Bakak 661 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 ahhhh i niestety twórcy z cryteku zaczynają powtarzać ten błąd... Może troche przesadziłęm ale tak to wygląda... Owszem przesadziłeś Cytuj Link to post Share on other sites
Anthony DiNozzo 32 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Crysis 1 to było coś, pojazdy, wielka przestrzeń, a tu takie nijakie, nie zgodzę się z tym Crysis 3 to także rewelacja chociaż brakuje mu wielu rzeczy Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Anthony DiNozzo Cytuj Link to post Share on other sites
Pafel 85 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 małe mapy są fajne (ciągła akcja i dużo możliwości taktycznych) ale jednak trochę mi brakuje tych czołgów i helikopterów z crysisa 1 Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 małe mapy sa fajne? zagraj w Planetside 2, a wyobrażenie o mapach i o tym co jest fajne, nigdy nie będzie dla Ciebie takie samo Cytuj Link to post Share on other sites
kastefan4 106 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Według mnie to kwestia gustu, mi się podoba i to i to Cytuj Link to post Share on other sites
Anthony DiNozzo 32 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Planetside 2 jak w to grać skoro tak rżnie że się nie da ... a do tego ta miodna grafika ... gorsza niż w codzie Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 w CoDzie największa mapa jest wielkości małego posterunku w Planetside2 , faktycznie , jest co porównać - a rżnąć, to rżnęło, ale w becie zanim patche z optymalizacją wypuścili, teraz przy bitwach o wielkie bazy z ponad 200 graczami czasami do 25 kl/s spadnie (CPU) A grafika? Jak na tak wielkie obszary i ilość obiektów do liczenia i tak jest na wysokim poziomie - inaczej każdy komp by umarł przy tej gierce, a tak na średniej jakości karcie z dobrym procesorem można spokojnie popykać Cytuj Link to post Share on other sites
Skeletor 1688 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Pre-order już zakupiony Ciekawe czy będzie jakiś rekord, bo napina jest konkretna. Cytuj Link to post Share on other sites
borax321 13 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Szkoda tylko, że ta gra nie wykorzystuje w 100% możliwości DX11 :/ Jednak i tak jest super. To mi pozostaje tylko czekać na nową generację silnika udostępnioną ludziom. Szkoda tylko, że Crytek nie udostępni pełnej wersji silnika w takiej postaci na jakiej pracują ludzie w tej firmie :/ No szkoda Ale dobre i to, niech dodadzą te rośliny z teselacją i displacement mapping, poprawione oświetlenie itd. i wystarczy na razie Łapcie Cytuj Link to post Share on other sites
arekdbz 13 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 No cóż. Run and gun nie jest dla mnie. Ale oprócz tego mam inne zażalenia. 1. Czułość myszki i akceleracja. Akceleracji nie da się wyłączyć i trzeba pisać plik cfg aby się tego dziadostwa pozbyć. Ustawienia czułości myszki też są okropne. Praktycznie nie da się ustawić tak jak powinno być. 2. Balans broni. Shotguny są totalnie OP a karabiny szturmowe są bezużyteczne. Jakby strzelały kamyczkami. Muszą nad tym popracować. Poza tym to zwykła sieka. W zasadzie nie ma za dużo możliwości taktycznych bo w każdej chwili z każdej strony ktoś cię może zdjąć. Byłoby to OK o ile można by normalnie celować i kogoś ustrzelić ale przez 2 problemy, które opisałem gra jest teraz nie przyjemna. Mam nadzieję, że szybko to rozwiążą, ponieważ dla mnie jest to game breaker. Cytuj Link to post Share on other sites
Pafel 85 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Czułość myszki w grze na "0" a dpi w myszce na ok. 3500 i jest dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
zyga101 74 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Świetny filmik ale mam nadzieję że będą w tej grze momenty wytchnienia i podziwiania widoków jak w pierwszej części bo na razie ciągła zadyma. Cytuj Link to post Share on other sites
Gemon 121 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Jak usłyszałem ten głos, "Maksymalny pancerz" a później "Tryb pancerza wyłączony" to z fotela spadłem Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 ja mam problem koledzy moi drodzy taki ze kiedy włączam c3 to nic sie nie dzieje i musze w procesie wyłączać go... pare dni temu wszystko było ok Cytuj Link to post Share on other sites
sevku22 15 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 (edytowane) Ludziska słuchajcie ja tego jeszcze nie ściągałem. Lecz chce wpierw coś wiedzieć.Na kompie : Gtx 680, 3770K 3,5 , 8gb ram. Very HIGH z jakim AA moge ustawić by chodziło to dość płynnie?A co ważne,w gre wchodzi tylko granie na rozdzielczości 1440x900 , gdyż mam słaby monitor. Chce wiedzieć, czy moge użyć coś więcej niż FXAA, np TXAA? ( bo wiem,że MSAA już zżera za dużo ).Poza tym wyczytałem,że Gtx 680 słabo daje rade w tej grze na V.HIGH ,ale wiem ,że na wyższych rozdziałkach. Stąd moje pytanie o 1440x900 i jaki AA moge dać by dobrze chodziło. Edytowane 1 Lutego 2013 przez sevku22 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Przeczytaj chociaż 5 stron wstecz. Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 sevku instalujesz najnowsze bety 313.96 do tego twojego potworka i jedziesz - w 1440x900 spokojnie możesz ustawić SMAA tx2 medium przy maksymalnych ustawieniach graficznych (v.high) Cytuj Link to post Share on other sites
Pafel 85 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 (edytowane) sevku instalujesz najnowsze bety 313.96 do tego twojego potworka i jedziesz - w 1440x900 spokojnie możesz ustawić SMAA tx2 medium przy maksymalnych ustawieniach graficznych (v.high) Z high, v-high w FHD i SMAA medium to ja na GTX570 średnio mam 49,875 fps, min 35, max 62 na mapce muzeum czy jakoś tak. sevek pamiętaj żeby v-sync wyłączyć bo spadki do 30 fps są denerwujące Edytowane 1 Lutego 2013 przez Pafel Cytuj Link to post Share on other sites
Gemon 121 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 sevek pamiętaj żeby v-sync wyłączyć bo spadki do 30 fps są denerwujące Nie wiem czy wiesz, ale Nvidia ma coś takiego jak adaptive v-sync. Jak nie wiesz co to jest to wujek google. Cytuj Link to post Share on other sites
arekdbz 13 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 MSAA to jakieś nieporozumienie. Wygląda okropnie a wydajność leci na łeb na szyję. Najlepsze jest SMAA zarówno pod względem wygładzania jak i wydajności. Z moim sprzętem na all very high i filtrowanie x16 z msaa high była kiepsko z płynnością. To samo z smaa i działa wyśmienicie. Nie wiem ile dokładnie fps ale na pewno nigdy nie spada poniżej 40. Cytuj Link to post Share on other sites
Pafel 85 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Nie wiem czy wiesz, ale Nvidia ma coś takiego jak adaptive v-sync. Jak nie wiesz co to jest to wujek google. No fakt, zapomniałem o tej funkcji . Dzięki za przypomnienie XD Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Tak dla gwoli ścisłości jak ktoś napisze że na 7970 jest płynnie na V.high FHD z Msaa http://www.purepc.pl/files/Image/news/2013/02/crysis_3_test_cpu_gpu_6.png Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 henus, oni chyba minimalny podawali w tym teście, może nie zajarzyłeś ja na hd7770 w tych ustawieniach miałem średni ponad 15 kl/s Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) tu jest całe porównanie http://www.purepc.pl/rozrywka/crysis_3_beta_test_procesorow_i_kart_graficznych na cpu od AMD więcej jest fps Edytowane 2 Lutego 2013 przez IronFe Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts