kaaZek 2 Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Witam . Mam takie pytanie jakim waszym zdaniem jest lepszy program do testowania stabilności ? Pytanie może kiedyś było już toczone ale zawsze można je odświeżyć dla innych i postanowiłem tutaj je napisać bo tutaj więcej osób zajrzy . Pozdrawiam . Cytuj Link to post Share on other sites
Antenor 5 Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 LinX - najlepiej wygrzewa procka, najszybciej znajduje błędy, najmocniej obciąża procka, 30 min w prime95 to ta sama jak nie mniejsza dokładność co 2 przebiegi w LinX. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Intel Burn Test - aplikacja używana przez intela, obciąża ram i cpu. This is an extremely stressful program that will put even the most powerful X86/X64 CPU in the world at its knees. Load temp under Linpack will be up to 22*C higher than the competing software Prime95. Cytuj Link to post Share on other sites
kaaZek 2 Napisano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 A coś do sprawdzenia a nie tylko wygrzania procesora do łez ? Bo jak ja widzę to żadne chłodzenie tego nie wytrzyma hehe . Cytuj Link to post Share on other sites
TheEmperor 12 Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Hehe, wszystkie programy które wymieniliście (OCCT, LinX, Intel Burn Test) to są implementacje dokładnie tego samego testu - Linpack Wszystkie są więc równie dobre. Przeważnie to właśnie Linpack szybciej wykryje błędy, ale zdarzają się wyjątki. Cytuj Link to post Share on other sites
kaaZek 2 Napisano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Moim zdaniem jednak te programy i tak gó**o dają ponieważ testowałem w Prime95 4h i co ? Nic nie wyskoczyło więc stwierdziłem ze jest okej a tutaj nagle gram w GTA4 blue screen więc postanowiłem podbić trochę napięcie i nie testować już bo po co teraz chodzi normalnie i tak zostawiam . Pozdrawiam . Cytuj Link to post Share on other sites
TheEmperor 12 Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Możliwe że testowałeś na Small FFT, a problem leżał wyłącznie w pamięciach, albo na odwrót. Dlatego preferuję Linpacka, bo testuje wszystko na raz (choć pamięci mógłby dokładniej...) Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Co z tego wiem to prime95 obciąża tylko dwa rdzenie , a OCCT obciąża od dwóch do czterech .Ja polecam OCCT , mozna też nim obciążyć GPU . Pozdrawiam . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts