Xarix 2265 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Tak samo seria GTX6xx ma wsparcie DX11.1 I co zatkało kakało No właśnie ,@ Extremme mówisz , że nie będzie wspierać a wspiera Extremme , istnieje coś takiego jak teselator ... i zwykle Nvidiia ma tego więcej Edytowane 18 Grudnia 2012 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość darkatraz Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Tylko, że Panie. Chcesz mieć DX11.1 to zainstaluj sobie g***** Windows'a 8. Ja podziękuję bo te zmiany w DX11.1 są wprowadzone jedynie dla stereoskopowego 3D, a kto normalny będzie grał w tą grę w 3D gdzie w tedy wymagania wzrosną dwukrotnie na max ustawieniach Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Tylko, że Panie. Chcesz mieć DX11.1 to zainstaluj sobie g***** Windows'a 8. Ja podziękuję bo te zmiany w DX11.1 są wprowadzone jedynie dla stereoskopowego 3D, a kto normalny będzie grał w tą grę w 3D gdzie w tedy wymagania wzrosną dwukrotnie na max ustawieniach no i lekki lifting światła, żenada... zmodowanie pewnie da lepsze efekty Edytowane 18 Grudnia 2012 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość darkatraz Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 I tu się z tobą zgodzę. Co innego jakby Microshit wypuścił DX11.1 dla Win7 ale po co. Zróbmy go jedynie dla Win8 bo przecież musimy sobie podnieść sprzedaż g***** systemu Zresztą silnik CE 3.4 nie obsługuje DX11.1. To nadal DX11 tylko Crytek w silniku poprawił wszystko co związane było z DX11 i dlatego to wygląda o wiele lepiej niż CE3.3 (Crysis 2 v 1.9) Cytuj Link to post Share on other sites
extremme 43 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Nie zatkało sprzęt NVIDII nie będzie go obsługiwać telesacji sprzętowej dx 11.1 amd zastąpią aktualnie sprzedawane modele, z GPU na bazie architektury VLIW 4. Opisywane karty będą wspierać biblioteki DirectX 11.1, OpenGL 4.3 oraz OpenCL 1.2 i będą mogły się pochwalić obsługą technologii Enduro oraz ZeroCore. Pierwsza z nich odpowiada za przełączanie IGP i układu dedykowanego, w zależności od tego czy potrzebujemy dużo mocy obliczeniowej. Technologia ZeroCore, to z kolei mechanizm oszczędzania energii, uaktywniający się gdy korzystamy z kilku kart graficznych. Jego zadaniem jest całkowite wyłączenie drugiego akceleratora, gdy nie jest on potrzebny - np. wyświetlany jest pulpit. GTX6xxx nie ma szans. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Nie zatkało sprzęt NVIDII nie będzie go obsługiwać telesacji sprzętowej dx 11.1 amd zastąpią aktualnie sprzedawane modele, z GPU na bazie architektury VLIW 4. Opisywane karty będą wspierać biblioteki DirectX 11.1, OpenGL 4.3 oraz OpenCL 1.2 i będą mogły się pochwalić obsługą technologii Enduro oraz ZeroCore. Pierwsza z nich odpowiada za przełączanie IGP i układu dedykowanego, w zależności od tego czy potrzebujemy dużo mocy obliczeniowej. Technologia ZeroCore, to z kolei mechanizm oszczędzania energii, uaktywniający się gdy korzystamy z kilku kart graficznych. Jego zadaniem jest całkowite wyłączenie drugiego akceleratora, gdy nie jest on potrzebny - np. wyświetlany jest pulpit. GTX6xxx nie ma szans. głupoty, GTX6xx może nie, ale wejdzie seria GTX7xx i będziesz śpiewać inaczej Edytowane 18 Grudnia 2012 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
extremme 43 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Rafcio1874@ Kepler nie wspiera pełnego standardu http://www.purepc.pl...rdu_directx_111 Zapomnij bo to problem dotyczy na pewno rdzenia GK104 Kepler, jednak mówi się także o układach GK106 oraz GK107. Problemy są podobno związane ze specyfikacją techniczną, więc ich naprawa jest po prostu niemożliwa. Edytowane 18 Grudnia 2012 przez extremme Cytuj Link to post Share on other sites
kamar59 264 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Nie martwcie się na zapas to tylko gra nie ma cie życia ??? Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 A co mamy mówić w temacie o grze kamar59? Cytuj Link to post Share on other sites
