mw1975 230 Napisano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 Witam! Niedawno skończyłem czytać cykl JRR Martina "Pieśń Lodu I Ognia" i do czasu wydania dalszych części muszę pożegnać krainę Westeros. Niestety, nie mam czym zapełnić czasu i dlatego potrzebuję rady jakie książki mogę teraz zacząć czytać na jej miejsce. Nie chodzi mi oczywiście o jakąś podróbkę, tylko o dobrą książkę z zakresu SF albo Fantasy. Znacie coś godnego polecenia? Cytuj Link to post Share on other sites
Markoff73 4 Napisano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 Jeśli literatura ma być dobra, to polecam trylogię Gormenghast autorstwa Mervyna Peaka. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Wegnera czytałeś? Cytuj Link to post Share on other sites
mw1975 230 Napisano 2 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Nie. Cytuj Link to post Share on other sites
damian_t 5 Napisano 22 Września 2017 Udostępnij Napisano 22 Września 2017 Najbardziej podobny serial do Gry o Tron to Wikingowie Cytuj Link to post Share on other sites
Kavova 0 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Najbardziej podobny serial do Gry o Tron to Wikingowie Tu chyba nie o serial chodzi, a magia Gry o tron polega na tym, że jest do niczego nie podobna, Martin stworzył zupełnie nowy świat Jeśli chodzi o fantastykę ( w tym wypadku o lekkim zabarwieniu historycznym), to bardzo polecam "Trylogię husycką" Sapkowskiego. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 10 Października 2017 Udostępnij Napisano 10 Października 2017 Nie. To polecam http://meekhan.com/ Cytuj Link to post Share on other sites
Shansu 4 Napisano 1 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 W świecie "Pieśni Lodu i Ognia" dzieje się także cykl opowiadań o Dunku i Jaju - wydarzenia dzieją się kilkadziesiąt lat przed wydarzeniami z Gry o Tron. Poza tym jak ktoś wyżej wspomniał - Wegner. Cytuj Link to post Share on other sites
Fix00ser 477 Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Tad Williams cykl Smoczy tron Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts