i klawy :) Ciut gorzej z celowaniem ale da się tego nauczyć ;)

Tu są święte słowa. Są gry w których celowanie jest priorytetem cod, bf - tam giniesz praktycznie od jednej kulki, mapy są duże (bf) i liczy się precyzja. W crysisie natomiast mapy są małe, dochodzi element stealth i walki w full contact. Ja praktycznie połowę, jak nie większość killi mam z walk w zwarciu a tu się liczy mobilność i kontrola. W tym przypadku gała zdecydowanie wygrywa z 'wasd'.

Edytowane przez effendi360

Efendi popieram że w kwestii crysisa super się pyka na padzie tym bardziej mi bo jestem zatwardziałym posiadaczem xboxa :) (no może poza jedynką na pc która miała jakoś dziwnie zmapowane przyciski

PS. Co do optymalizacji to chyba raczej crytek daje du*y bo zarówno na c2 jak i beta c3 na xboxie wygląda rewelacyjnie, a bebechy są wiadomo jakie. Skoro wersja c3 jest optymalizowana pod karty dx11 to na topowych kartach typu 7950/7970 czy 660-680 powinno brykać bez zająknięcia bo aż takiej różnicy między c2 a c3 to chyba nie będzie żeby mówić że to gra na następną generację kart

Edytowane przez zyga101

Jest różnica między C2 a C3 bardzo duża :) W dodatku miał to być graficzny jak i sprzętowy killer i tak zapewne będzie i to się nie zmieni nawet w finalnej wersji i singlu... polecam zobaczyć screeny w rozdziałce 4K z MSAAx4 albo x8 już nie pamiętam... Skoro obecne HD7990 i GTX690 nie są w stanie zapewnić stałych 60fps to o czym tu mowa.

Mowa tu o wyciągnaiu kasy z kieszeni graczy którzy muszą mieć v-high w 1080p reszta zadowoli się med lub high w niższych rozdzielczościach.

Jak już zrobie pożądek z kartą zrobię testy w 1680x1050 w high detail żebyście mieli porównanie wydajności,

bo w 1024x768 to chyba tylko ja tu gram.

Edytowane przez Lordonos