adam09626 57 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Ja gram na stabilnych 65-70 fps z smaa x1 i v.high, z tym ze z shadingi shaders na high. I pomiedzy ustawieniem high a vhigh widze roznice Cytuj Link to post Share on other sites
konsus 1 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Jaki posiadasz sterownik? Cytuj Link to post Share on other sites
radek0406 11 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) Ciekawe w jakich ustawieniach, mi przyjdzie grać. Swoją drogą, to czy tam rzeczywiście jest taka niesamowita grafika, że gra ma takie wymagania? Edytowane 4 Lutego 2013 przez radek0406 Cytuj Link to post Share on other sites
kastefan4 106 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 radek, grafika jak dla mnie jest świetna. Sporo lepsza od c2 i naprawdę jest na co popatrzeć Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) @radek0406 Grafika jest lepsza niż w Crysisie 2 z dx11 po modach Ja gram all in very high, anizo x16(maksymalne advanced graphics) bez aa ...fps dla mnie płynny , ze spadkami niekiedy do około 25 kl/s w akcjach na wodzie Powinieneś mieć podobnie Edytowane 4 Lutego 2013 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Zmień Shading i Water na High Dostaniesz BOOSTa... jeśli nie i chcesz się męczyć to nawet HD7850 Ci przy tym CPU nie pomoże Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) Zmień Shading i Water na High Dostaniesz BOOSTa... jeśli nie i chcesz się męczyć to nawet HD7850 Ci przy tym CPU nie pomoże Kto Ci powiedział , że ja się męczę ? No ale dzięki za rady Edytowane 4 Lutego 2013 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) No z takimi spadkami to męczarnia jak dla mnie... a GPU tutaj nie pomoże wiele... C3 wykorzystuje wielowątkowość więc 2jaja a 4 wątki nie wiele tu dają... po za tym po zmianie Shading i Water na High powinno być znacznie lepiej Edytowane 4 Lutego 2013 przez henus7 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) Zmiana GPU da sporo, jeśli sugerowałeś się testami to zmieniaj panie i7 na FX'a henus7, serio skończ te rewelacje Trochę o tym wiem i i3 HD7850 nie będzie wstanie ograniczyć na tyle by różnic nie było widać różnic między nią a HD6850 Procek i tak będzie leciał do wymiany To ta gra wymaga w końcu 1gb vramu czy nie? Edytowane 4 Lutego 2013 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) Mam gdzieś AMD a tym bardziej SB czy IB Jakbyś miał tego i3 i i5 i 6850 oraz 7850 i porobił testy wiedziałbyś o czym mowa... i nie chodzo o ograniczanie.. bo tam gdzie maksymalny FPS wzrośnie to średni będzie taki jaki był lub deczko wyższy ale minimalny FPS Panie kolego będzie o kant du*y rozbić na i3. W dodatku że obliczenia fizyczne lecą na CPU. I w wielu grach w prawdzie które potrzebują rdzeni i więcej MHz to FPS poleci Edytowane 5 Lutego 2013 przez henus7 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Mam porównanie z i7 + GTX460 w SLI , po wyłączeniu SLI wszystkie gry działają podobnie co na i3 + HD6850 . Ludzie pchają HD7850 do Core2duo i mają wysoki wzrost wydajności Mam gdzieś AMD a tym bardziej SB czy IB I w tym momencie wyłączam się z dyskusji z Tobą bo nie ma ona sensu. Nie mamy o czym gadać Pozdrawiam Edytowane 5 Lutego 2013 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) No owszem... Zaraz się okaże że i3 SB jest wydajniejszy od i7 na 1366 bo tak się kończą takie dyskusje Hahaha... Core2Duo i takie karty... Teraz to przeszedłeś sam siebie... a w dodatku jak ktoś uważa że jest to wyważona jednostka PC to powodzenia --- Boże takie kwiatki Zrób test takiego C2D z 7850 a potem takiego i5 albo i7 albo obojętnie jakiego 4rdzeniowca zegar w zegar Zobaczysz jaka będzie ogromna różnica. I tak samo wygląda to w przypadku i3 (2c/4t) a i5 (4c/4t) lub i7 (4c/8t). AMD mnie nie interesuje... w zasadzie zaczynałem od Cyrixów, P1/P2/P3 i P4 a potem Athlon XP, gdzieś się przewinęły Durony a później Athlony64 z czego siedziałem potem na A64 X2 i PDC potem C2D, C2Q, Phenom II, znowu C2Q i teraz i7. Na Phenomach się troszkę przejechałem.. Niska wydajność pojedyńczego wątku/rdzenia dla mnie dyskwalifikuje te procki... a też nie błyszczą w wielordzeniowości jeśli chodzi o gry. FX'y ? Buldożer czy Vishera to dla mnie jedno i to samo... a poprawki kosmetyczne gdzie to Phenomy leciwe już potrafią im złoić skórę. Takie zabiegi to sobie AMD może fundować ale u fryzjera czy w SPA i próbują ludzi kupić wrzucając Gry za "Free" do GPU Dla mnie CPU musi być odpowiednio dobrane do GPU aby to miało moc i zapas. Bo nie samo GPU jest ważne... a CPU<->GPU jest największą częścią platformy. BTW - w dodatku nie wiem co to za głupoty prawisz z tym SLI. I dobrze że napisałeś (podobnie) - bo