Skocz do zawartości

Temperatury amd phenom II 955 & gtx260 gainward

Recommended Posts

Witam.

mam pytanie na temat Temperatury 2 rzeczy podanych wyzej.

A wiec w Idlee mma 43-44*C procesora w Stresie np gry bylo max 54*C

Natomiast Karta Graficzna Idlee 43*C a dzis max az 77*C

czy sa to duze temperatury radiator na procesorze to Spartan i nowo nalozona pasta.

z gory dzieki

U mnie GTX 260 ma 57 C w idle i 86 C w stresie, więc u Ciebie jest ok.

Co do CPU też nie jest najgorzej pasta musi się wygrzać z kilkadziesiąt godzin wtedy temp. powinna spaść. Proc kręcony i jaka pasta?

no ja na tej paście przy 4x3,7 1,44v wczoraj miałem w stressie (100% 4 rdzenie) po 20 minutach 57stopni co mnie bardzo cieszy wcześniej 62stopnie zmiana budy (chociaż kosztowała 50zeta) zdała egzamin dodam że mam katane 3 plus 120mm zephyr 1100obr a z tyłu obudowy scythe 120mm chyba 1300obr

u mnie przy graniu proc max 50stopni (wtedy mam 4x3,6)

a gry to nie stress:) od tego zacznijmy:) więc wg mnie temp masz fatalne o OC zapomnij:)

musiałeś coś źle zrobić bo spartan to już jest "jakieś" chłodzenie chyba nawet takie same jak katana

masz wentylator na bocznej ścianie obudowy? i jakiś na tylnej? najlepszy układ (jedyny rozsądny) to na bocznej wdmuchujący na tylnej wyciągający nie ma bata w budzie musi być cyrkulacja powietrza bo inaczej to daleko nie zajedziemy, przy prockach i grafice co łykają po 180W jest tam istna sauna:)

proponuję właczyć everesta zakładka tools>> system stability test i start obserwuj temp to jest 100% test 4 rdzeni po 10 minutach u mnie temp już jest stała przypuszczam że u Ciebie dojdzie do tych 62 i już jest bida:)

ciekawą sprawą jest temp cpu a temp rdzeni u mnie akurat teraz mam zablokowane rdzenie więc mam 2x800MHz (cool and quiet działa cuda) i temp na rdzeniach 20 stopni :cry: temp cpu 33

u mnie z cyrkulacja powietrza jest zle bo nie mam zadnej dobrej obudowy zwkla bez zadnego wiatraka bok odkrecony a co do proca to czytalem na jakims innym forum goscu mial spartana potem kupil jakies chlodzenie za 300 zl i dalej mial to samo robil testy w OCCT i to samo mial 40 w idlee a 50 w stresie a co do czego to nie robie zadnych testow obciazajacych krecic nie mam zamiaru a te 54 stopnie to bylo jakies niewiadomo co. Bo zawsze po parnastu godzniach proc max osiagal 48-49 *C. Wiec mi sie zdaje ze to obudowa. A i w tej starej obudowie nie zadnych wiatrakow. bo jest dosc stara.