Lewy648 128 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Nie martwcie się na zapas to tylko gra nie ma cie życia ??? Ja się martwię bo sobie nie pogram, a ktoś na słabszej karcie DX11 już grę włączy. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Nie martwcie się na zapas to tylko gra nie ma cie życia ??? http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/12/f10350ab6950066ccc74ade756607087_original.jpg?1355758539 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Znawca 6 Napisano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Rafcio1874@ Kepler nie wspiera pełnego standardu http://www.purepc.pl...rdu_directx_111 Zapomnij bo to problem dotyczy na pewno rdzenia GK104 Kepler, jednak mówi się także o układach GK106 oraz GK107. Problemy są podobno związane ze specyfikacją techniczną, więc ich naprawa jest po prostu niemożliwa. To całe DX11.1 jest tyle samo warte co DX10.1 czyli nic więc nie wiem skąd u ciebie ta podnieta Zapewne będzie powtórka z rozrywki i jak nawet wyjdzie jakakolwiek gra w pełni wspierająca DX11.1 to nie dość że różnic nie będzie to do tego czasu swoją premierę będą miały Radeony HD 8xxx i GTX 7xxx Cytuj Link to post Share on other sites
malboro511 21 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Crysis 1 rozwalił mnie dokumentnie nie było lepszej gry, przeszedłem całą 2 razy potem crysis wars opcja 2 bronie, kozacka, crysis 2 już tak mnie nie zafascynował były wtedy lepsze gry, teraz crysis 3 powalił mnie na kolana jak kiedyś jedynka, czekam na tę gre i na pewno ją kupię myślę że multi też będzie fajny, żeby więszky nacisk był na multi gra mogła by być hitem na miare coda czy bf Ten filmik wymiata zobczacie sami http://www.youtube.com/watch?v=LgQNuKAQWWk Edytowane 23 Grudnia 2012 przez malboro511 Cytuj Link to post Share on other sites
Lewy648 128 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Mnie jakoś nie przekonuje na razie ta gra. Takie strzelanie bez sensu i ta grafika konsolowa... Jestem zdania, że silnikiem, który powinien być rozwijany jest CryEngine 2. To był i wciąż jest wypas... CryEngine 3 to rzucająca się w oczy konsola i nic poza tym. CryEngine 2 był robiony z myślą o pecetach i to widać. W dodatku jeszcze brak obsługi mocnych kart DX10 jest rozbojem w biały dzień. Rozumiem gdyby ta gra wnosiła coś na prawdę przełomowego... A tutaj? Trochę odświeżony silnik, który z powodzeniem działał na np. GTX285 czy moim 8800GTX (przykład Crysis 2). Jeżeli ta gra nie zachwyci to nie kupię ani gierki ani nowej karty graficznej. Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Crysis 1 rozwalił mnie dokumentnie nie było lepszej gry, przeszedłem całą 2 razy potem crysis wars opcja 2 bronie, kozacka, crysis 2 już tak mnie nie zafascynował były wtedy lepsze gry, teraz crysis 3 powalił mnie na kolana jak kiedyś jedynka, czekam na tę gre i na pewno ją kupię myślę że multi też będzie fajny, żeby więszky nacisk był na multi gra mogła by być hitem na miare coda czy bf Ten filmik wymiata zobczacie sami http://www.youtube.com/watch?v=LgQNuKAQWWk polecam zobaczyć filmik w lepszej jakości http://www.gamersyde.com/news_crysis_3_gameplay_preview-13683_en.html jeśli okaże się ze te opublikowane wymagania są prawdziwe to znaczy ze bardzo dobrze zoptymalizowali c3 lewy648 głupoty opowiadasz straszne. ce3 jest pod każdym względem lepszy od ce2. To co widzieliśmy w crysisie 2 ty tylko namiastka możliwości tego silnika, dopiero crysis 3 wyciska więcej(ale wciąż da się jeszcze więcej o czym pewnie przekonamy się po wyjsciu next genów) i bez wątpienia na dzień dzisiejszy rozwala graficznie wszystko co do tej pory wyszło. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 lewy648 głupoty opowiadasz straszne. ce3 jest pod każdym względem lepszy od ce2. To co widzieliśmy w crysisie 2 ty tylko namiastka możliwości tego silnika, dopiero crysis 3 wyciska więcej(ale wciąż da się jeszcze więcej o czym pewnie przekonamy się po wyjsciu next genów) i bez wątpienia na dzień dzisiejszy rozwala graficznie wszystko co do tej pory wyszło. Wulfen ma rację, wersja 3.4.3 z dx11 po prostu gniecie CE2 pod każdym względem W C2 ten silnik jest nieco okrojony, mam nadzieję , że w Crysisie 3 bardziej wykorzystają jego potencjał. Żeby to zobaczyć trzeba odpalić sobie SDK w dx11 bo żadne filmiki tego nie oddadzą.I Lewy ja bym nie porównywał 8800GTX do GTX285 ... Cytuj Link to post Share on other sites