to robi wielką różnicę... a tak gdzie Framerate jest koło 30fps lub poniżej z racji braku fizycznych rdzeni tam na i7 jest dużo więcej i nie ma spadków. Gdzie przy i7 nie masz 4Threads tylko 8 I nie uwierzę w bajki typu że w żadnej grze takiego FR nie miałeś Edytowane 5 Lutego 2013 przez henus7 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Ok, to Twoje zdanie Fakty są takie , że w większości gier i3+ HD7850 wygeneruje lepszy FPS niż i5 + HD6850 i w tym przypadku wróżę to samo. Pożyjemy zobaczymy, proca i tak niedługo wymienimy( ale rymy hehe ) . A to , że ludzie pakują HD7850 do Core2duo to nie żadne bajki. Ludzie tak po prostu robią Edytowane 5 Lutego 2013 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Nie moje zdanie... a takie są realia... a jak ktoś nie widzi różnicy i sobie bierze tak mocną kartę do C2D to naprawdę jest niepoważny, nie zna się lub kupuje w ciemno bo ktoś mu powiedział ze to będzie dobrze chodziło. Generalnie tak będzie większy FPS maksymalny ale średni nie wiele się zmieni a minimalny dalej pozostanie na takim samym poziomie. Rzucasz bajkami jakbyś nie wiedział o co chodzi. To tak jakby między C2D a C2Q nie było różnicy... więc analogicznie wierząc w to co Ty prawisz... lecę do sklepu po i3 bo nie będzie różnicy zestawiając go z i7 Wystarczy popatrzeć na testy 2core vs 4core z różnymi GPU Edytowane 5 Lutego 2013 przez henus7 Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 jest test na pclabie i widzę, że problemy są zarówno na GF jak iRadeonach, a same karty prezentuja zbliżoną wydajność. Dla mnie multijest niegrywalne z najwyższych ustawieniach VH (nawet bez AA) Po prostunie wyobrażam sobie rozgrywki (zwłaszcza multi) gdy fps spada w sekunde z60 do 35fps, a dzieje się tak stosunkowo często - wystaczy, ze kilkugraczy zakręci się koło siebie. Pozostaje czekać na optymalizacje wwersji finalnej/sterowniki/patche. Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Hmm... ustaw wszystko na High i FXAA a wyłącz Motion Blur Amount I zobacz jak będzie... w ogóle jaki sprzęcior masz? A na patche optymalizacyjne raczej nie ma co liczyć. Crytek zapowiadał że będzie to killer sprzętowy i tak jest... Nawet widać że żeby to chodziło w miarę z MSAAx4 i FHD trzeba HD7990 albo GTX690. Przecież wiele osób poleci do sklepu po kolejne GPU do SLI/CF A oni na tym przyrobią... Edytowane 5 Lutego 2013 przez henus7 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) To jest Beta i jeszcze multiplayer , finalna wersja powinna działać nieco lepiej. Już po wydaniu nowych sterów karty graficzne dostały ostrego kopniaka Edytowane 5 Lutego 2013 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 u mnie siedzi i5 760@ 4.2GHz i Radeon 7950@1100MHz/7000MHz, 8GB Ramu. Pamiętam, ze w C2 sporo poprawiły framerate kolejne sterowniki aż do momentu że na VH generalnie było 60fps z okazyjnymi spadkami. Jestem "miłośnikiem" rozrywki w okolicach 60fps więc na razie dla mnie AA i ustawienia VH nie istnieją w tej grze (a raczej becie). Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Instalowałeś wersje sterów 13.2 beta 4? Cytuj Link to post Share on other sites
radek0406 11 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Mam pytanie odnośnie sterowników od Nvidii. Niedawno czytałem, że wypuścili nowe sterowniki, poprawiające wydajność w grze Crysis 3. Czy wersja 310.90 whql to jest właśnie ta? Chyba nie, bo nic tam nie ma o skoku wydajności w tej grze. Skąd pobrać te najnowsze? EDIT: OK mam, 313.96 Beta. Opłaca się je instalować jeśli nie gram w betę tej gry? Możliwe, że do czasu premiery, wydadzą już normalną wersję tych sterowników? Edytowane 5 Lutego 2013 przez radek0406 Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 musisz pobrać bety 313.96 (nie whql, znajdziesz je w zakładce beta na stronie nvidii) Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 To jest Beta i jeszcze multiplayer , finalna wersja powinna działać nieco lepiej. Już po wydaniu nowych sterów karty graficzne dostały ostrego kopniaka Dobrze powiedziane... POWINNA. A zapewne tak nie będzie... Cytuj Link to post Share on other sites
Gemon 121 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Jasne że nie będzie, przecież to ma być benchmark a nie gra Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Miał być killer i będzie... Nie łudzę się że będzie coś lepiej... Cytuj Link to post Share on other sites
mistrz 336 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Jak niektórzy pisali bajki o swojej wydajności w Far Cry 3 tak i tu się zaczyna. Ta gra to na kolejne generacje kart Proszę jedynie na high jest grywalnie. http://pclab.pl/art52349.html Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts