pdoodek 4 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 w zasadzie MSI p67-gd55 = ASUS p8p67 wersja PRO da ci bodajże 2x esata wiecej a mozliwosci OC są na wszystkich 3 mobo takie same (5,0ghz do osiagniecia zaleznie od cpu) jesli MSI cie zawiodlo sprobuj ASUS'a i tyle Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_S 54 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Zastanawiam się czy znów brać GD55 czy może pójść w tego ASUS'a P8P67 PRO, który lepszy?Wg mojego testu najlepszym wyborem jeśli chodzi o stosunek cena/jakość jest zdecydowanie ASUS P8P67. Cytuj Link to post Share on other sites
Przem4S 4 Napisano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 A mógłbyś opisać dokładniejsze różnice między nimi? Lub zarzucić jakieś porównanie tych płyt? Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_S 54 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 http://overclock.pl/articles/show/id/29 ... ndy-bridge Ja jestem autorem tego testu, więc jak coś to pytaj śmiało Cytuj Link to post Share on other sites
Arved 81 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 podobno Gigabyte UD ma najgorsze OC (przynajmniej wg. testów na overclock.pl) Faktycznie wg. testu UD4, którą polecałem w swojej klasie kręci się najgorzej (taktowanie CPU) Nie ma to jak rzetelne rady To że kupiłeś sobie komputer z którego się cieszysz i jesteś zadowolony nie znaczy że jest najlepszy i musisz innych wprowadzać w błąd Cytuj Link to post Share on other sites
Przem4S 4 Napisano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 @koziro Z tego co widziałem to na P8P67 osiągnąłeś 4,9Ghz stabilne, jak wyglądały temperaturki? @UP Wybór raczej padnie na MSI lub ASUS'a, płyty główne gb nie przekonują mnie na tyle co ich karty graficzne Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_S 54 Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Z tego co widziałem to na P8P67 osiągnąłeś 4,9Ghz stabilne, jak wyglądały temperaturki?Na każdej płycie podobne, ponieważ napięcia bardzo podobne i ciągle chłodzenie to samo. Temperatury są wyższe niż te, które można uzyskać na lepszych sztukach tego procka. Moja sztuka jest bardzo słaba i uzyskała ten wynik przy wysokich napięciach, dlatego nie ma co podawać temperatur Cytuj Link to post Share on other sites
QraJr 10 Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 koziro Czy twój Scythe Yasya zablokował slot pamięci w którejś z tych płyt. Przyznam że najbardziej interesuje mnie sabertooth. Do zestawu mam mugena2 więc wymiary podobne. Cytuj Link to post Share on other sites
gerero 3 Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Witam. Nie chce zasmiecac forum nowym tematem wiec pytam tutaj o Płyte główna do i5 2500k do 550zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Przem4S 4 Napisano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Jak interesuje Cię tylko poprawiona wersja to musisz szukać po sklepach zagranicznych, bo u nas puki co nikt nie ma (szukałem ale możliwe że coś uległo zmianie). Co myślicie o tej ofercie? http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MB-443-AS Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Rewizja B3 już dostępna: http://www.gral.pl/Gigabyte+GA-PH67A-UD ... 5_516.html Cytuj Link to post Share on other sites
Przem4S 4 Napisano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 @UP To tylko nie które jak na razie płyty GB, ASUS'a P8P67 PRO jakoś nie mogę znaleźć :ciekawy: Cytuj Link to post Share on other sites
budasty 3 Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 @UP To tylko nie które jak na razie płyty GB, ASUS'a P8P67 PRO jakoś nie mogę znaleźć :ciekawy: Zamówiłem w wczoraj w emarkecie , rev 3.0 (9 szt. mieli/mają) oczywiście. Cytuj Link to post Share on other sites
Przem4S 4 Napisano 7 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Ja właśnie chciałem zamówić a tu zonk brak.. Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_S 54 Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Czy twój Scythe Yasya zablokował slot pamięci w którejś z tych płyt. Przyznam że najbardziej interesuje mnie sabertooth. Do zestawu mam mugena2 więc wymiary podobne.Są fotki widać wyraźnie - http://overclock.pl/articles/show/id/29 ... ertooth-cd Po zamontowaniu wentylatora od strony pamięci - nie zmieści się on. A jeśli już to będzie "rozpychał się" z pamięciami. Chyba, że nie masz wysokich radiatorów na pamięciach to cooler wejdzie chyba w każdej pozycji. Moje G.Skille mają bardzo wysokie radiatory. Cytuj Link to post Share on other sites
QraJr 10 Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Ta opinia potwierdza tylko moje obawy. Z mugenem wysokie radiatory odpadają na tej płycie (jak na 90% innych ). Cytuj Link to post Share on other sites
zemm1 0 Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 A ja polecam do OC ASROCK P67 EXTREME6 INTEL P67 LGA 1155 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts