kamil_18_19 499 Napisano 29 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2017 (edytowane) Siema.Potrzebuje wymienić APU bo ręce mi opadają. Postawiłem na Ryzen, dlaczego? Mam jednego kompa na LGA 1151 to mój główny z sygnatury, a ten na Ryzen chce zapodać do rodziców. Będzie używany pod gry takie lajtowe fifa 17 i podobne. Dlaczego Ryzen, ponieważ nie chce sobie zamykać drogi na LGA 1151 bo coś kochany Intel wymyśli i będzie zoonk. To wtedy podmienię platformy i wymienię na lepszy procek i lecim. Oglądałem BlackWhite no to Ryzen dawał radę z i7 a praforma była tańsza i to sporo. Co potrzebuje.CPU myślałem na 1200 lub 1300X Mobo: MSI B350 Mortar lub podobna innego producenta. Ramy: No właśnie wiem że muszą być szybkie i że lubi Samsungi, a takie są np. w G.skill potrzebuje 2x4 GB ( na razie wystarczy ) Chłodzenie myślałem na Fortisem 3. Robienie OC mile wskazane, będę robił po raz 1 no ale kiedyś trzeba zacząć. A i może Buda bo mam thermatake versa II ale brak filtrów, tylko z przodu ma jakiś tam. Kwota 1500 zł Co mam ze starego kompa: Buda: Versa II Zasilacz GPS500AB DVDRW Seagate 1TB Grafika GTX 650 TI OC 1 GB gigabyte Monitor Samsung Full HD. Edytowane 29 Lipca 2017 przez kamil_18_19 Link to post Share on other sites
Recommended Posts