Lewy648 128 Napisano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Może zmieniłbym zdanie gdybym widział Crysisa 2 w DX11. Swoją opinię opieram na tym co widziałem na ekranie swojego monitora, a jak wiadomo posiadając 8800GTX siłą rzeczy nie mogłem widzieć gry w DX11 przez co może trochę przesadziłem z opinią. Nie porównuję 8800GTX z GTX285 (po prostu wziąłem dwie pierwsze lepsze grafy DX10, które mi do głowy przyszły) tylko chodziło mi, iż obie mają DX10 i obie z powodzeniem dają radę z CryEngine 3 w Crysisie 2. Oczywiście 285 radzi sobie wyraźnie lepiej, ale na 8800GTX też grałem sobie przyjemnie na ustawieniach bardzo wysokich w 1440x900. Edytowane 24 Grudnia 2012 przez Lewy648 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 (edytowane) W dx9 wygląda jak na konsoli z poprawionymi teksturami i delikatnymi poprawkami, technologia ta sama. Szkoda w sumie , żę nie dali dx10 ale pewnie nie opłacało im się robić 3 wersji W dx11 nabiera to trochę innego wyrazu, grafika nie jest taka płaska Na filmikach trudno zauważyć różnicę , chyba , że ściągniesz film w full HD nagrany bezstratnie co do jakości Edytowane 24 Grudnia 2012 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
malboro511 21 Napisano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Proszę zwrócić uwagę że na 8800GTX działają nowe gry wiem bo miałem całą serię 8 i 9, powiem że nowe karty to wielki żart smieszny DX11 który nawet jest na kartach z półki najniższej i wielka promocja MICROSOFTU który to decyduje jaki windows będzie go obsługiwał to chyba żart, kupujesz windows po to żeby był przyszłościowy a nie kosztuje on mało tylko spore pieniążki jak na Polską śmieszną wypłatę. Crysis 3 może być bardzo dobrą grą ale na pewno nie urywa glowy, będzie Bf4 jeżeli chodzi o BF3 jak dla mnie za mało kolorów wszystko to jako takie przejedzone na dzisiejszy dzień, Cod jest bardziej graficznie kolorowy ale za to mnie nie kręcą małe mapki typowego cs, tak żle i tak nie dobrze, po premierze guild wars 2 zwatpilem w gry MMO a jak by nie patrzeć to właśnie pc jest odsuwany na dalszą pozycję a tak czy tak żądzą konsole, której nie mam i na których jest więcej hitów niż na pc. Chciał bym dodać że DLC to zdzieranie tylko kasy z ludzi dadzą pare mapek i już krzyczą 40-50zł nie wiem jak ludzie kupują dodatki oddzielnie jak maja za 95zł całe PREMIUM do BF3, pytam gdzie rozum a logika? Obecna grafika PS3 do komputerów to jak niebo a ziemia, kto porównuję z pecetem albo jest ślepcem albo ma starego peceta i nie wie co to max detale, największym zagrożeniem dla komputerów to przyszły ps4 który będzie miał taką grafę która starczy na parę lat i zmiażdży pecety jak zwykle. Edytowane 24 Grudnia 2012 przez malboro511 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Up, a co to co mówisz wnosi do tematu? Ale ostatnie zdanie mnie rozwaliło . Grafa z ps4 myślę , że będzie zmiażdżona już na starcie przez topowe grafiki z PC Cytuj Link to post Share on other sites
Kubba_45 43 Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Podbno będzie to benchmark na 2lata tak czytałem. Cytuj Link to post Share on other sites
radek0406 11 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Czyli co? Crysis 3 będzie obsługiwał tylko karty graficzne z DX11? Aa doczytałem wymagania, rzeczywiście karty graficzne z obsługą DX11 tylko. To dziwne, gra będzie na konsole a one niby nie mają DX11, więc jak to możliwe? Chyba, że ja o czymś nie wiem. Edytowane 2 Stycznia 2013 przez radek0406 Cytuj Link to post Share on other sites
baker 41 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Toż to proste - chcesz zagrać? Kup nową kartę. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13231 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Zacznijmy od tego że ps3 nie może mieć directx'a. Cytuj Link to post Share on other sites
Deus91Ex 26 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Żenada wole grać na konsoli Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts