Kurczaczek 0 Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Cześć. Chcę zrobić auktualizację BiOSU przez AI Suite II. Płyta ASUS P8P67 PRO BiOS Ver. 701 Nie mogę auktualizować bo wyskakuje takie coś http://img38.imageshack.us/f/beztytuuhfo.png/ Taki bład wyskakuje na wszystkich serwerach łącznie trzech NIE BĘDE ROBIŁ UPADTE PRZEZ BIOS !!!!!! Nie wychodzi mi to Robię tak: -wkładam Pendrive do USB 2.0 lub 3.0 -formatuje w trybie FAT32 -pobieram BiOS -BiOS zapisuje na Pendrive lub wytnij i wklej do Pendrive -resetuje komp -wchodzę do BiOSU -wchodzę w zakładkę Flash, Pena widzi, ale co jest w nim zawarte już nie Dlatego nie chcę robić z poziomu BiOSU no chyba, że ktoś mi wytłumaczy jak Odświeżam tak naparwde na niczym się nie znacie Cytuj Link to post Share on other sites
Kurczaczek 0 Napisano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 JAK GO WGRAC ,GDY POBIERAM BIOS, TO NIE MAM ZADNYCH PLIKOW TYPU FLASH ITP. TYLKO SAM BIOS I MUSZE WYBRAC OTWORZ ZA POMOCA Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 po pierwsze nie robi się updatu przez BIOS co najwyżej przez DOS po drugie, można wybrać update z pliku, musisz sobie ściągnąc bios ze strony producenta płyty, zaznaczyc plik w asus update, kilka sekund, restart i jest nowy BIOS. Przynajmmniej tak to działa u mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Kurczaczek 0 Napisano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 mi wyskakuje takie coś: the model of the bios image doesn't match the rom currently present Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts